ROB HALFORD - LIVE INSURRECTION(2001): ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!


Τελικά οι metal heads είναι είδος που δεν εξαφανίζεται. Σκεφτείται ότι ζήσαμε 11 ολόκληρα χρόνια περιμένοντας τον Rob Halford να επιστρέψει στους Judas Priest και μέσα σε αυτά τα χρόνια, αντέξαμε τους Two (ή τους προτιμάτε 2wo;), 2 άλμπουμ με τους Fight, που τι να κάναμε(!) λέγαμε ότι μάς αρέσουνε(!!!), για να φθάσουμε στην ανατολή της καινούργιας χιλιετίας όπου ο Μεγάλος Τραγουδιστής βρήκε το  σωστό δρόμο της προσωπικής του καριέρας, κυκλοφορόντας το άλμπουμ Resurrection(2000). Ένα χρόνο αργότερα, βγαίνει στην αγορά το 2πλό cd (σ.σ. τότε έλεγες τη λέξη βινύλιο και σε το βάζανε σε ψυχιατρείο) Live Insurrection (2001) με μπαντάρα: Patrick Lachman (είχε παίξει με Dr. Mastermind και Gargoyle) και Mike Chlasciak κιθάρες, Ray Riendeau μπάσο και Bobby Jarzombek (Riot) ντραμς, με φοβερή δουλειά από τον Roy Z στην παραγωγή. Γιατί δεν φθάνει να έχεις φωνάρα και τραγουδάρες, πρέπει να έχει και τα κατάλληλα εργαλεία (μουσικούς εν προκειμένω) για να τα παίξεις. Κι ο Halford τα είχε. Οι Priest fans σίγουρα θα ήθελαν ακόμα περισσότερα κομμάτια από την Judas Priest εποχή του, αλλά νομίζω ότι καλά  έκανε ο Halford και σχεδόν μοίρασε τα τραγούδια σε Priest από τη μια πλευρά (12) και Halford, Fight από την άλλη, αφήνοντας έξω τους Two. Στο Live Insurrection  έχουμε την καλύτερη live εκτέλεση του Breaking the Law, αλλά και τους Halford και Bruce Dickinson στο εθιστικό "The One You Love To Hate", ηχογραφημένο από τα Soundcheck, συναυλίας του Λονδίνου. Και δίπλα σε αυτά, τα κλασικά "Beyond the Realms of Death", "Running Wild", "Electric Eye","Metal Gods", "Jawbreaker" αλλά  και "Into the Pit".

 
Εκείνο που κατάλαβε, έστω και με καθυστέρηση, είναι ότι μετά τα πειράματα τύπου Fight και Two, η θέση του είναι στο Metal και ΜΟΝΟ εκεί.  Ίσως το πνεύμα των Judas Priest να ζει περισσότερο στους Halford, παρά στο ίδιο το συγκρότημα και να με συγχωρήσουν οι Tipton, KK, Hill και Travis αν ακούγομαι ιερόσυλος. Το δεύτερο cd κλείνει με 3 studio κομμάτια που μάλλον είναι αδιάφορα. Τα στούντιο κοψίματα κυμαίνονται από αρκετά τυπικό hard rock/metal έως μια δολοφονική μπαλάντα. 
H RESSURECTION TOUR ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η αφίσα της Ευρωπαικής περιοδείας


Στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2000 η Resurrection tour πέρασε από την Αθήνα, με 2 sold out συναυλίες στο ιστορικό Ρόδον.
TRIVIA
H σημαία που φιλάει στο εξώφυλλο είναι της Χιλής!
Η γιαπωνέζικη έκδοση του cd περιέχει και το “Blackout” των Scorpions με κ αλεσμένο στη σκηνή τον Rudolf Schenker!


ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ JUDS PRIEST ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ
Έχοντας τον Tim "Ripper" Owens στη θέση του Rob Halford, κυκλοφόρησαν το δεύτερο studio άλμπουμ τους μαζί του, το Demolition (2001)
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑ
Κυκλοφόρησε το Crucible(2002), πιο σκοτεινό και μάλλον έξω από τη λογική του ήχου του Resurrection. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

6/5/23
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου