O SLASH ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ IGGY POP ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ “I WANNA BE YOUR DOG”/ΟΙ GEORDIE ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ “ALL BECAUSE OF YOU”

O 76χρονος «guy with no shirt who rocks», βρίσκεται σε περιοδεία, προωθώντας τον καινούργιο δίσκο του "Every Loser" και οι μουσικοί που τον συνοδεύουν στην περιοδεία αλλά έπαιξαν και στο δίσκο, εκτός του Slash, είναι ο ντράμερ των Red Hot Chili Peppers, Chad Smith, ο μπασίστας των Gyns’n’Roses Duff McKagan και στις κιθάρες, ο παραγωγός του Andrew Watt(αυτός με το Floral κοστούμι) κι ο Jamie Hince των Kills.

Το Μάρτιο του 1973, οι Geordie με τραγουδιστή τον Brian Johnson, μετέπειτα τραγουδιστή των AC/DC, κυκλοφόρησαν το πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο Hope You Like It. Το τραγούδι  “All Because of you” ξεχώρισε και τους κάλεσαν στη ιδιαίτερα δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή Top of the Pops να το ερμηνεύσουν (full playback). Όπως γράφει και στη βιογραφία του “Οι Ζωές του Brian”, η εκπομπή ήταν πολιτισμικός θεσμός, αναπόσπαστο μέρος της ενηλικίωσης αλλά και σαβούρα του BBC. Tην παρακολουθούσαν όλα τα παιδιά και την επόμενη ημέρα, όλοι έτρεχαν στα καταστήματα δίσκων να τους αγοράσουν.

Τα νούμερα τηλεθέασης που έκανε ήταν αστρονομικά! Προσέξτε τη μπλούζα που φοράει ο Johnson που την έραψε η μαμά του από 2 διαφορετικά υφάσματα, ένα λευκό κι ένα μαύρο, για να μοιάζει με τη φανέλα της Newcastle που ήταν η ομάδα του! Φοράει ακόμα ψηλοτάκουνες μπότες και σαλοπέτα (σ.σ. τότε τη λέγαμε φόρμα εργασίας ) και γενικά το ντύσιμο και των τεσσάρων, παρέπεμπε σε Slade και Sweet. Glam!!!



 

Α.Ρ.

30/4/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου