ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: BLACK COUNTRY COMUNION/LOU REED TRIBUTE

 

14 ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τη χρονιά που οι Black Country Comunion κυκλοφόρησαν το πρώτο άλμπουμ τους και το συγκρότημα των Glenn Hughes μπάσο/τραγούδι, Joe Bonamassa κιθάρα, Jason Bonham ντραμς και Derek Sherinian πλήκτρα, ανήγγειλε την κυκλοφορία για τις 14 Ιουνίου του καινούργιου άλμπουμ τους με τίτλο V, με πρώτο single το Stay Free. Η παραγωγή έγινε από το μόνιμο συνεργάτης τους Kevin Shirley, που όπως είπε ισορροπεί μεταξύ του κλασικού ήχου τους και της ανανέωσης. "Για συγκρότημα με 4 δυναμικά μέλη με προσωπικές καριέρες, οι BLC βρήκαν πολύ γρήγορα τον ήχο τους, συνδυάζοντας τη μοναδική χημεία με την καλή τους σχέση. Όταν συγκεντρωθήκαμε το 2023 για να αρχίσουμε να ηχογραφούμε τα καινούργια τραγούδια, ήταν πραγματικά σαν να συνεχίζουμε την επόμενη μέρα της πιο πρόσφατης συναυλίας» λέει ο Shirley. Το συγκρότημα παρουσιάζει το νέο του άλμπουμ, προσκαλώντας νέους και παλιούς fans τους να ενωθούν μαζί τους για να ζήσουν την ηλεκτρισμένη ενέργεια του V.


Ένα Τribute στον Lou Reed και στα τραγούδια του θα κυκλοφορήσει για την Record Store Day στις 20 Απριλίου, αρχικά σε βινύλιο και μετά σε cd και ψηφιακά. Τίτλος του The Power Of The Heart: A Tribute To Lou Reed και ορισμένα από τα τραγούδια που θα περιέχει είναι και τα I'm Waiting For My Man - Keith Richards, I'm So Free- Joan Jett and the Blackhearts, Magician-Rosanne Cash, Legendary Hearts -Lucinda Williams, Walk on the Wild Side- Rickie Lee Jones, I Love You, Suzanne-Afghan Whigs κ.α.
“Για εμένα ο Lou Reed ήταν πολύ σημαντικός για την αμερικάνικη μουσική. Μου λείπει» είπε ο Keith Richards που όπως διαβάσατε πιο πάνω, συμμετέχει διασκευάζοντας το Waiting For My Man, το οποίο λες και γράφτηκε για να διασκευαστεί από τον κιθαρίστα των Rolling Stones!

Α.Ρ.

6/3/24


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου