ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: SAXON/LIONHEART/ NORTH SEA ECHOES (Adler/Matheos)


 Κυκλοφόρησε το καινούργιο άλμπουμ των Saxon, Hell, Fire And Damnation, το οποίο είναι το 24ο(!) της δισκογραφίας τους. Το συγκρότημα παρουσίασε ένα δεύτερο βίντεο, αυτή τη φορά για το τραγούδι There's Something In Roswell, με τους στίχους του να αναφέρονται στο αινιγματικό γεγονός της συντριβής ενός υποτιθέμενου μετεωρολογικού μπαλονιού του Στρατού στο Ρόσγουελ Νέο Μεξικό, το 1947. "Είναι μια υπέροχη ιστορία. Υπάρχει εδώ και χρόνια και είναι ακριβώς αυτό που λέει το τραγούδι: πρέπει να υπάρχει κάτι στο Roswell", λέει ο 73χρονος τραγουδιστής  Biff Byford. «Μου αρέσει η μελωδία του τραγουδιού, νομίζω ότι γυρίζει στους Saxon της δεκαετίας του '80, είναι μια πολύ καλή γέφυρα μεταξύ της κλασικής εποχής του Dallas 1 PM και των Saxon του σήμερα. Η παραγωγή του άλμπουμ έγινε από τον  Andy Sneap και τον Byford. Από την κλασική σύνθεση του συγκροτήματος, παραμένουν οι Byford και Quinn!


 Οι Βρετανοί βετεράνοι  hard rockers Lionheart, επιστρέφουν στις 23 Φεβρουαρίου με το καινούργιο άλμπουμ τους που τιτλοφορείται The Grace Of A Dragonfly, και το πρώτο single τους που είναι το Flight 19.  Οι στίχοι του αναφέρονται στα βομβαρδιστικά που χάθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου 1945 στο Τρίγωνο των Βερμούδων. Αν μη τι άλλο,εντυπωσιακό θέμα στίχων! Η σημερινή σύνθεση των Lionheart είναι Dennis Stratton κιθάρα, Steve Mann κιθάρα/πλήκτρα (από το συγκρότημα του Michael Schenker), Rocky Newton μπάσο/φωνητικά από τους MCAuley Schenker Group, Clive Edwards πρώην ντράμερ των UFO, Wild Horse και Uli Jon Roth και Lee Small πρώην τραγουδιστής των Shy και Phenomena! Σύμφωνα με τον Lee Small που έχει γράψει τους στίχους, τα τραγούδια του The Grace Of A Dragonfly, έχουν συναισθηματικούς στίχους, που αντικατοπτρίζουν όχι μόνο τον πόνο και τη θλίψη που προκάλεσε ο πόλεμος στους απλούς, αθώους ανθρώπους, αλλά και τη δύναμη και αποφασιστικότητά τους που τους προίκισε. Τα τραγούδια έχουν πολλά καλά  δεύτερα φωνητικά, αρμονίες διπλής κιθάρας και ατμοσφαιρικά πλήκτρα, που κάνουν το The Grace Of A Dragonfly να ξεχωρίζει.


   
Δεν έχουν περάσει 3 μήνες από την ημέρα που οι Fates Warning δήλωσαν ότι δεν  θα ηχογραφήσουν καινούργιο υλικό  παρά θα κάνουν μόνο συναυλίες και δύο μέλη τους, ο τραγουδιστής  Ray Alder και ο κιθαρίστας Jim Matheos,  σχημάτισαν τους North Sea Echoes, με το πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο Really Good Terrible Things,  να κυκλοφορεί στις 23 Φεβρουαρίου. Δείτε και ακούστε ένα πρώτο δείγμα από το άλμπουμ, που είναι το Open Book, σίγουρα αρκετά μακριά από αυτό που περιμένατε..

Ο Alder είναι μέλος των Fates Warning τα τελευταία 35 χρόνια, έχοντας ηχογραφήσει μαζί τους 10 άλμπουμ, ενώ παράλληλα έχει την προσωπική καριέρα του, τους A-Z με τον Mark Zonder και τους Redemption A-Z με τους οποίους έχει ηχογραφήσει 7 άλμπουμ. Από την άλλη πλευρά, ο Matheos είναι ιδρυτικό μέλος των Fates Warning, έχει κυκλοφορήσει αρκετά προσωπικά άλμπουμ και 4 μαζί με τον πρώην οργανίστα των Dream Theater, Kevin Moore, σαν OSI, ενώ έχει σχηματίσει τους Kings of America.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

19/1/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου