ROUGH CUTT: ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ PAUL SHORTINO ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΛΑΜΨΗ


 Στο  σημερινό Ποιος Θυμάται θα ανατρέξουμε στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν, μόλις 40 χρόνια πίσω, στο 1982, στο Los Angeles όταν οι Paul Shortino τραγούδι,  Dave Alford ντραμς, Jake E. Lee (ναι, ο γνωστός  κιθαρίστας, ο οργανίστας Claude Schnell κι ο μπασίστας Joey Cristofanilli, σχημάτιζαν τον πρώτο πυρήνα των Rough Cutt. Οι Lee και Alford έπαιζαν στους Ratt και οι Schnell και Cristofanilli στους Magic. Σύντομα έγιναν οι…απαραίτητες (πολλές) αλλαγές στη σύνθεσή τους με πιο γνωστό τον Craig Goldy που αργότερα, τον βρίσκουμε στους Dio, όπως και τον οργανίστα Claude Schnell και το 1984 υπογράφουν στην WEA, η οποία με τη σειρά της κανονίζει να εμφανιστούν το παναμερικανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα Rock Palace TV όπου παίζουν 4 τραγούδια, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Το Φεβρουάριο του 1985, εν μέσω της κοσμογονίας για το hard/heavy (και Hair metal), με σύνθεση Amir Derakh κιθάρα, Chris Hager κιθάρα, Matt Thorr μπάσο, Dave Alford ντραμς και Paul Shortino τραγούδι, κυκλοφορούν το πρώτο ομότιτλο άλμπουμ τους, με παραγωγό τον Tom Allom. Ένα από τα τραγούδια του δίσκου, το "Take Her" είναι συνσύνθεση με τον Ronnie James Dio ενώ στα "Dreamin' Again" και "Black Widow", εμφανίζεται σαν συνσυνθέτης η σύζυγός του R.J. Dio, Wendy Dio, που ήταν και η manager τους. Μια διασκευή του κλασικού "Piece of My Heart" (πρώτη εκτέλεση από την Erma Franklin αλλά έγινε γνωστό από τη φοβερή ερμηνεία της Janis Joplin),  περνάει μάλλον απαρατήρητη, παρά την προσπάθεια του Shortino.
    To 1986 κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο Wants You! με παραγωγό τον Jack Douglas( Aerosmith) και βγήκαν περιοδεία, ανοίγοντας για τον Dio στην Sacred Heart tour για να ακολουθήσει περιοδεία στην Ιαπωνία, όπου ο Shortino τους ανακοίνωσε ότι αποχωρεί λόγω μουσικών διαφωνιών. Η manager τους Wendy Dio τον πρότεινε στους Quiet Riot για να αντικαταστήσει τον Kevin DuBrow και στους Rough Cutt τον αντικατέστησε αρχικά o Parramore McCarty από τους Warrior για να διαλυθούν οριστικά, αφού το Wants you! απέτυχε εμπορικά.
Το 1996 κυκλοφόρησε το Rough Cutt Liveμε παλαιές Live ηχογραφήσεις τους αλλά και 3 καινούργια τραγούδια.
Ο Shortino τους επανασύνδεσε το 2000, με κιθαρίστα τον πρώην Aerosmith Jimmy Crespo, μπασίστα τον Sean McNabb (Quiet Riot) και τους James 'J.T.' Garret πλήκτρα και John Homan ντραμς. Όπως διαβάσατε, πλην του Shortino, κανένα άλλο αρχικό μέλος. Αυτή η παρέα, κυκλοφόρησε το 2002 το άλμπουμ Sacred Place με το όνομα Paul Shortino's The Cutt με καλές συμμετοχές (Brad Gillis, Carlos Cavazo, Howard Leese, Dave Whiston, Chuck Wright και Jason Boyleston). Οι μόνες φορές που φορά που η αρχική σύνθεσή τους επανασυνδέθηκε ήταν το Οκτώβριο του 2002 για μια συναυλία στο Viper Room του Hollywood και το 2018 για το Monsters of Rock cruise! To 2012 οι Shortino, Thorr και Deralh κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Rough Cutt 3

ΕΝ  ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ

Οι Rough Cutt ήταν ένα από τα εκατοντάδες συγκορτήματα που περπάτησαν στην Sunset Strip, αλλά δεν είχαν το κάτι παραπάνω για να ξεχωρίσουν. Η παρουσία των Shortino και Amir Derakh δεν έφθανε για να αλλάξει την ιστορία τους.

 ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ
Οι Derakh, Thorne και Alford με τον τραγουδιστή Danny Simon και τον κιθαρίστα  Michael Raphael, προσπάθησαν να κρατήσουν το συγκρότημα ζωντανό, κυκλοφορόντας το live EP, Alive in a Mad World(1989). Ο Hager συνεργάστηκε με τον Jeff Warner των Black 'N Blue, ο Thorne έπαιξε με τους L.A. Rocks, που μετονομάαστηκαν σε Eyes με τραγουδιστή τον James Christian(House of Lords) κι ο  Amir Derakh ήταν ο μόνος που γνώρισε επιτυχία με τους death pop(!!!) Orgy.
TRIVIA
O Jake E.Lee έφυγε από τους Rough Cutt το 1982, έκανε audition στους Dio και τελικά αντικατέστησε τον θανόντα Randy Rhoads στη μπάντα του Double O. Lee αντικαταστάθηκε στους Dio (έμεινε πολύ λίγο) από τον Craig Goldy, πρώην μέλος των Αμερικανών Vengeance (καμία σχέση με το Ολλανδικό συγκρότημα).
Η αρχική επιλογή παραγωγού για το πρώτο άλμπουμ ήταν ο Ted Templeman, αλλά ήταν απασχολημένος με τα καινούργια άλμπουμ των David Lee Roth, Eric Clapton και Aerosmith κι έτσι κατέληξαν στον Tom Allom.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

21/8/23

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου