Ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ: MARK KNOPFLER /ROD STEWART / RIK EMMETT (Triumph)

5 ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ, η κιθάρα και η φωνή των Dire Straits, David Knopfler, επιστρέφει με καινούργιο άλμπουμ. Το 2018 ήταν το Down the Road Wherever, φέτος είναι το One Deep River που θα κυκλοφορήσει στις 12 Απριλίου, σε παραγωγή του ίδιου και του συνεργάτη του Guy Fletcher. Ο τίτλος του δίσκου είναι δεμένος με τα παιδικά του χρόνια όπου ο Knopfler μεγάλωσε στο Newcastle, κοντά στον ποταμό Tyne. To One Deep River θα κυκλοφορήσει σε CD, βινύλιο με διπλό εξώφυλλο και κασέτα. Επίσης θα υπάρξει περιορισμένη έκδοση box set που θα περιέχει το βινύλιο, το CD, που θα περιέχουν 9 bonus τραγούδια (!), μια λιθογραφία και μια πένα.


Ασταμάτητος στα 78 του χρόνια ο Rod Stewart, ανακοίνωσε το καινούργιο άλμπουμ του που θα κυκλοφορήσει στις 23 Φεβρουαρίου 2024 με τίτλο Swing Fever, σε συνεργασία με τον πρώην πιανίστα/οργανίστα των Squeeze Jools Holland, ο οποίος από το 1982 έχει δικές του τηλεοπτικές εκπομπές  και μάλιστα με μεγάλη θέαση.
Και τα 13 τραγούδια είναι διασκευές και μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση ακούγοντας το "Almost Like Being in Love". «Αν καθόμαστε να συζητήσουμε για τα τραγούδια που θα θέλαμε να διασκευάσουμε, θα μπορούσαμε να ηχογραφούμε για άλλον έναν χρόνο», είπε ο Stewart στο Rolling Stone. «Ηχογραφήσαμε ζωντανά στο studio και έχουμε όλη εκείνη τη φυσική αίσθηση, με τον Holland να παίζει πιάνο κι εγώ να τραγουδώ».


Ο Stewart έχει κλεισμένο σχεδόν όλο το 2024 με συναυλίες και αρκετές ημερομηνίες στο Las Vegas ενώ θέλουν να βγουν και μαζί περιοδεία, με τον Stewart να έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι θα ήθελε να δώσει προτεραιότητα στην τρέχουσα δουλειά του σε σχέση με τις παλαιότερες επιτυχίες του. «Θέλω απλώς να αφήσω πίσω μου όλα τα rock’n’roll και να παίξω τα καινούργια μου».

Ο κιθαρίστας των Triumph, Rik Emmett κυκλοφόρησε τη συλλογή Diamonds – The Best of the Hard Rock Years 1990 – 1995, με τραγούδια από τα τρία προσωπικά άλμπουμ (Absolutely, Ipso Facto και The Spiral Notebook) και δύο ανέκδοτα μέχρι σήμερα.  Το εξώφυλλο της συλλογής επιμελήθηκε ο φωτογράφος Andrew MacNaughtan και η κυκλοφορία του Diamonds θα γίνει την 1η Μαρτίου και θα κυκλοφορήσει ψηφιακά, σε βινύλιο με διπλό εξώφυλλο (gatefold) και cd με bonus tracks.

 26/1/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου