BLAZE BAYLEY: GAGARIN 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΗΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ


 Το 2022 συναυλιακά είναι η καλύτερη χρονιά για τους φίλους των Iron Maiden! Το καλοκαίρι η μεγαλειώδης εμφάνιση των θεών, πριν λίγες ώρες η εξαιρετική εμφάνιση του Blaze, του ανθρώπου που κλήθηκε να αναλάβει το ούτως ή άλλως τιτάνιο έργο αντικατάστασης του Bruce και τέλος η προσμονή της εμφάνισης σε λίγες εβδομάδες του ιστορικού πρώτου τραγουδιστή τους σχήματος, Paul Di'Anno!
Ας περάσουμε στα της χθεσινής εμφάνισης του Blaze Bayley! Έφτασα στον χώρο μόλις λίγα λεπτά αφού είχαν ανοίξει η πόρτες του club, με τον κόσμο να έχει ήδη καταλάβει τις θέσεις μπροστά στην σκηνή. Ήταν εξ αρχής φανερό ότι η εμφάνιση του αγαπητού καλλιτέχνη με setlist βασισμένο στην θητεία του στους Maiden δεν θα άφηνε ασυγκίνητους τους φίλους της μουσικής μας.
Δέκα λεπτά μετά τις 21:00 στην σκηνή ανέβηκαν οι Βρετανοί Absolva τους οποίους αν και δεν γνώριζα, ομολογώ ότι για 50 λεπτά απέδωσαν εξαιρετικά το κλασικό metal που παίζουν με επιλογές από την δεκαετή δισκογραφική τους παρουσία. Δεμένο συγκρότημα με όλα τα μέλη να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στην εξαιρετική συνεργασία των δύο κιθαριστών, οι οποίοι μας χάρισαν εξαιρετικές δισολίες καθώς και ιδιαίτερα στον Chris Appleton, που εκτός από κιθάρα ανέλαβε και τα φωνητικά. Μετά την πολύ καλή τους εμφάνιση είμαι σίγουρός ότι οι Absolva απέκτησαν αρκετούς νέους φίλους στην χώρα μας.
Absolva


Όσο περνούσε η ώρα η προσμονή μεγάλωνε! Είκοσι λεπτά μετά τις δέκα στην σκηνή ανέβηκαν και πάλι οι Absolva αυτή την φορά για να συνοδεύσουν τον Blaze! Οι πρώτες νότες του Lord of the Flies ήταν αρκετές για να επικρατήσει ενθουσιασμός στο σχεδόν γεμάτο Gagarin! Το Sign of the Cross, που ακολούθησε, ήταν για τον γράφοντα η καλύτερη στιγμή της συναυλίας με το κοινό να τραγουδά την μελωδία και τον Blaze να το απολαμβάνει! Φυσικά ο ενθουσιασμός και η συμμετοχή του κοινού συνεχίστηκαν αμείωτα  σε όλα τα κομμάτια από την θητεία του Bayley στους Maiden.
Μετά από ένα μικρό διάλλειμα όπου έπαιξε 3 πολύ καλά κομμάτια από το τελευταίο άλμπουμ του προσωπικού του σχήματος θα επανέλθει στα κομμάτια των Maiden! Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς τί γινόταν την ώρα που απέδιδαν ζωντανά κομματάρες όπως τα Virus, Man on the Edge ή το Futureal. Η ζωντανή εκτέλεση του έπους The Clansman ήταν ανατριχιαστική με όλο το κοινό να τραγουδά την μελωδία και τις φωνές μας να σκεπάζουν τον Blaze στο ρεφρέν!!!  Πολύ καλή και η εκτέλεση του Como estais amigos για το οποίο ο Blaze είπε ότι είναι το αγαπημένο του κομμάτι από την θητεία τους στους Maiden καθώς και του When Two Worlds Collide, το οποίο ο Βρετανός μας θύμισε ότι είναι το μόνο κομμάτι στη σύνθεση του όποιου έχει συνεργαστεί με τον Dave Murray. Το συγκρότημα θα μας αποχαιρετήσει μετά από περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά με το The Angel and the Gambler με το κοινό να καταχειροκροτεί τον Blaze και τον Βρετανό να ανταποδίδει και να μας ενημερώνει ότι θα μείνει στο χώρο του club για να υπογράψει και να φωτογραφηθεί με τους φίλους του!
Στα θετικά της συναυλίας θα προσθέσουμε τον πολύ καλό ήχο καθώς και το φθηνό εισιτήριο! (20€)
Ο Blaze είναι ένας πραγματικά πολύ καλός performer! Η απόδοσή του, ο τρόπος που επικοινωνούσε με το κοινό αλλά και ο σεβασμός του προς όσους ήρθαν να τον δουν και ήθελαν να τους υπογράψει αυτόγραφο (πάνω από 200 άτομα τον περίμεναν με δίσκους των Maiden) καθιστούν την σχέση του με το ελληνικό κοινό μοναδική!


Στα highlights της χθεσινής εμφάνισης είναι και όταν όλο το club τραγουδούσε ρυθμικά το «Είναι τρελός ο καραφλος» με τον Βρετανό να  ξεσπά σε γέλια όταν οι άνθρωποι ης παραγωγής του μετέφρασαν τη φράση. Μετά την χθεσινή εμφάνιση νομίζω ότι σύντομα θα τον απολαύσουμε και πάλι live!Δεν είναι ο Bruce Dickinson αλλά μερικές φορές δεν χρειάζεται να είσαι ο Bruce Dickinosn!
Ήδη μετράμε αντίστροφα για Paul Di'Anno…

Setlist
Lord of the Flies - Sign of the Cross - Judgement of Heaven - War Within Me - Pull Yourself Up – Warrior - Fortunes of War – Virus - When Two Worlds Collide - The Clansman - Como estais amigos - Man on the Edge – Futureal - The Angel and the Gambler (encore)


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΗΣ

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου