NEWS OF THE WORLD (29/2/24)

• Σε δημοπρασία βγήκε η κόκκινη Ferrari 246 Dino GTS που ανήκε στον manager των Led Zeppelin, Peter Grant. Ο Grant είχε παραγγείλει τη Ferrari στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Μαρανέλο της Ιταλίας το 1973, ζητώντας να μην είναι ένα τυποποιημένο μοντέλο που να κυκλοφορεί ευρέως; (σ.σ. όσο ευρέως κυκλοφορεί μια Ferrari), με μη μεταλλικό φινίρισμα βαφής Rosso Bordeaux με καφέ δερμάτινη επένδυση Marrone. Το συγκεκριμένο μοντέλο βγήκε σε 114 κομμάτια κι ο Grant το οδηγούσε για τρία χρόνια πριν το πουλήσει, αλλά, σχεδόν μισό αιώνα μετά, είναι και πάλι διαθέσιμο, με μόλις 1007 μίλια στο κοντέρ. Η τιμή της αναμένεται να κυμανθεί από 275.000 £ έως 350.000 £ κι Grant δεν ήταν ο μόνος ιδιοκτήτης Ferrari στο στρατόπεδο των Zeppelin, αφού κι ο Jimmy Page είχε μια GTB 275 του 1966 και μια 400 GT του 1978, ενώ ο John Bonham οδήγησε μια Daytona του 1973. Η συλλογή οχημάτων του Grant περιελάμβανε επίσης ένα Pierce-Arrow Model B Doctor’s Coupe του 1929, ένα Isotta Fraschini 8A του 1929 –που παλαιότερα ανήκε σε Ινδό Μαχαραγιά– και ένα Range Rover του 1980 με την πινακίδα LZ1. Που ζούμε ρε….
•O Bruce Dickinson ανακοίνωσε τη σύνθεση της μπάντας του για τις συναυλίες όπου  δεν περιλαμβάνεται o RoyZ, «λόγω κάποιων προσωπικών υποχρεώσεων» όπως είπε ο Dickinson, αλλά οι κιθαρίστες, Philip Naslund και Chris Declercr, που έχει παίξει και στο πρόσφατο single, Rain On The Graves. Προφανώς αυτούς θα δούμε και στην Αθήνα…
• Δεν πρόλαβε ο Kerry King να ανακοινώσει την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου του καινούργιου συγκροτήματός του και οι Slayer ανακοίνωσαν ότι επανασυνδέονται για 2 συναυλίες, που θα γίνουν το Σεπτέμβριο σε Σικάγο και Louisville.
• Λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία του καινούργιου τους άλμπουμ, Invincible Shield (8 Μαρτίου), οι Judas Priest παρουσίασαν το lyric video για το τραγούδι τους The Serpent And The King.


• Αποσύρθηκε η αγωγή σεξουαλικής κακοποίησης που είχε κατατεθεί το 2023 κατά του συνιδρυτή της Interscope Records, Jimmy Iovine, έχει πλέον αποσυρθεί. Το φερόμενο θύμα, ισχυρίστηκε ότι «δέχθηκε σεξουαλική κακοποίηση, την άγγιξε με τη βία και την υπέβαλλε σε σεξουαλική παρενόχληση και αντίποινα», σε περιστατικό που όπως είπε συνέβη τον Αύγουστο του 2007. Ωστόσο, ο δικηγόρος του φερόμενου θύματος, υπέβαλε ειδοποίηση διακοπής με προκατάληψη στις 15 Φεβρουαρίου, φέρνοντας την αγωγή σε οριστική λήξη, δηλώνοντας στο Rolling Stone,ότι «το θέμα επιλύθηκε προς ικανοποίηση των μερών». Για όσους δεν τον γνωρίζεται, σίγουρα υπάρχουν δίσκοι στη δισκοθήκη σας που φέρουν το όνομά του, αφού εργάστηκε σαν ηχολήπτης σε άλμπουμ των John Lennon, Bruce Springsteen ( Born to Run), Meat Loaf (Bat Out of Hell), Patti Smith(Easter),Tom Petty and the Heartbreakers(Damn the Torpedoes), U2(Rattle and Hum), έκανε παραγωγή στο Bella Donna της Stevie Nicks, στο Making Movies των Dire Straits, στο Get Close των The Pretenders κ.α.
• Με Parkinson διαγνώστηκε ο 79χρονος κιθαρίστας και ηγέτης των Foreigner, Mick Jones, ο οποίος έχει σταματήσει να παίζει με το συγκρότημα από το 2022. Ο Jones έκανε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας: "Οι fans θα έχουν καταλάβει ότι εδώ και αρκετό καιρό, δεν έχω εμφανιστεί στη σκηνή με το συγκρότημα. Πριν από αρκετά χρόνια, διαγνώστηκα με τη νόσο του Πάρκινσον. Θέλω όλοι να ξέρουν ότι τα πάω καλά. Ωστόσο, μου είναι δύσκολο να εμφανίζομαι στη σκηνή γι αυτό και συμμετέχω από το παρασκήνιο και παραμένω παρών. Το Πάρκινσον είναι ένας καθημερινός αγώνας και το σημαντικό είναι να επιμείνω και να υπενθυμίζω στον εαυτό μου την υπέροχη καριέρα που είχα στη μουσική».
• Το ομότιτλο τραγούδι του καινούργιου τους δίσκους Humanoid, επέλεξαν οι Accept για να κάνουν video.


• Η στενή φίλη του Freddie Mercury, Mary Austin πουλάει το σπίτι που κληρονόμησε από τον Μεγάλο Star, αντί του ποσού των $38.000.000, τουλάχιστον 10 φορές υψηλότερη από αυτυήν που το αγόρασε ο Mercury. Αν δεν κάνω λάθος στην Μ.Βρετανία, τα σπίτια δεν έχουν ΕΝΦΙΑ…
• Την αυτοβιογραφία του κυκλοφόρησε ο Αμερικάνος παραγωγός Tom Werman, που ήδη κυκλοφορεί με τίτλο Turn It Up! Αν το όνομά του δεν σας κάνει κλικ, ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του Hard Rockσας θυμίζει ότι είχε ξεκινήσει την καριέρα του σαν υπάλληλος διαφημιστικής εταιρείας για να τον προσλάβει ο Clive Davis στη CBS σαν παραγωγό. Ο Werman υπέγραψε τους Boston, Cheap Trick, REO Speedwagon και Ted Nugent, ενώ πρότεινε και τους Kiss, Lynyrd Skynyrd και Rush, αλλά τους απέρριψαν. Στο βιβλίο του γράφει για όλες τις παραγωγές που υπέγραψε (Ted Nugent, Blue Öyster Cult, Molly Hatchet, Mötley Crüe, Twisted Sister, Jeff Beck, Stryper, Kix, L.A. Guns και  Poison από τους οποίους πληρώθηκε 1.000.000$ για να τους κάνει παραγωγή στο άλμπουμ τους Open Up and Say…Aah(1988). Μόνο από αυτό, καταλαβαίνετε τι ιστορίες θα γράφει….

• Δύο φωτογραφίες, από την παρουσίαση του καινούργιου δίσκου των Firewind, Stand United σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα έγινε στο No Remorse και στη Θεσσαλονίκη στο Διώροφο. Αφού ακούστηκε ολόκληρος ο δίσκος και μετά οι Gus G και Petro Christoυ υπέγραψαν δίσκους και φωτογραφήθηκαν με τους fans.
• Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Burslem του Stoke-on-Trent, που είναι η γενέτειρα του Lemmy, θα στηθεί ένα γιγαντιαίο άγαλμα του μπασίστα και τραγουδιστή των Motorhead, ύψους  2 μέτρων και 20 εκατοστών! Και τώρα ξεκινούν εκστρατεία συγκέντρωσης κεφαλαίων καθώς θα απαιτηθούν περισσότερα από  έχει £50,000.
• Οι Yes θα κυκλοφορήσουν στις 5 Απριλίου το καινούργιο άλμπουμ τους Mirror To The Sky, σε περιορισμένη 2πλή έκδοση 2CD Digipak με Blu-ray όπου θα περιέχει το άλμπουμ σε Dolby Atmos, 5.1 Surround Sound και Instrumental Mixes.





 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου