ROCK INCIDENT 270: O DON HENLEY (EAGLES) ΠΑΙΖΕΙ ΝΤΡΑΜΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ….

 

O Don Henley είναι ένας από τους λίγους ντράμερ που είναι και τραγουδιστής, έχοντας τραγουδήσει με τους Eagles τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους. Με ένα δικό του ήχο, τόσο στον τρόπο ερμηνείας όσο και στο παίξιμο των ντραμς, ο Henley είχε την πιο πετυχημένη προσωπική καριέρα από όλα τα μέλη των Eagles.Ποιος θα πίστευε την
Μικρή ιστορία που θα διαβάσατε πιο κάτω κι αφορά τον Don Henley και το κορυφαίο hard rock συγκρότημα των τελευταίων χρόνων. Η αλήθεια λέει ότι δεν υπάρχει επικάλυψη μεταξύ του ήχου των Eagles και του hair metal ή καλύτερα hard rock, παρ΄όλα αυτά η τύχη τον έφερε να παίξει σε μια σημαντική αμερικάνικη εκδήλωση βραβείων, τα American Awards του 1988, πριν επιστρέψει στην Καλιφόρνια και στον ήχο των Eagles! H ιστορία βρίσκει τον Henley μακριά από τους Eagles που είχαν διαλυθεί και με το προσωπικό άλμπουμ του I Can't Stand Still να βγάζει επιτυχίες σαν τα "The Boys of Summer" και "The End of the Innocence". Σ ένα παράλληλο σύμπαν, συγκροτήματα όπως οι Poison, Warrant, Whitesnake και τόσα άλλα, γνωρίζουν τεράστια επιτυχία. Και βέβαια και οι Guns N' Roses, που με το Appetite for Destruction είχαν κυριεύσει τα charts. Βρισκόμαστε στην  εποχή που ο Axl απέλυσε τον ντράμερ Steven Adler λόγω υπερβολικής χρήσης ναρκωτικών αν και κάθε μέλος τους είχε τα προβλήματά του. Τότε οι Gunners μαθαίνουν ότι θα τιμηθούν από τα American Wards αλλά δεν έχουν ντράμερ να παίξει μαζί τους live!. Τότε ο Axl Rose σκέφτηκε ότι ο καλύτερος θα ήταν ο Henley κι αμέσως τον πήρε τηλέφωνο, με τον πρώην ντράμερ των Eagles να ξαφνιάζεται από την πρόταση που τον ήθελε έστω και για ένα τραγούδι, ντράμερ των Guns and Roses.


«Ήμουν στο στούντιο και χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν ο Axl που μου είπε: «Έχω μια πρόταση για σένα. Πρέπει να παίξουμε τα American Music Awards και ο ντράμερ μας είναι άρρωστος. Θέλουμε να παίζεις ντραμς. Ήμουν λίγο έκπληκτος από την πρόταση. Έτσι του είπα ότι θα το σκεφτώ και θα τον καλέσω πίσω. Ευτυχώς, ήταν μια μπαλάντα που παίξαμε (το Patience) κι όχι ένα από τα hard κομμάτια τους». Δείτε κι ακούστε το video από εκείνη τη βραδιά, με τον Henley πίσω από τα ντραμς, σε μια μοναδική αλλά και μάλλον άγνωστη συνεργασία.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ 

2/1/24

 


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου