ΓΙΑΤΙ Η TINA TURNER ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ SPIELBERG, THE COLOR PURPLE


 Σχεδόν όλοι μας θυμόμαστε σαν πρώτη παρουσία της Tina Turner στον κινηματογράφο, το ρόλο της γυναίκας πολεμίστριας στην ταινία Mad Max Beyond Thunderdome(1985). Αν ανατρέξουμε στο χρόνο, θα δούμε την πρώτη εμφάνισή της σαν Ike and Tina Turner, ήταν στην ταινία The Big T.N.T. Show(1966) που στην ουσία ήταν η καταγραφή μιας συναυλίας, με συμμετοχές Donovan, Joan Baez, Petula Clarke, Lovin’ Spoonful, Ronetttes, Ray Charles κ.α. Ακολούθησε η ταινία It's your Thing(1970) των The Isley Brothers όπου και πάλι εμφανίζεται σαν Ike and Tina Turner και στη συνέχεια το Gimme Shelter(1970) των Rolling Stones, Soul to Soul (1971), Schaefer Music Festival in Central Park (1974), όλες κινηματογραφικές καταγραφές συναυλιών. Δηλαδή, στην ουσία, δεν έπαιζε, αλλά τραγούδαγε. Το 1971 συμμετέχει στην …κανονική ταινία Taking Off, για να ακολουθήσει η εντυπωσιακή εμφάνισή της σαν Acid Queen στην κινηματογραφική μεταφορά του άλμπουμ των Who, Tommy(1975) των Who, που ήταν η πρώτη φορά που τη βλέπαμε στην οθόνη, η βιογραφική ταινία What's Love Got to Do with It (1993) του Brian Gibson, που βασίστηκε στη βιογραφία της I, Tina, με πρωταγωνίστρια την Angela Bassett στον ρόλο της Tina και τον Laurence Fishburne στο ρόλο του Ike Turner. Το 1993 έκανε ένα πέρασμα στο Last Action Hero, ακολούθησε η καταγραφή μιας περιοδεία των Ike & Tina Turner, με τίτλο On the Road: 1971–72(1993) για να φθάσουμε στο 2021 που ήταν και η τελευταία κινηματογραφική εμφάνισή της στην ταινία Tina, όπου εξιστορούσε την καριέρα της.
  Μιλώντας στη Luce Cinetta, η Tina Turner είχε πει ότι το 1985 ο του Steven Spielberg, της πρότεινε να πρωταγωνιστήσει στην ταινία του The Color Purple κι ο βασικός λόγος της άρνησή της βασίστηκε στο γεγονός ότι το σενάριο αντανακλούσε πολύ στη ζωή που έζησε με τον επί 16 χρόνια σύζυγό της Ike Turner. «Δηλαδή, μιλάω συχνά στον Τύπο για τη ζωή μου και τώρα για να κάνω μια ταινία; Προσπαθώ να ξεχάσω τι έγινε στο. Τελείωσα αυτό το κομμάτι της ζωής μου και δεν πρόκειται να κάνω κάτι που να μου το θυμίζει. Νομίζω ότι ο Steve κατάλαβε το λόγο που δεν μπορούσα να το κάνω»!
 Εκείνο που δεν ήταν γνωστό, ήταν ότι δεν ήταν η πρώτη επιλογή για την ταινία Tommy του Ken Russel, βασισμένη στη ροκ όπερα του The Who κι επιλέχθηκε για τον ρόλο έναντι του David Bowie. Ωστόσο, τότε δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι ο χαρακτήρας της Acid Queen θα είχε σεξουαλική διάθεση για να δελεάσει τα άντρες θύματά της. «Πήρα το μέρος γιατί είχα την ευκαιρία να γίνω αυτή η τρελή γυναίκα και να κάνω όλα αυτά τα πράγματα, αλλά όταν μου έδωσαν τη βελόνα με το ναρκωτικό, τότε το κατάλαβα».

 
Α.Ρ.

20/6/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου