NEWS OF THE WORLD (27/7/23)


 • Το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ ετοίμασε ο 57χρονος κιθαρίστας των Guns and Roses, Slash που θα κυκλοφορήσει τους πρώτους μήνες του 2024. Μην παραξενεύστε που γράφουμε «δεύτερο άλμπουμ» αφού σαν πρώτο θεωρείται το  Slash του 2020 ενώ όλα τα άλλα είναι με διάφορα συγκροτήματα που είχε σχηματίσει (Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators και Slash's Snakepit). Προετοιμάζοντας το έδαφος, είπε ότι το άλμπουμ του θα είναι blues (σ.σ. βέβαια τι εννοεί blues δεν το ξέρουμε, πάντως μην φανταστείτε ότι θα ακούσετε τραγούδια τύπου Delta Mississippi κ.α.) και θα έχει πολλούς φιλοξενούμενους τραγουδιστές όπως και στο  πρώτο του άλμπουμ, ανακοινώνοντας τη συμμετοχή της pop superstar Demi Lovato.
• Μετά την απόφαση των Foreigner να πραγματοποιήσουν αποχαιρετιστήρια περιοδεία, ο τραγουδιστής τους Kelly Hansen επανασχημάτισε τους Hurricane με τη συμμετοχή των Robert Sarzo κιθάρα, Tony Cavazo μπάσο και Jay Schellen ντραμς, που παίζει και στους YES. Οι Cavazo και Sarzo είναι αδέλφια των Carlos Cavazo και Rudy Sarzo των Quiet Riot.

 • Μετά από 30 χρόνια(!), o πρώην κιθαρίστας των Duran Duran, Andy Taylor κυκλοφορεί προσωπικό δίσκο με τίτλο "Man’s A Wolf To Man". Ακούστε το πρώτο τραγούδι που παρουσίασε με τίτλο "This Will Be Ours" στην οποία συμμετέχει συνθετικά ο Ricky Warwick.

• Ακυρώθηκε το φετινό Long Beach Festival λόγω αδυναμίας παράδοσης του έργου stage roof από την κατασκευάστρια εταιρεία που έχει ως αποτέλεσμα την μη εκπλήρωση των απαιτούμενων προδιαγραφών που η διοργανώτρια εταιρεία είχε θέσει. Η εξαργύρωση των αγορασθέντων εισιτηρίων ξεκινά άμεσα και θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με τον τρόπο αγοράς των εισιτηρίων ως εξής:
    1. Για τους πελάτες που προμηθεύτηκαν τα εισιτήρια τους μέσω Viva η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί στην κάρτα που χρησιμοποιήθηκε κατά την αγορά των εισιτηρίων.
    2. Οι πελάτες που αγόρασαν τα εισιτήρια τους από φυσικό σημείο εξυπηρέτησης του δικτύου Viva, θα πρέπει να αποστείλουν e-mail στο tickets@xlalala.gr με τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού, ώστε να γίνει κατάθεση του αντίστοιχου ποσού.
Τα στοιχεία που θα πρέπει να αποσταλούν είναι:
    Κωδικός παραγγελίας
    ΙΒΑΝ
    Τράπεζα
    Δικαιούχος
    3. Οι υπόλοιποι πελάτες μπορούν να λάβουν το αντίτιμο των εισιτηρίων τους από το σημείο εξυπηρέτησης που επέλεξαν.
• Έφυγε από τη ζωή μια μεγάλη μουσική προσωπικότητα της Θεσσαλονίκης, ο ιδρυτής της Ano Kato Records, του δισκοπωλείου «BeBop», του πολυχώρου «Υδρογείου» στα Σφαγεία και μέλος της παρέας που έστησε το «Παραρλάμα», ο Γιώργος Τσακαλίδης. Ο «Τσάκαλος» όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του, ίδρυσε την Ano Kato Records το 1984  και με τις κυκλοφορίες του άλλαξε τη μουσική στη χώρα μας. Αρκεί να σημειώσω ότι σε αυτή την ανεξάρτητη εταιρεία κυκλοφόρησαν δίσκους οι Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά, Νάνοι, Ηλίας Ζάικος, Blues Wire, Μωρά στη Φωτιά, Blues Gang, Κώστας Βόμβολος, Κώστας Μαγγίνας, Μπάντα της Φλώρινας, Δάρνακες, Δημοσιοϋπαλληλικό Ρετιρέ, Σταύρος Ρωσσόπουλος & οι Αβά-φτυστοί Μικροί Πιτσιλωτοί Δρυοκολάπτες κ.α.

 • Έτοιμος είναι να ξεκινήσει την αμερικάνικη περιοδεία του ο Alice Cooper και παρουσίασε το video για το  καινούργιο τραγούδι του «White Line Frankenstein” από το επερχόμενο  άλμπουμ του Road που θα κυκλοφορήσει στις 25 Αυγούστου. Η ιδιαιτερότητα του τραγουδιού βρίσκεται ότι συνσυνθέτης του τραγουδιού είναι ο κιθαρίστα των Rage Against the Machine, Tom Morello!!! Οι λευκές γραμμές που υπάρχουν στον τίτλο και στους στίχους, αναφέρονται στις λευκές διαγραμμίσεις των δρόμων που ακολουθούν οι οδηγοί φορτηγών κι αυτοκινήτων! Το τραγούδι αυτό είναι το τρίτο στη δισκογραφία του που αναφέρεται στο δημιούργημα της Mary Shelley, αφού το 1986 στο άλμπουμ του Constrictor, υπήρχε το “Teenage Frankenstein” και στο Hey Stoopid (1991), το “Feed My Frankenstein”.


• Στις 8 και 9 Ιούνιου 2024 θα παίξουν στο Ο.Α.Κ.Α οι Coldplay, στο πλαίσιο της Music of Spheres world tour. Μπορείτε να εγγραφθείτε στο Coldplay.com τώρα, για να αποκτήσουν πρόσβαση στην πρώτη φάση προπώλησης εισιτηρίων – η οποία ξεκινά για ολόκληρη την περιοδεία την Τρίτη 25 Ιουλίου.

• Συγκίνηση προκαλεί η απόφαση της οικογένειας του Jason Becker να πουλήσει την κιθάρα που προσέφερε στο γιό τους ο Eddie Van Halen το 1996. Τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς, ο κιθαρίστας των Van Halen είχε επισκεφτεί τον Becker σπίτι του και του είχε προσφέρει μια κιθάρα του. Το έξοδα που χρειάζονται για να καλύψουν τα ετήσια κόστη υγείας του άτυχου κιθαρίστα, ξεπερνούν τα $100,000 και η οικογένεια οργάνωσε τη σχετική δημοπρασία.

• Οι ακραίες θερμοκρασίες που επικράτησαν το Σάββατο 23 Ιουλίου στο Φοίνιξ της Αριζόνα, ανάγκασαν τους Disturbed να ακυρώσουν την προγραμματισμένη συναυλία τους. Για την ιστορία, η θερμοκρασία είχε ξεπεράσει του 46 βαθμούς C.

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου