NEWS OF THE WORLD (2/5/24)


• Οι Deep Purple παρουσίασαν το πρώτο καινούργιο τραγούδι τους από το επερχόμενο άλμπουμ τους =1, που θα κυκλοφορήσει στις 19 Ιουλίου. Πρόκειται για το Portable Door, που –επί τέλους- ακούγεται πιο hard, πιο rock, πιο Deep Purple, τηρουμένων των αναλογιών για ένα συγκρότημα ηλικίας 56 ετών.  Ο ήχος του νέου κιθαρίστα Simon McBride, ξεφεύγει από τον soft ήχο των 3 τουλάχιστον προηγούμενων άλμπουμ του, αφήνοντας ελπίδες ότι το καινούργιο άλμπουμ θα είναι καλύτερο από τα 2 προηγούμενα.


• Οι Slipknot ανακοίνωσαν ότι ο Eloy Casagrande (πρώην Sepultura)είναι ο καινούργιος ντράμερ τους.
• Στις 19 Μαϊου 1969, οι Who κυκλοφόρησαν το τέταρτο άλμπουμ τους που ήταν η rock όπερα Tommy, που εξελίχθηκε σαν ένα από τα καλύτερα rock άλμπουμ όλων των εποχών. Το αγγλικό συγκρότημα έπαιξε για πρώτη φορά όχι κάποια τραγούδια αλλά ολόκληρο το τότε νέο άλμπουμ τους, ένα σχεδόν μήνα πριν κυκλοφορήσει, στις 22 Απριλίου 1969 στο Bolton, όπου για πρώτη φορά είδαν και τις αντιδράσεις του κόσμου. «Το παίξαμε από την αρχή μέχρι το τέλος, γνωρίζοντας ότι ο κόσμος δεν ήξερε τα τραγούδια και περιμέναμε …να συνέλθει», είπε ο Townshend στο δημοσιογράφο Bob  Welch. "Ξέραμε ότι είχαμε κάτι μαγικό και αυτή η μαγεία δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη στο άλμπουμ όσο σε live”. Δεδομένης της μη εξοικείωσης του κοινού με τα τραγούδια αλλά και την κεντρική ιδέα, ο Townshend έδωσε στο κοινό μια σύντομη σύνοψη της ιστορίας του  Tommy, που μάλλον τους μπέρδεψε αφού δεν είχε πάει για να ακούσει ιστορίες από το μικρόφωνο. Η συνέχεια της ιστορίας είναι γνωστή….
• Πέθανε σε ηλικία 86 ετών νικημένος από τον καρκίνο, ο πρωτοπόρος κιθαρίστας Duane Eddy, που με το παίξιμό του, στη δεκαετία του 50 και 60, άνοιξε νέους κιθαριστικούς ορίζοντες, όπως στο κλασικό Hit της Nancy Sinatra, These Boots Are Made For Walkin. Είχε παίξει σε πολλά τηλεοπτικά και κινηματογραφικά μουσικά θέματα με πιο γνωστά τα James Bond και Peter Gunn. Τελευταίο του άλμπουμ ήταν το Road Trip(2011).
•  Το πρώτο sitar που αγόρασε ο George Harrison, πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Λος Άντζελες, αντί του ποσού των 53.000 λιρών. Το sitar,  έπαιξε καθοριστική επιρροή στη διαμόρφωση του ήχου των Beatles αλλά και του Harrison και χρησιμοποιήθηκε στο τραγούδι Norwegian Wood. Ο Harrison το είχε αγοράσει από το κατάστημα, Indiacraft, στην Oxford Street του Λονδίνου, κάποια στιγμή μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου 1965 και το 1966 το χάρισε στο φίλο του George de Vere Drummond, που είχε παραχωρήσει το σπίτι  του στην Καραϊβική για το μήνα του μέλιτος, στον πρώτο γάμο του Harrison. Αργότερα, ο Harrison επισκέφτηκε την Ινδία, γνώρισε τον Ravi Shankar και η αγάπη του για τον sitar και τον ήχο του, αναζωπυρώθηκε.
• Η προγραμματισμένη για τις 4 Ιουλίου εμφάνιση των Machine Head στο Θέατρο του Λυκαβηττού ματαιώνεται σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας. Η διαδικασία εξαργύρωσης των εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 14 Μαΐου και θα ενημερωθείτε με καινούργια ανακοίνωση.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 μετά από μάχη με τον καρκίνο, ο συνθέτης, παραγωγός, και κιθαρίστας Robin George, που είχε συνεργαστεί με τους: David Byron, Phil Lynott, Magnum, Robert Plant και Glenn Hughes.
 • Παρουσιάστηκε το πρώτο trailer για το επερχόμενο ντοκιμαντέρ για τους Bon Jovi, που τιτλοφορείται  Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story. 
• Στιγμές ΟΑΚΑ 2022 έζησαν οι θεατές της συναυλίας του Bruce Dickinson στο Opera Hall στη Μπραζίλια της Βραζιλίας (27 Απριλίου), όταν  η ποιότητα του αέρα άρχισε να επηρεάζει τη φωνή του. "Δεν μπορώ να αναπνεύσω και η Tanya O'Callaghan (μπάσο) δεν μπορεί να αναπνεύσει" είπε ο τραγουδιστής και απευθύνθηκε σε έναν θαυμαστή συγκεκριμένα. "Εσύ, σε παρακαλώ, κάπνισε έξω, εντάξει, αν δεν μπορείς να μείνεις για πέντε λεπτά χωρίς να έχεις εθισμό. Ζητώ συγγνώμη για το βήχα. Μερικοί από εσάς είστε καπνιστές αλλά η Tanya κι εγώ, βήχουμε συνέχεια». Το περιστατικό ξεκίνησε από την έκρηξη ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου, που αρχικά θεωρήθηκε ότι κάποιος έκανε χρήση σπρέυ πιπεριού. Μάλιστα είχε ανέβει και video το οποίο αργότερα κατέβηκε για να ανέβει στη θέση του ένα άλλο όπου ο Dickinson απολογείται στον κόσμο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Dickinson ζήτησε από τους θεατές συναυλίας του να σταματήσουν να καπνίζουν ή να χρησιμοποιούν οτιδήποτε βγάζει καπνό, όπως τον Οκτώβριο του 2022 στο Anaheim όπου κάπνιζαν χόρτο και βέβαια στην Αθήνα στις 16 Ιουλίου 2022 με την αλησμόνητη έκρηξή του, αποκαλώντας έναν θεατή που είχε ανάψει καπνογόνο, Greek cunt και fucking cocksucker. Δείτε το video με τη συγνώμη του για την αδυναμία του να τραγουδήσει, γιατί έβηχε.
• O David Gilmour παρουσίασε το πρώτο video single με τίτλο The Piper's Call, από τον καινούργιο δίσκο του Luck And Strange που θα κυκλοφορήσει σρτις 6 Σεπτεμβρίου . Το clip κινηματογραφήθηκε στις τοποθεσίες Ely Cathedral, Astoria  και Brighton και μαζί του παίζουν οι Steve Gadd ντραμς,Guy Pratt μπάσο Rob Gentry μπάσο και τα παιδιά του. Με το πρώτο άκουσμα, το The Piper's Call είναι ένα αργό χαμηλόφωνο τραγούδι όπως ακριβώς και τα 2 τελευταία του προσωπικά άλμπουμ. 
• Η συναυλία των Rotting Christ στη Θεσσαλονίκη που ήταν προγραμματισμένη για τις 9 Ιουνίου στο Θέατρο Γης, ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ στις 8 Ιουνίου 2024 στην Μονή Λαζαριστών.
Όσα εισιτήρια έχουν ήδη αγοραστεί ισχύουν κανονικά για την νέα ημερομηνία.
Σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε μαζί τα 35 χρόνια της μεγαλύτερης Ελληνικής metal μπάντας όλων των εποχών!
Tickets

The Nephilim Metal Music Store
Πατριάρχου Ιωακείμ 17
Alone Music Store
Γ. Θεοχάρη 2, Τηλ: 2310266772
Café Bar Διώροφον
Κερασούντος 81, Καλαμαριά - Τηλ: 2310453998



 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου