NEWS OF THE WORLD (23/6/230


Ένα φωτογραφικό λεύκωμα φωτογραφιών με θέμα τους Rainbow ετοίμασε η εκδοτική εταιρεία Rufus. Θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο με τίτλο Portraits Of Rainbow - The Dio Years και επικεντρώνεται στα χρόνια που ο Ronnie James Dio ήταν μέλος των Rainbow. Το βιβλίο θα διατεθεί σε ματ σελίδες, θα περιέχει 240 σελίδες, αφίσα και τα πρώτα 666 θα είναι αριθμημένα. Μπορείτε να το παραγγείλετε από εδώ.
https://www.rufuspublications.com/rufusbooks/rainbow/

Δελτίο τύπου
Κυκλοφόρησε το 18ο τεύχος του περιοδικού Lung (τεύχος Ιουνίου 2023) με βασικά θέματα για τους Dry Cleaning και  Melvins καθώς και άρθρα/συνεντεύξεις για τους Protomartyr,, L.A. Witch, Sons, Church of Man, Allochiria, Their Methlab, Notowns και Γιώργο Καρρά καθώς και μεγάλα αφιερώματα σε Siouxsie, Flaming Stars, Wayne Shorter κ.α. Μαζί, όπως πάντα, οι μόνιμες στήλες, δισκοκριτικές, βιβλιοπαρουσιάσεις και κινηματογραφικά θέματα.
Το νέο τεύχος του Lung συνοδεύεται, όπως κάθε φορά, από μια συλλογή – CD σε συνεργασία με την Make Me Happy records, με τραγούδια των One Night Suzan, Next Time Passions, Impossible Tymes, Starblind, The Crooner, Five star hotel, Ta Toy Boy, The Model Spy, Youth Valley, Splashing rainbows, Sugar For The Pill, Secret Postcards & Glances Of Bordeaux! Μουσική ξανά σε χαρτί!
Το τεύχος μπορείτε να το προμηθευτείτε στα σημεία διανομής που υπάρχουν στο: https://www.lungfanzine.gr/distributor.
Εναλλακτικά σας αποστέλλεται κατ’ οίκον μετά από μήνυμα στο orders@lungfanzine.gr ή στη σελίδα του Lung στο facebook: http://www.facebook.com/lungfanzine Πληροφορίες και επικοινωνία:
www.lungfanzine.gr
www.facebook.com/lungfanzine
info@lungfanzine.gr
orders@lungfanzine.gr
• Το 𝗚𝗜𝗠𝗠𝗘 𝗦𝗛𝗘𝗟𝗧𝗘𝗥 𝗙𝗜𝗟𝗠 𝗙𝗘𝗦𝗧𝗜𝗩𝗔𝗟 επανέρχεται φέτος το χειμώνα με την προβολή της ταινίας των proto-punk 𝗦𝗼𝗻𝗶𝗰𝘀. Η μουσική ταινία τιτλοφορείται 𝗕𝗢𝗢𝗠: 𝗔 𝗳𝗶𝗹𝗺 𝗮𝗯𝗼𝘂𝘁 𝗧𝗵𝗲 𝗦𝗼𝗻𝗶𝗰𝘀 και μας ταξιδεύει από την ίδρυσή τους το 1963 έως και την πρόωρη διάλυση μετά από μόλις 3 άλμπουμ αλλά και την εντελώς αναπάντεχη επανένωση που μας πρόσφερε μοναδικές συναυλιακές στιγμές. Αυτό είναι το απόλυτο πορτραίτο ενός από τα πλέον επιδραστικά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, και κάνει την πανελλήνια πρεμιέρα του στο 𝗚𝗦𝗙𝗙!   Πολύ σύντομα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για την ημερομηνία και το περιεχόμενο της βραδιάς, και φυσικά την προπώληση που δεν θα αργήσει να ξεκινήσει.
• Ο Rutherford Chang είναι συλλέκτης και το αντικείμενο του πόθου του είναι τοWhite Album των Beatles. Ο Chang αποκτά αντίγραφα του White Album από όλο τον κόσμο, σε οποιαδήποτε κατάσταση, εδώ και χρόνια. Προτιμά τα αντίγραφα της πρώτης έκδοσης —όπου αρχικά εμφανιζόταν ο σειριακός αριθμός της εταιρείας και το ανάγλυφο «The Beatles» στο εξώφυλλο, αλλά και εκείνα που δεν είναι σε καλή κατάσταση. Αγοράζει ακόμα και τα άλμπουμ όπου στο κατάλευκο εξώφυλλο, οι παλιοί ιδιοκτήτες του είχαν …ζωγραφίσει έχουν λεκέδες. «Με ενδιαφέρουν οι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους γερνούσαν τα εξώφυλλα», είπε στους New York Times το 2013. «Όντας ένα ολόλευκο εξώφυλλο, οι αλλαγές είναι εμφανείς. Οι αύξοντες αριθμοί έκαναν τη συλλογή τους να φαίνονται φυσικοί, και όσο περισσότερο έπαιρνα, τόσο πιο ενδιαφέρον γινόταν. Όπως βλέπετε, πολλά από αυτά έχουν σημειώσεις  και το καθένα έχει μια ιστορία.. Το 2013, ο Chang παρουσίασε τη συλλογή του, τότε σε σχεδόν 700 αντίτυπα, στη γκαλερί Recess στο Soho της Νέας Υόρκης. Το εξώφυλλο του White Album δημιουργήθηκε από τον Richard Hamilton, με οδηγίες από τον Paul McCartney να ακολουθήσει μια μινιμαλιστική προσέγγιση μετά το πολύχρωμο μπαράζ του Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band.

• Δύο εμφανίσεις τους της ευρωπαικής περιοδείας αναγκάστηκαν να ακυρώσουν οι Disturbed καθώς ο τραγουδιστής τους David Draiman, αντιμετώπισε πρόβλημα με τις φωνητικές χορδές του. Οι συναυλίες που ακύρωσαν ήταν στο Pinkpop Festival (17 Ιουνίου) και στο Λουξεμβούργο στις 19 Ιουνίου. Η ελληνική συναυλία τους θα γίνει κανονικά.
    • Σε συνέντευξή του στο Rock History Music, ο κιθαρίστας των Sweet και μόνο επιζών μέλος από την αυθεντική σύνθεση τους Andy Scott, επιβεβαίωσε ότι ο Ronnie James Dio ήταν μεταξύ των αντικαταστατών του τραγουδιστή Brian Connolly, το 1979.  "Η απόφαση ήταν κοινή και των 3 μας (εννοεί και των άλλων μελών του συγκροτήματος). Ή θα συμφωνούσαμε και οι τρεις και θα τον παίρναμε ή όχι. Είμαστε οι τρεις ή τίποτα. Αν και οι τρεις μας δεν συμφωνούμε ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος, δεν θα προχωρούσαμε. Ο Dio  ήταν έτοιμος για να παίξει μαζί μας τη συναυλία, όμως είμαστε 2 προς 1 αφού ο μπασίστας Steve Priest, δεν συμφωνούσε κι έτσι ο Ronnie James Dio δεν έγινε τραγουδιστής των Sweet!
• Τα 15 χρόνια ζωής έκλεισε άλμπουμ Nostradamus των Judas Priest και το συγκρότημα ετοίμασε 3 διαφορετικά t-shirt που μπορείτε να προμηθευτείται από εδώ. https://www.shopjudaspriest.com/collections/nostradamus-15th-anniversary
• Σε σοβαρούς μπελάδες μπήκε ο τραγουδιστής των Rammstein, Till Lindemann, αφού ξεκίνησε έλεγχος από τη γερμανική αστυνομία μετά από διαδικτυακές καταγγελίες που κατηγορούν τον τραγουδιστή για «κατάχρηση εξουσίας και σεξουαλική επίθεση». Η  εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Βερολίνου δήλωσε ότι "έχει κινηθεί προκαταρκτική διαδικασία εναντίον του Till Lindemann για κατηγορίες που σχετίζονται με σεξουαλικά αδικήματα και τη διανομή ναρκωτικών". Τα προβλήματα για τον Lindermann ξεκίνησαν στα μέσα Μαΐου όταν η 24χρονη Shelby Lynn, από το Ballymena της Βόρειας Ιρλανδίας, ισχυρίστηκε ότι το ποτό της ήταν «πειραγμένο» σε ένα «pre-party» του συγκροτήματος στη Λιθουνία στις 22 Μαΐου. Η Lynn δήλωσε επίσης ότι αρνήθηκε να κάνει σεξ με τον Lindemann σε αίθουσα κάτω από τη σκηνή(!) κατά τη διάρκεια του διαλείμματος της συναυλίας(!!!) και ότι η άρνησή της, τον εξόργισε!  Στις 28 Μαΐου,οι Rammstein δημοσίευσαν μια δήλωση, αποκλείοντας να συνέβη τέτοιο γεγονός, συμπληρώνοντας «Δεν γνωρίζουμε καμία επίσημη έρευνα για αυτό το θέμα». Όμως οι ισχυρισμοί της Lynn οδήγησαν κι άλλες γυναίκες να παρουσιαστούν και να αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια πάρτι του συγκροτήματος, τους είχαν δώσει ναρκωτικά. Περισσότερα όταν τελειώσει η έρευνα της αστυνομίας.
• Τα 72α γενέθλια γιόρτασε στις 5 Ιουνίου ο ντράμερ των Iron Maiden, Nicko McBrain κατά τη διάρκεια της Future Past Tour. Το συγκρότημα έπαιζε στο Tampere της Φιλανδίας, κι ο Nicko με τη συνοδεία 15.000 fans και του Bruce Dickinson, άκουσε το Happy Birthday. Δείτε το μικρής διάρκειας video.





 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου