ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ-25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΚΥΤΤΑΡΟ. Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΗΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ

Η ετήσια εμφάνιση του Στέλιου Σαλβαδόρ και της παρέας στο ιστορικό Κύτταρο έχει γίνει παράδοση… και οι παραδόσεις καλό είναι να τηρούνται! Μετά από 3 συνεχόμενα sold out στην σκηνή του Κυττάρου έφτασε το Σάββατο 25.11.2023 η ώρα για μια ακόμα εκρηκτική εμφάνιση ενός από τα καλύτερα σχήματα της εγχώριας σκηνής. Η είδηση ότι η συναυλία θα κινηματογραφηθεί, με σκοπό την δημιουργία aftermovie αποκλειστικά για αυτή τη βραδιά αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα!
Την βραδιά άνοιξαν οι «Σάτυροι», οι οποίοι ανέβηκαν στην σκηνή του Κυττάρου ένα τέταρτο πριν τις 22:00 και  για 40 περίπου λεπτά μας παρουσίασαν την μουσική τους πρόταση. Η προσθήκη πνευστών όπως σαξόφωνο, φλάουτο και φυσαρμόνικα προσδίδει μοναδικότητα στον ούτως ή άλλως ιδιαίτερο ροκ ήχο του σχήματος. Θα ήθελα να επισημάνω επίσης το σατυρικό περιεχόμενο των στίχων τους, που σε καμιά περίπτωση δεν γίνεται χυδαίο. Χάρη στην εξαιρετική τους απόδοση είμαι σίγουρος ότι οι «Σάτυροι» απέκτησαν αρκετούς νέους φίλους, ενώ προετοίμασαν το κοινό, που γέμιζε ήδη ασφυκτικά το Κύτταρο γι’ αυτό που επρόκειτο να ακολουθήσει.
 Σάτυροι


Και ενώ η αναμονή είχε χτυπήσει κόκκινο, λίγο πριν τις 23:00 στην σκηνή ανέβηκαν εν μέσω αποθέωσης ο Στέλιος Σαλβαδόρ και Τα Μωρά στη Φωτιά! Τα όποια προβλήματα με τον ήχο – στο σημείο που βρισκόμουν τα φωνητικά ακούγονταν πολύ «χαμηλά»- αποκαταστάθηκαν γρήγορα.
Για πάνω από δύο ώρες το συγκρότημα τα έδωσε όλα εντυπωσιάζοντας για μια ακόμα φορά! Έχοντας τους δει αρκετές φορές ζωντανά, κάθε χρόνο μου αρέσουν περισσότερο. Δεν είναι μόνο η δεδομένη άρτια μουσική κατάρτιση των καλλιτεχνών, όσο η αγάπη για την μουσική και το μοναδικό feeling του να βρίσκονται πάνω στην σκηνή! Όσον αφορά το setlist τα πράγματα κύλησαν όπως έπρεπε… έπαιξαν όλα τα αγαπημένα μας κομμάτια!
Για την ανταπόκριση του κοινού επίσης δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα…έγινε χαμός! Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιες στιγμές αυτές θα ήταν «Η Βαβυλωνία», το «Μανιφέστο» και φυσικά το «Κάτω στην Πόλη» όπου οι φωνές μας σκέπαζαν την φωνή του ερμηνευτή του σχήματος. Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε και η εκτέλεση του «Πήδα Προτού Κοιτάξεις» που το συγκρότημα αφιέρωσε στην Παλαιστίνη!
Οι αναμνήσεις της εφηβικής ηλικίας για εμάς τους μεγαλύτερους σε συνδυασμό με την έκρηξη αδρεναλίνης, που συνοδεύει τις ζωντανές εμφανίσεις του σχήματος ήταν το ιδανικό κοκτέιλ! Ήταν τέτοια η ανταπόκριση του κοινού, που το συγκρότημα «αναγκάστηκε» να παίξει για δεύτερη φορά κομμάτια όπως το «Κάτω Στην Πόλη», το «Αδέλφια Στην Κόλαση» και το «Μανιφέστο» με το οποίο μας αποχαιρέτησαν με τον Σαλβαδόρ να κάνει την καθιερωμένη βουτιά στο κοινό!
Ωστόσο το ραντεβού ήδη ανανεώθηκε! Ο ηγέτης του συγκροτήματος μας ενημέρωσε ότι το συγκρότημα θα κάνει μια ακόμη εμφάνιση στο Κύτταρο στις 16 Φεβρουαρίου του 2024.
Θα ήθελα τέλος να κάνω ιδιαίτερη μνεία και στους εξαιρετικούς μουσικούς που πλαισιώνουν τον Σαλβαδόρ και όλως ιδιαιτέρως στον Λάκη Ραγκαζά (κιθάρα), που ήταν απλά εντυπωσιακός!



Σάτυροι setlist: Το Ξουράφι – Αητός – Λαγός – Εκτέλεση – Ομίχλη – Ποπ Κορν – Ξάφνιασμα – Νομοσχέδιο
Μωρά Στη Φωτιά setlist: Στο Δρόμο – Υποσχέσεις – Τα Είδωλα – Ταξίδι – Σαλονίκη – Βαβυλωνία – Παπαγάλος – Πήδα Προτού Κοιτάξεις - Ο Χαμαιλέων - Εμβατήριο Πένθιμο και Κατακόρυφο – Το Παιχνίδι – Κάτω Στην Πόλη – Αδέρφια Στην Κόλαση – Παυσίπονο – Αδρεναλίνη – Ηρωίνη – Σκυλίσια Μέρα – Μανιφέστο - Third Uncle (Brian Eno) – Διλήμματα – Ανδρείκελα – Η Φωλιά Του Κούκου – Άνθρωπος Ελέφαντας – Κάτω Στην Πόλη - Αδέρφια Στην Κόλαση – Μανιφέστο (encore)

 Κείμενο/Φωτογραφίες:ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΗΣ

27/11/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου