SKID ROW - I REMEMBER YOU: ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΟΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΚΤΡΑ!

Το πρώτο άλμπουμ των Skid Row μέσα σε χρόνο ρεκόρ εκτόξευσε την δημοφιλία τους στα αστέρια. Από το κλασικό πλέον άλμπουμ ξεχώρισαν τα Youth Gone Wild, 18 And Life και I Remember You (και τα τρία κυκλοφόρησαν φυσικά ως singles)!
Το I Remember You είναι σύνθεση των Rachel Bolan (μπάσο) και του κιθαρίστα Dave "the Snake" Sabo. Το συγκρότημα είχε παίξει το κομμάτι ζωντανά σε μικρά clubs όπου εμφανιζόταν και η ανταπόκριση του κοινού ήταν θετική. Ωστόσο κανένας εκ των δύο δημιουργών δεν επιθυμούσε να συμπεριληφθεί στο άλμπουμ καθώς δεν ήθελαν να ταυτιστεί το όνομά τους με μπαλάντες! Κατόπιν παραίνεσης του Bach αναγκάστηκαν να παίξουν το κομμάτι μπροστά στον διευθυντή της δισκογραφικής τους εταιρίας και όπως ήταν φυσικό αυτός τους ζήτησε να συμπεριληφθεί στο άλμπουμ. Υποχρεώθηκαν εν τέλει να ενδώσουν (ευτυχώς) κατόπιν επιμονής του παραγωγού τους Michael Wagener και φυσικά της δισκογραφικής τους εταιρίας, θέτοντας ως μοναδικό πλέον όρο να μην υπάρχουν πλήκτρα!
Πάνω στην βασική συγχορδία του Sabo, ο Bolan θα γράψει τους στίχους που περιγράφουν το μαρτύριο ενός άνδρα που δεν μπορεί να ξεχάσει την κοπέλα που αγαπά και την αδυναμία του να προχωρήσει. Η γεμάτη συναίσθημα ερμηνεία του τότε 20χρόνου Bach απέδωσε ιδανικά το στιχουργικό περιεχόμενο απογειώνοντας το κομμάτι.
Πρόκειται για μια πραγματικά μοναδική σύνθεση, αφού οι Bolan και Sabo, παρά την τεράστια επιτυχία, δεν θέλησαν να αντιγράψουν ή να υιοθετήσουν το στυλ του I Remember You, στο επιθετικό Slave to the Grind(1991).
To video clip του κομματιού παρουσιάζει αφενός το συγκρότημα να ερμηνεύει το κομμάτι, αφετέρου έναν άστεγο να περιφέρεται στους δρόμους της πόλης κρατώντας φωτογραφίες της αγαπημένης του. Σκηνοθέτης ήταν ο Marc Reshovsky, γνωστός και από την συνεργασία του με τους Bon Jovi στο Livin' On A Prayer.


Αν το 18 And Life έκανε τους Skid Row γνωστούς σε όλες τις ΗΠΑ, το I Remember You προκάλεσε κυριολεκτικά φρενίτιδα που όπως απεδείχθη το συγκρότημα δεν μπόρεσε να διαχειριστεί. Ωστόσο ακόμα και τώρα μετά από πολλά χρόνια και αρκετές αλλαγές στην σύνθεση της μπάντας, όπως έχουν δηλώσει απολαμβάνουν να παίζουν live το κομμάτι που δεν ήθελαν καν να συμπεριλάβουν στο άλμπουμ!
Το 2003 οι Skid Row με τον Johnny Solinger πίσω από το μικρόφωνο θα διασκευάσουν το κομμάτι με τίτλο I Remember You Two και θα το συμπεριλάβουν στο άλμπουμ Thickskin. Η διασκευή είναι πολύ πιο γρήγορη σε σχέση με το πρωτότυπο, η ερμηνεία του Solinger δεν μπορεί καν να πλησιάσει αυτή του Bach, απογοητεύοντας τους φίλους του σχήματος. Η γνωστή καλλιτέχνης της Country, Carrie Underwood έδωσε νέα πνοή και δημοφηλία στο κομμάτι διασκευάζοντάς το στις ζωντανές της εμφανίσεις την περασμένη δεκαετία.
Το I Remember You μεταξύ άλλων έχει ακουστεί σε ταινίες όπως Bones (2010) και Rock Of Ages (2012) καθώς και σε επεισόδια της σειράς South Park (2007).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΗΣ

20/1/24

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου