ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΑΛΗΤΗ: ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΗΣ Ο STEVE DAWSON, ΠΡΩΗΝ ΜΠΑΣΙΣΤΑΣ ΤΩΝ SAXON


 Στη φυλακή οδηγήθηκε ο πρώην μπασίστας και συνιδρυτικό μέλος των Saxon, Stephen "Steve" Dawson, μετά από απόφαση του δικαστηρίου ότι στην αρχή της δεκαετίας του 90 είχε παρενοχλήσει ένα κοριτσάκι 6 ετών!!!!
Σύμφωνα με τον ντεντέκτιβ που ανέλαβε την υπόθεση ο Dawson «νόμιζε ότι είχε ξεφύγει, αφού οι πράξεις του έγιναν πριν 30 χρόνια. Το θύμα επέδειξε εξαιρετική δύναμη με το να αποκαλύψει τα γεγονότα και καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας, με αποτέλεσμα ο 72χρονος σήμερα Dawson να καταδικαστεί. Είναι σαφές ότι οι κακές του πράξεις θα παραμείνουν σε όλη τη ζωής της και ελπίζω ότι αυτή η ποινή θα της επιτρέψει να ξεπεράσει κάπως αυτά τα τραυματικά γεγονότα», πρόσθεσε.
O Dawson είχε απολυθεί από τους Saxon μετά την κυκλοφορία του Innocence Is No Excuse(1985) και το επόμενο άλμπουμ τους, Rock the Nations ηχογραφήθηκε με τον Biff Byford να παίζει μπάσο. Το 1999 ο Dawson μαζί με τον κιθαρίστα Graham Oliver, κατοχύρωσαν τα δικαιώματα του ονόματος Saxon,  για να συμφωνήσουν μετά από δικαστική διαμάχη να κρατήσουν οι Byford και Paul Quinn (επίσης ιδρυτικά μέλη) τα δικαιώματα και οι Oliver, Dawson να εμφανίζονται σαν Olive/Dawson Saxon.

Α.Ρ.

15/4/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου