Ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ: SYD BARRETT (DVD)CACTUS/NEIL YOUNG

 

To Mercury Studios της Universal Music Group' ανακοίνωσε την κυκλοφορία του DVD+Blu-ray/cd της ταινίας ντοκιμαντέρ Have You Got It Yet?, όπου σαν κεντρικό θέμα έχει τη ζωή του Syd Barrett, σε σκηνοθεσία του Roddy Bogawa. Ην ταινία-ντοκιμαντέρ έχει ήδη βγει στους κινηματογράφους και εκτός από το οπτικό υλικό, υπάρχουν συνεντεύξεις των David Gilmour, Nick Mason και Roger Waters αλλά και της αδελφής του Barrett, Rosemary Breen. Μιλούν ακόμα οι παλαιοί  managers των Pink Floyd, Peter Jenner και Andrew King, ο Pete Townshend των Who και ο Graham Coxon των Blur. Στο πλούσιο οπτικό υλικό θα δείτε 2 live του κλασικού τραγουδιού τους της πρώτης ψυχεδελικής περιόδου τους, Arnold Layne τη δεύτερη από την tribute συναυλία που δόθηκε προς τιμήν του το 2007, με τίτλο The Madcap's Last Laugh, με τους David Gilmour, Nick Mason και Richard Wright που ήταν η τελευταία εμφάνισή τους σαν Pink Floyd. O σχεδιασμός του εξώφυλλου έγινε από το StormStudios.

 


Καινούργιο άλμπουμ για τους ιστορικούς Cactus, με τον ντράμερ Carmine Appice να έχει προσκαλέσει σχεδόν όλον τον κόσμο. Το Temple of Blues - Influences & Friends, διαδέχεται το Tightrope(2021) και καλεσμένοι είναι οι Joe Bonamassa, Dee Snider, Pat Travers, Warren Haynes, Vernon Reid, Steve Stevens, Ted Nugent, Johnny A (The Yardbirds), Ty Tabor and Dug Pinnick (κι οι δύο από τους King’s X), Billy Sheehan, Tony Franklin (The Firm, Blue Murder), Tim "Ripper" Ownens (πρώην udas Priest), Phil Soussan (Ozzy Osbourne, Billy Idol), Rudy Sarzo (Quiet Riot, Ozzy Osbourne), Kenny Aaronson (πρώην Joan Jett/Yardbirds) κ.α  καθώς και μέλη των Government Mule, Vixen, Rainbow, Zebra, και Whitesnake. Ακόμα παίζει ο αρχικός κιθαρίστας των Cactus, Jim McCarty κι ο Mark Stein, μέλος των Vanilla Fudge.


Η μουσική του Cactus ήταν πάντα μέσα στο blues» λέει ο Appice «υπάρχουν δεκάδες μεγάλοι rock stars που επηρεάστηκαν από τη μουσική μας και θα ήθελαν να είναι καλεσμένοι σε ένα μας άλμπουμ. Τη δημιουργία αυτού του άλμπουμ πρότεινε ο Πρόεδρος της δισκογραφικής Cleopatra Recordsμας, Brian Perera” είπε ο Appice.
Πρώτο video single, η διασκευή στο Evil του Howlin' Wolf, όπου το ερμηνεύει ο Dee Snider με τον Dug Pinnick. Το Temple of Blues - Influences And Friends θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιουνίου σε CD και 2πλό βινύλιο.


Ακολουθεί το tracklist με όλους τους καλεσμένους, ανά κομμάτι.
Track listing:
01. Parchman Farm [feat. Joe Bonamassa & Billy Sheehan (MR. BIG / DAVID LEE ROTH)]
02. Bro. Bill [feat. Randy Jackson (ZEBRA),Randy Pratt (CACTUS) & Bob Daisley (OZZY OSBOURNE)]
03. Guiltless Glider [feat. Ron "Bumblefoot" Thal (GUNS N' ROSES) & Phil Soussan (OZZY OSBOURNE)]
04. Evil [feat. Dee Snider (TWISTED SISTER) & Doug Pinnick (KING'S X)]
05. One Way...Or Another [feat. Doug Pinnick (KING'S X) & Ted Nugent]
06. Alaska [feat. Johnny A. & Tony Franklin (THE FIRM)]
07. No Need To Worry [feat. Warren Haynes (GOV'T MULE) & Jorgen Carlsson (GOV'T MULE)]
08. Oleo [feat. Steve Stevens (Billy Idol) & Billy Sheehan (MR. BIG / DAVID LEE ROTH)]
09. Big Mama Boogie [feat. Pat Travers & James Caputo (CACTUS)]
10. You Can't Judge A Book By The Cover
11. Rock N' Roll Children [feat. Britt Lightning (VIXEN),Vernon Reid (LIVING COLOUR) & Rudy Sarzo (QUIET RIOT)]
12. Let Me Swim [feat. Doug Aldrich (WHITESNAKE) & Marco Mendoza (BLUE MURDER)]
13. Restrictions [feat. Ty Tabor (KING'S X) & Phil Soussan (OZZY OSBOURNE)]
14. Long Tall Sally [feat. Mark Stein (VANILLA FUDGE) & Fernando Perdomo]
Bonus track
15. Guiltless Glider [feat. Tim "Ripper" Owens (JUDAS PRIEST)]
O Neil Young και οι Crazy Horse ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του άλμπουμ Early Daze που περιέχει 10 ακυκλοφόρητα τραγούδια τους από το 1969. Η κυκλοφορία του θα γίνει στις 28 Ιουνίου και έδωσαν στη δημοσιότητα το κομμάτι Everybody's Alone. Ο Neil Young άρχισε να συνεργάζεται με τους Crazy Horse αμέσως μετά την κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ, με το συγκρότημα να αποτελείται από τους   Danny Whitten κιθάρα, Ralph Molina ντραμς, Billy Talbot μπάσο και Jack Nitzsche πλήκτρα. Το Early Daze θα κυκλοφορήσει σε CD και βινύλιο.

29/5/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου