RODS - WILD DOGS (1982)

 

Οι Νεοϋορκέζοι Rods ανήκουν στην Conference(!) Κατηγορία του heavy metal. Όχι πως είναι κακό, αλλά αυτή είναι η αλήθεια, αφού ποτέ δεν κατάφεραν να δουν έστω ένα άλμπουμ τους στο Top 200 του Billboard (αμερικάνικο περιοδικό με τις επίσημες πωλήσεις δίσκων). Κι όμως το δεύτερο άλμπουμ τους (είχαν προηγηθεί το Rock Hard (1980) που επανακυκλοφόρησε και με τίτλο The Rods (1981) και το Ep Full Throttle (1981), είχε τα τραγούδια για να κάνει μια καλή-εμπορική-παρουσία, που δεν ήλθε. Οι David "Rock" Feinstein κιθάρα/τραγούδι, Carl Canedy  ντραμς/τραγούδι και Garry Bordonaro μπάσο , παρουσίασαν ένα (πολύ) καλό δίσκο, με στοιχεία  NWONHM και κλασικού hard rock και γενικά ήταν ένα πολύ καλό hard/heavy τρίο που ποτέ δεν εισέπραξε την προσοχή που του άξιζε. Με το πρώτο  κομμάτι, το “Too hot to stop’ καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με ένα ωμό hard δίσκο που δεν χαρίζεται σε κανένα αλλά και με ένα συγκρότημα που έχει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να επιβάλλει τον ήχο του. Στο ίδιο ύφος ακολουθούν τα “Waiting for Tomorrow” και “Violation” όπως και η διασκευή τους στο κλασικό “You keep me hangin on” που μπορεί να μην της δίνουν τη διάσταση που έδωσαν οι Vanilla Fudge, αλλά είναι καλή. Τελευταίο άφησα το “End of the Line’που είναι από τα καλύτερα, αν όχι, το καλύτερο του δίσκου. Οι στίχοι τους (περιλαμβάνονται στο ένθετο του cd) είναι μάλλον λιτοί και βρώμικοι, αλλά εδώ που τα λέμε, ποιος ακούει στίχους!  
Σαν τους Rods υπήρξαν πολλά συγκροτήματα σε Αμερική και Μ.Βρετανία αλλά θεωρώ το Wild Dogs την καλύτερη δισκογραφική προσπάθεια τους. Άσε που η δημοφιλία(σ.σ. ποτέ δεν μου άρεσε αυτή η λέξη) στη Μ.Βρετανία ήταν πολύ ανώτερη από αυτή στη χώρα τους,  αφού περιόδευσαν με τους Iron Maiden, ανοίγοντας την περιοδεία του 1982 στη χώρα τους!


ΟΚ, οι Rods δεν ήταν ούτε τους AC/DC ούτε Motörhead, έχουν όμως ένα άμεσο ήχο που δεν θα σας αφήσει αδιάφορο και θα ξανά πατήσετε το play!
TRIVIA
• O David "Rock" Feinstein είναι ξάδελφος του Ronnie James Dio κι έχει παίξει μαζί του στους Electric Elves οι οποίοι μετονομάστηκαν Elf  και ηχογράφησε μαζί τους τα άλμπουμ Elf (1972) και Carolina County Ball (1974).

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΡΙΧΑΡΔΟΣ

10/5/23


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου