VAN HALEN - HOT FOR TEACHER


To “Hot for Teacher” είναι ένα από τα καλά τραγούδια του 6ου άλμπουμ των Van Halen, 1984, σύνθεση και των 4 μελών του συγκροτήματος. Σύμφωνα με τον Eddie, γράφτηκε για μια δασκάλα του στο σχολείο γι αυτό και το video είναι σχετικό. Το “Hot for Teacher” ήταν το τέταρτο single και μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε σαν μια διασκεδαστική(!) σύνθεση με δυναμική εισαγωγή drumming και εκρηκτική συνέχεια. Στο video εμφανίζεται ένα sexy μοντέλο( η δασκάλα) και για το λόγο αυτό, όπως και για τους στίχους του, είχε μπει στο στόχαστρο του PMRC (Parents Music Research Center). Το  περίεργο είναι ότι πριν  λίγα χρόνια οι αναγνώστες ενός αμερικάνικου μουσικού περιοδικού με ειδίκευσης στα ντραμς, ψήφισαν την εισαγωγή του (διπλή μπότα από τον Alex Van Halen) σαν την Καλύτερη Εισαγωγή με Ντραμς. Προφανώς δεν θα είχαν ακούσει το “Stargazer”!
TO VIDEO
Το video σκηνοθέτησαν οι Pete Angelus και David Lee Roth και μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα της δεκαετίας του 80, με πρωταγωνιστή τον Waldo, μαθητή του John Marshall High School (εκεί γυρίστηκε το video), O Waldo φοράει μεγάλα γυαλιά και παπιγιόν, μπαίνει στο σχολικό λεωφορείο από την υπερπροστατευτική μητέρα του. Τα παιδιά στο λεωφορείο του κάνουν bulling, ο οδηγός που υποδύεται ο Roth του λέει να καθίσει και ξεκινούν τα τύμπανα.

Δύο μοντέλα εμφανίζονται ως δασκάλες στο βίντεο, η Donna Rupert (1981 επιλαχούσα στο διαγωνισμό Miss Canada), που υποδύεται τη δασκάλα χημείας και η Lillian Müller, η οποία υποδύεται τη δασκάλα Phys Ed. Και οι δύο καθηγήτριες σκίζουν τα φορέματά τους για να αποκαλύψουν ένα μπικίνι, στις επευφημίες των μαθητών. Στο τέλος του βίντεο, τα παιδιά φαίνεται ότι μεγάλωσαν και έγιναν ο ένας γυναικολόγος (Alex Van Halen), ο άλλος παλαιστής σούμο (Michael Anthony), ο τρίτος ασθενής σε ψυχιατρείο (Eddie Van Halen) και ο τέταρτος παρουσιαστής εκπομπής παιχνιδιών (Roth). Όσο για τον Waldo, αν κρίνω από την τελευταία σκηνή του video, μου κάνει για νταβατζής!!!!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

 25/11/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου