ΟΙ LONE STAR ΤΩΝ PAUL CHAPMAN (Ufo) ΚΑΙ JOHN SLOMAN (Uriah Heep/Gary Moore)


 Δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι να θυμάται κάποιος τους Ουαλούς Lone Star, παρά μόνο τα 2 άλμπουμ τους κι ότι ο τραγουδιστής John Sloman πέρασε για ένα φεγγάρι (κι ένα δίσκο) από τους Uriah Heep αλλά κι ότι ο κιθαρίστας τους Paul "Tonka" Chapman αντικατέστησε τον Michael Schenker στους UFO.
Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, βρίσκουμε το 1975 τους Kenny Driscoll τραγούδι και Tony Smith κιθάρα/φωνητικά, και οι πρώην Iona, να σχηματίζουν μαζί με τους Ray Jones μπάσο και Jim Mathews ντραμς, και οι δύο πρώην Quest, τους Lone Star. Γρήγορα οι Jones και Jim Mathews αποχώρησαν και αντικαταστάθηκαν από τους Pete Hurley και Dixie Lee και με την προσθήκη του Καναδού οργανίστα  Rick Worsnop και του κιθαρίστα Paul "Tonka" Chapman (ξάδελφος του Dave Edmunds),με δικά τους έξοδα που φθάνουν τις 300 λίρες, ηχογραφούν ένα demo με 5 τραγούδια και το στέλνουν στις δισκογραφικές εταιρείες. Υπογράφουν στην CBS και με παραγωγό τον  Ray Thomas Baker ηχογραφούν τον πρώτο δίσκο τους με τίτλο το όνομά τους(1976, Νο 47 Μ.Βρετανία). Αργότερα, σε συνέντευξή του ο τραγουδιστής Kenny Driscoll ανέφερε ότι πρέπει να ήταν το χειρότερο συμβόλαιο που έχει υπογράψει συγκρότημα. Δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για το συγκρότημα και κυρίως για τον Driscoll που σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, έσπασε την κλείδα του και η κοπέλα του έμεινε παράλυτη από τον λαιμό και κάτω! Κι όλα αυτά, πριν ηχογραφήσει τα φωνητικά για το δίσκο, που όπως έχει πει (συνέντευξη στο περιοδικό Rock Candy), ηχογράφησε όλα τα φωνητικά για το άλμπουμ σε τρεις ώρες ενώ ήταν μεθυσμένος και σε κακή ψυχολογική κατάσταση! Στην βρετανική περιοδεία που ακολούθησε την κυκλοφορία του δίσκου, άνοιξαν για τον Ted Nugent για να ακολουθήσει και μια ακόμα περιοδεία με τους Mott the Hoople καθώς και μια εμφάνιση-συναυλία στην εκπομπή του John Peel στο BBC Radio 1 (1976). Οι σχέσεις μεταξύ του Driscoll και των υπολοίπων δεν ήταν οι καλύτερες, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον 20χρονο John Sloman (πρώην Trapper).
Ακολούθησε ακόμα μια εμφάνιση στο BBC, αυτή τη φορά με τον Sloman και τον Αύγουστο του 1977 κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους Firing on All Six (No36 Μ. Βρετανία), με παραγωγό τον Gary Lyons. Τον ίδιο μήνα, εμφανίστηκαν στο Reading Festival για να ακολουθήσει ακόμα μια συναυλία στο studio του BBC, που κυκλοφόρησε σε cd με τίτλο BBC Radio One Live In Concert In Concert.


Η εμπορική αποτυχία των2 άλμπουμ τους, έφερε τον Paul Chapman στη θέση του  Michael Schenker στους UFO και να τους ακολουθεί στην αμερικάνικη περιοδεία, όπου άνοιγαν για τους Rush. Όλες οι προετοιμασίες για ένα τρίτο άλμπουμ πήγαν χαμένες, καθώς οι Tony Smith (κιθάρα, είχε αντικαταστήσει τον Chapman) και Dixie Lee  ντραμς, ασχολήθηκαν με την Σαιεντολογία και άφησαν πίσω τις υποχρεώσεις τους με το συγκρότημα. Παράλληλα, η CBS έπαψε να ασχολείται μαζί τους καθώς το Punk και New Wave είχαν κατακτήσει τα πάντα, με το συγκρότημα να διαλύεται. Το συγκρότημα, κυκλοφόρησε ένα τρίτο άλμπουμ με τίτλο Riding High(2000), με demos από την εποχή που κιθαρίστας ήταν ο Paul Chapman.

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ
Από το συγκρότημα πέρασαν 9 μουσικοί, που μετά τη διάλυσή τους, οι Sloman, Driscoll και Chapman έκαναν καριέρα.
O Chapman συνέχισε με τους UFO κι έπαιξε μαζί τους στις 2συναυλίες του βρετανικού συγκροτήματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το 1983 (Sporting και Palais De Sport). Έπαιξε και με τους Waysted του Pete Way, τις χρονιές 1984–1987 και 2003–2004. Όταν αποσύρθηκε από τις περιοδείες, δίδαξε κιθάρα στη Ν.Φλόριδα, ενώ έπαιζε και στους  Gator Country, όπου συμμετείχαν μέλη των αρχικών Molly Hatchet. Πέθανε το 2020.
Ο ντράμερ Dixie Lee περιόδευσε με τους Wild Horses ενώ έπαιξε και στους  Pulsar, μαζί με τον Sloman. Έπαιξε στα demos του Blizzard Of Ozz καθώς και στους Red Sharks και Persian Risk. Ο Sloman έγινε μέλος των Uriah Heep, ηχογραφώντας μαζί τους το άλμπουμ Conquest(1980), σχημάτισε τους John Sloman's Badlands με κιθαρίστα τον John Sykes, για να τον ακούσουμε στο άλμπουμ του Gary Moore, Rockin' Every Night – Live in Japan. Έχει κυκλοφορήσει 12 προσωπικά άλμπουμ, με τελευταίο το Vaudeville(2024)
Ο πρώτος τραγουδιστή τους Kenny Driscoll, αρχικά έπαιξε στους Hiding Place, ηχογραφώντας τη συναυλία τους στο BBC Radio 1, που ήταν η μοναδική κυκλοφορία τους. Σχημάτισε τους Tom the Lord, χωρίς τίποτε το ξεχωριστό. Το 1979 κι αφού οι Lone Star είχαν διαλυθεί, επανήλθες με το όνομα τους παλιού  του συγκροτήματος και έδωσε μερικές συναυλίες. Το 1983 ήταν τραγουδιστής στο Live At The Marquee του Gary Moore! Όπως διαβάσατε, και οι 2 τραγουδιστές των Lone Star, τραγούδησαν σε 2 live άλμπουμ του Gary Moore O κιθαρίστας Tony Smith προσχώρησε στους Screen Idols και ηχογράφησαν το άλμπουμ Premiere(1979). Το 1980 σχηματίζει τους Lion ενώ τα τελευταία χρόνια παίζει σε bas και Clubs με τους Daggers.
Ο οργανίστας Rick Worsnop, εγκατέλειψε τη μουσική και ασχολήθηκε με τα computers. Τέλος ο μπασίστας Pete Hurley έγινε session, έχοντας παίξει και με τους Jerry Lee Lewis, Linda Gail Lewis και Van Morrison.


ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
Οι Lone Star ήταν ένα από τα πολλά βρετανικά συγκροτήματα που δεν κατάφεραν να κάνουν καριέρα και τα 2 άλμπουμ που ηχογράφησαν, πέρασαν απαρατήρητα. Δεν είχαν προσωπικό ήχο και δεν άφησαν πίσω τους κάποια επιτυχία ή έστω ένα ιδιαίτερο τραγούδι. Χωρίς υπερβολή, οι λόγοι που τους θυμόμαστε είναι η συμμετοχή του Paul Chapman στους Ufo, του John Sloman στους Uriah Heep και στο Rockin' Every Night – Live in Japan και του Kenny Driscoll στο Live At The Marquee!
 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

20/5/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου