NEWS OF THE WORLD (23/3/23)


• Έφυγε από τη ζωή η Bobbi Kelly Ercoline, η γυναίκα που εικονίζεται στο ιστορικό εξώφυλλο του 3πλού άλμπουμ Woodstock. Σύμφωνα με τον σύζυγό της Nick Ercoline, ο έτερος στο εξώφυλλο(!), η Bobbi Kelly πέθανε μετά από μακροχρόνια ασθένεια,  χωρίς να ανακοινωθεί η αιτία θανάτου της. Το ζευγάρι ήταν 20 ετών όταν φωτογραφήθηκαν από τον Burk Uzzle και ήταν μαζί μόνο λίγους μήνες.
• Μιλώντας στην εκπομπή του Eddie Trunk στον SiriusXM, ο κιθαρίστας των Styx και Damn Yankees στο παρελθόν, Tommy Shaw αναφέρθηκε το  παλιό συγκρότημα, λέγοντας ότι το πρώτο και πολύ πετυχημένο άλμπουμ ήταν η κορυφαία στιγμή τους αλλά στο δεύτερο δεν μπόρεσαν να πιάσουν το feeling των τραγουδιών του πρώτου άλμπουμ τους. « Μόλις το τελειώσαμε, όλοι καταλάβαμε ότι πρέπει να επιστρέψουμε στις κανονικές δουλειές μας (σ.σ. εννοεί τα συγκροτήματά τους). Οι Damn Yankees αποτελούντο από τους Ted Nugent, Jack Blades, Michael Cartellone(μετέπειτα Lynyrd Skynyrd).
• 500$ θέλει ο πρώην κιθαρίστας των KISS, Vinnie Vincent για να λάβει μέρος κάθε fans του και να ακούσει τον καινούργιο δίσκο των Vinnie Vincent Invasion, Judgment Day (Guitarmageddon Pt. I). Στα 500$ περιλαμβάνεται η επίσκεψη στο Starstruck Entertainment Studio στο Nashville καθώς κι ένα τζαμάρισμα μαζί του.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο ντράμερ των Πελόμα Μποκιού, Δημήτρης (Τάκης) Μαρινάκης, μετά από μάχη με τον καρκίνο. Νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο, όπου έκανε τις τελευταίες χημειοθεραπείες με την υγεία του να έχει επιβαρυνθεί τους τελευταίους μήνες. Στη φωτό είναι ο πρώτος δεξιά. Ο Δημήτρης Μαρινάκης ήταν ο πρώτος μουσικός που πήρε Δίπλωμα Κρουστών στην Ελλάδα, από το Ωδείο Αθηνών κι είχε αφοσιωθεί στην κλασσική μουσική. Στα τέλη της δεκαετίας της δεκαετίας του ’90 είχε σχηματίσει το σχήμα κρουστών «Σείστρον», με τους οποίους έδινε συναυλίες.• Σύμφωνα με την αστυνομία του Fort Lauderdale της Φλόριντα, o ντράμερ των Def Leppard, Rick Allen δέχτηκε επίθεση έξω από το ξενοδοχείο που έμενε με το συγκρότημα μετά από συναυλία με τους Motley Crue. Σύμφωνα με δήλωση της αστυνομίας ο Allen βρισκόταν έξω από το ξενοδοχείο και κάπνιζε ένα τσιγάρο όταν τον πλησίασε ο Max Edward Hartley που είχε κρυφτεί πίσω από μια κολόνα έξω από το ξενοδοχείο και του επιτέθηκε και χτύπησε το κεφάλι του στο έδαφος τραυματίζοντας τον. Μια γυναίκα που έτυχε να ήταν εκεί, βοήθησε τον Allen αλλά κι αυτή δέχθηκε επίθεση και από τον Hartley που συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα από την αστυνομία, η οποία τον βρήκε σε ένα κοντινό ξενοδοχείο να σπάει τα τζάμια αυτοκινήτου. Ο Allen σκοπεύει να ασκήσει κατηγορίες εναντίον του Hartley που κατηγορείται για επίθεση και κακοποίηση ανάπηρου ενήλικα.
• Ακόμα ένας από την παλιά φρουρά έφυγε από τη ζωή. Ο αρχικός και συνιδρυτής των Hawkwind, Mick Slattery έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών μετά από βραχύβια ασθένεια.
• Έφυγε από τη ζωή από φυσικά αίτια, σε ηλικία 77 ετών ο ντράμερ των Wrecking Crew και μέλος του συγκροτήματος Derek and the Dominos, Jim Gordon. Είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια και το 1983 είχε  δολοφονήσει τη μητέρα του σε ένα ψυχωτικό επεισόδιο. Καταδικάστηκε σε 16 χρόνια έως ισόβια, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ σε καμία από τις ακροάσεις του για αποφυλάκιση. Ο Gordon είχε παίξει session στους Everly Brothers και έπαιξε σε άλμπουμ όπως Pet Sounds (Beach Boys), All Things Must Pass(George Harrison) και Notorious Byrd Brothers(Byrds). Η μεγάλη δόξα γνώρισε παίζοντας στους Derek and the Dominos μαζί με τους Eric Clapton, Carl Radle και Bobby Whitlock. Μαζί τους ηχογράφησε το μοναδικό άλμπουμ τους Layla and Other Assorted Love Songs, όπου στο “Layla” εμφανίζεται ως συνσυθέτης. Τη δεκαετία του 1970 έπαιξε με τους Tom Waits, Tom Petty, Frank Zappa, Harry Nilsson, Steely Dan κ.α.
• Μετά τους Grave Digger που θα παίξουν το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου και οι Suicidal Angels στο Βόλο και στο Golden R. Festival, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας Βόλου. Οι Suicidal Angels θα είναι οι headliners της 1ης ημέρας, που θα γίνει την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου.
• H Genesis Publications θα επανακυκλοφορήσει σε σκληρόδετη συσκευασία στην τιμή των 9 λιρών, το βιβλίο των Def Leppard, "Definitely: The Official Story Of Def Leppard". Στις σελίδες του υπάρχουν συνεντεύξεις από όλα τα μέλη του συγκροτήματος αλλά και παλαιότερων όπως των Tony Kenning ντραμς, Pete Willis κιθάρα, ακόμα και παλαιότερη συνέντευξη του Steve Clark. Την εισαγωγή έγραψε ο Brian May κι όλο το βιβλίο, γράφτηκε υπό την επίβλεψη του δημοσιογράφου David Fricke.

• Ο ντράμερ των Pink Floyd, Nick Mason πήρε φόρα και μετά την πετυχημένη περιοδεία με τους Nick Mason’s Saucerful of Secrets όπου έπαιξε κομμάτια της πρώτης ψυχεδελικής εποχής-κι όχι μόνο-των Pink Floyd, τώρα ανήγγειλε για συναυλία στην Πομπηία, όπως είχε κάνει το 1971 το συγκρότημα! H συναυλία θα δοθεί στις 24 Ιουλίου 2023 στο αρχαίο θέατρο της πόλης, το οποίο ΔΕΝ είναι το ίδιο με αυτό που είχε παίξει το συγκρότημα γιατί δεν ήταν ελεύθερο κι έτσι του δόθηκε το επίσης αρχαίο Grand Theatre. Ο Nick Mason έχει συνυπογράψει την αναφορά για να ανατραπεί η απόφαση που έλαβαν σύμβουλοι του  Δήμου Φρανκφούρτης που  απαγόρευσαν στον Roger Waters να εμφανιστεί στην πόλη. Το ιστορικό έχει ως εξής: O Waters είχε προγραμματίσει να παίξει στις 28 Μαΐου στην αίθουσα συναυλιών Festhalle ως μέρος της περιοδείας This Is Not a Drill, αλλά η συναυλία ακυρώθηκε  από το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο ανέφερε "την επίμονη αντι-ισραηλινή συμπεριφορά" των πρώην Pink Floyd.  Την αίτηση έχουν συνυπογράψει έως τώρα οι Brian Eno, Peter Gabriel, Eric Clapton, Nick Mason, Tom Morello, Robert Wyatt, Susan Sarandon,Julie Christie, ο σκηνοθέτης Ken Loach κι ο κωμικός Alexei Sayle. Όλα ξεκίνησαν από την κριτική του Waters για τη μεταχείριση των Παλαιστινίων από το Ισραήλ κι είναι μέρος της μακροπρόθεσμης υπεράσπισής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο». Ο Waters πιστεύει ότι «όλοι οι αδελφοί και οι αδελφές μας, σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός τους ή το βάθος της τσέπης τους αξίζουν ίσα ανθρώπινα δικαιώματα βάσει του νόμου».







 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου