KENT HILLI-NOTHING LEFT TO LOSE: ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΜΕ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΑ ΠΛΗΚΤΡΑ


Η Σουηδία εδώ και πολλές δεκαετίες είναι μία χώρα που γεννάει μουσική και καλλιτέχνες όλου του φάσματος. Το μελωδικό ροκ, αν και κορεσμένο, πάντα έχει πράγματα να δώσει και λόγους για να τραβήξει βλέμματα. Ο συμπαθής Kent Hilli είναι ένας Σουηδός βάρδος με ειδίκευση στο Melodic Rock και μέσα από την δεύτερη προσωπική του δουλειά, με τίτλο Nothing Left To Lose, έχει κάτι να μας πει!
  Η είσοδος του Kent Hilli στο μελωδικό περιβάλλον αλλά και στην μουσική γενικότερα έγινε κυριολεκτικά "out of the blue". Μέχρι την ηλικία των τριάντα ετών η κύρια ασχολία του ήταν το ποδόσφαιρο. Παίζοντας ημι-επαγγελματικά, ένας τραυματισμός θα του έθετε φρένο στην συγκεκριμένη δραστηριότητα. Από το σημείο αυτό η μουσική θα έμπαινε στην ζωή του, αρχικά με την μελέτη της κιθάρας και αμέσως μετά με το τραγούδι. Αφορμή θα δινόταν σε ένα πάρτι όπου θα τραγουδούσε το Open Your Heart (Europe) και θα συνειδητοποιούσε ότι "το έχει". Ένα tribute συγκρότημα στους Europe με την ονομασία Seven Doors Hotel θα τον κρατήσει απασχολημένο για μια δεκαετία ώσπου να ξεκινήσουν μαζί με τον Rolf Nordstrom(κιθάρα) να γράφουν δικά τους τραγούδια σαν Perfect Plan και να έρθει αργότερα η γνωστή εταιρεία Frontiers Records και να μας τους συστήσει το 2018 με το άλμπουμ All Rise. Με τους δίσκους που κυκλοφόρησε με τους Perfect Plan θεμελιώθηκε η σχέση του Kent Hilli με το κοινό του Melodic Rock, αναγνωρίστηκε από όλους σαν μία εξαιρετική σύγχρονη φωνή και με την σειρά της ακολούθησε μία πορεία συμμετοχών σε διάφορα projects όπως οι Restless Spirits και οι T3NORS ενώ έγινε και η φωνή των θρυλικών Giant στην τελευταία τους δουλειά. Μέσα σε όλο αυτόν τον όγκο, χώρεσε και η καθαρά προσωπική καριέρα με το The Rumble του 2021 και το τρομερό Nothing Left To Lose(2023) που θα παρουσιάσουμε. Τα φωνητικά κάλλη του Kent Hilli φορούν την νευρικότητα του Lou Gramm και την κρυστάλλινη καθαρότητα του Joey Tempest, δύο ήρωες που λάτρεψε και που φρόντισε να αφομοιώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όσο αφορά τα τραγούδια και τον ήχο του δίσκου μην περιμένετε καμία έκπτωση στα στοιχεία που μας έκαναν να παραμείνουμε πιστοί στο συγκεκριμένο ιδίωμα δεκαετίες τώρα. Πλουσιοπάροχες μερίδες μελωδικών συνθέσεων που αποτελούνται από γενναιόδωρα πλήκτρα, σπαραχτικές ερμηνείες και υπερσύγχρονη παραγωγή εγγυούνται την ικανοποίηση των πρωτόγονων ενστίκτων, βοράς κάθε λαίμαργου μελωδικοροκά.


  Το εναρκτήριο "Too Young" σε αγκιστρώνει με μιας με το απίστευτο ρεφρέν του και σε πηγαίνει καρφί στις "ημέρες αθωότητας" των μυθικών Giant. Να αναφέρουμε πως στην συγγραφή του άλμπουμ όπως και στην παραγωγή ο Kent Hilli συνεργάστηκε με ένα ανερχόμενο ταλέντο, τον Φιλανδό κιθαρίστα Jimmy Westerlund του συγκροτήματος των One Desire που μαζί με τον Kai Hahto των Nightwish στα τύμπανα πρωταγωνιστούν παικτικά στον ομότιτλο δυναμίτη που ακολουθεί. Η "old school" ερμηνευτική ικανότητα του Kent θα εκτεθεί πλήρως όταν οι τόνοι θα γαληνέψουν ελαφρώς όπως γίνεται στο "Could This Be Love", ενώ στην συνέχεια στο "A Fool To Believe" οι αισθητήρες ανεύρεσης ύμνων της σκηνής θα αρχίσουν να χτυπούν αφού εκτός από το καλύτερο τραγούδι του δίσκου βρίσκουμε έναν άξιο συνεχιστή της κληρονομιάς του "No easy way out" και λοιπών αθάνατων παιάνων. Η ώρα της μπαλάντες ονομάζεται "Every Time We Say Goodbye" και για παν ενδεχόμενο αποφύγετε τα την ακούσετε αν έχετε χωρίσει πρόσφατα. Η AOR τροχιά του άλμπουμ επανέρχεται με το τραγούδι "Stronger" που σε πολλούς θα φέρει στο νου τους ξεχασμένους ήρωες Aviator.
  Το σαξόφωνο με το AOR έχουν μία περίεργη, απόκρυφη σχέση όλα αυτά τα χρόνια η οποία κάθε φορά που φωτίζεται δημιουργεί άμεσα μία μοναδική μαγεία που ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο. Κάπως έτσι στο "Does He Love Like Me" επιστρατεύεται το σαξόφωνο του Oleg Lavrentev και το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό και πάλι. Άλλος ένας σύγχρονος μάστορας του χώρου, ο Mike Palace, βάζει την κιθάρα του πλάτη στα "Heard It All Before" και "Saving Us" με το πρώτο να είναι το πιο αδύναμο τραγούδι του δίσκου. Το κλείσιμο όμως είναι μεγαλειώδες! Το "Only Dreaming"  είναι μία καθηλωτική αργή στιγμή από εκείνες που το μέσα σου μένει ακάλυπτο από τα πέντε λεπτά διάρκειας, αναζητώντας ξανά και ξανά επιπλέον πέντε λεπτά.


  Μπορεί να άργησε αλλά ο Kent Hilli ήρθε για να μείνει! Το Nothing Left To Lose είναι μία ισχυρή μουσική δήλωση από έναν "παλιό" ως προς το νούμερο στο σύγχρονο μουσικό κόσμο. Τα νούμερα όμως δεν έχουν σημασία και πόσο μάλλον στην περίπτωση του Kent Hilli που με την δράση του ως τώρα χαρακτηρίζεται άνετα η νέα μεγάλη λευκή ελπίδα του μελωδικού ροκ. 

ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

25/10/23

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου