NEWS OF THE WORLD (11/10/22)


•  Μικρό αριθμό ημερομηνιών συναυλιών ανακοίνωσαν οι Iron Maiden για την ευρωπαϊκή περιοδεία τους του 2023, στις οποίες ΔΕΝ περιλαμβάνεται για την ώρα η χώρα μας. Ο τίτλος της περιοδείας είναι"The Future Past Tour" και θα βασίζεται σε κομμάτια από το τελευταίο άλμπουμ τους Senjutsu, στο Somewhere In Time του 1986 και σε κάποια κλασικά τραγούδια τους. Οι ημερομηνίες είναι 5 για την Αγγλία κι από μια για Ιρλανδία, Σκωτία καθώς και 5 για την Ευρώπη, όλες τον Ιούλιο. Εννοείται ότι θα προστεθούν κι άλλες. 

• Για άλλη μία φορά ένα βιβλίο έρχεται να διανθίσει τη σεξουαλική ζωή του Mick Jagger. Αυτή τη φορά πρόκειται για το The Stone Age της Leslie Ann Jones που αναφέρει ότι ο Jagger εκτός των γνωστών σεξουαλικών σχέσεων που είχε με τον David Bowie, είχε και με τον κιθαρίστα Mick Taylor (ήταν μέλος του συγκροτήματος από το 1969 ως το 1974) αλλά  και με τον Keith Richards(σ.σ.σιγά το γούστο!) για τον οποίον η Jones υποστηρίζει ότι υπήρξε σχέση μεταξύ τους στις πρώτες μέρες των Stones. Υπάρχει κι άλλο ένα βιβλίο το Mick γραμμένο από τον Cristopher Andersen όπου αναφέρεται ότι «τους έπιασαν να κοιμούνται μαζί στο κρεβάτι». Βέβαια το ερώτημα είναι «πως το ξέρει, ήταν κι αυτός στο κρεβάτι";
• Μπορεί η Nita Strauss να έχει αποχωρήσει από το συγκρότημα του Alice Cooper αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να παίξει στο encore στη συναυλία του στις 4 Οκτωβρίου στο Budweiser Events Center του Colorado. Με τον Alice να την παρουσιάζει ως "Her Majesty, Queen Of The Guitar", η Nita ο Roxxy και ο Kane Roberts έπαιξαν το "School's Out".

• Μπορεί ο καινούργιος δίσκος του να είναι μέτριος, αλλά εμπορικά ο Ozzy συνεχίζει απτόητος, κυκλοφορόντας μια σειρά ομορφιάς και περιποίησης (σ.σ. τρέχω στον Hondo) με το όνομα Rock And Roll Beauty με 21 συνολικά αντικείμενα καλλυντικών (κρέμες, υλικά μακιγιάζ, πινέλα, τσάντες καλλυντικών, gothic καθρέπτη  και μπορείτε να τα προμηθευτείται από εδώ.   www.ulta.com and www.rockandrollbeauty.com. Στο παρελθόν υλικά καλλυντικών έχουν κυκλοφορήσει (εκτός από δίσκους) οι  Def Leppard κι ο…Jimi Hendrix (η οικογένεια του που χειρίζεται την εμπορική αξία του ονόματός του)
• Οι Florence + The Machine είναι ο πρώτο όνομα και οι headliners για το Eject Festival της Κυριακής 2 Ιουλίου 2023. Κι έπονται κι άλλα.
• Εξαφανισμένος από προσώπου γης είναι ο πρώην κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Iced Earth, Jon Schaffer. Οι δικαστικοί επιμελήτές ψάχνουν, μάταια να τον βρουν για να τον ενημερώσουν με τις μηνύσεις σχετικά με τη συμμετοχή του στην εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου 2021.  Έχουν γίνει τουλάχιστον 25 ξεχωριστές απόπειρες να τον βρουν, σε επτά διαφορετικές διευθύνσεις, σε τρεις διαφορετικές πολιτείες, αλλά μέχρι στιγμής απ' ό,τι φαίνεται έχει καταφέρει να αποφύγει τους δικαστικούς επιμελητές και τους ιδιωτικούς ερευνητές που ψάχνουν τα ίχνη του εδώ και μήνες.
• 24 Iανουαρίου οι Jag Panzer  έρχονται στο Κύτταρο για μια ακόμα φορά. Early bird 22ε, προπωλήση 25 euro, στο ταμείο 30 euro.  Σύντομα θα ανακοινωθεί το support.
• Ένα χρόνο μετά την πρώτη εγχείρηση ανοιχτής καρδίας στην οποία υποβλήθηκε ο 41χρονος κιθαρίστας των Judas Priest, Richie Faulkner, ανάρτησε μια καινούργια δήλωση στη σελίδα του στο Facebook αποκαλύπτοντας πως υπεβλήθη εκ νέου σε επέμβαση μετά το πέρας της φετινής ευρωπαϊκής περιοδείας, στα πλαίσια της οποίας επισκέφτηκαν και την Αθήνα. Πολλά περαστικά!
• Δείτε το τρίτο και τελευταίο επεισόδιο από το promo video που ετοίμασε ο Ozzy για το καινούργιο άλμπουμ του.
• Ποτέ δεν είναι αργά. Στα 61 χρόνια ο Dave Mustaine πήρε την καφέ ζώνη στο jiu jitsu. Τρέμε Hetfield!!!
• Τα αδέλφια Πάνος (Noely Rayn, Remember Lizzy, VHS) και Πέτρος Παπαπέτρου (Flying Mercury) κιθάρες, πλήκτρα, μπάσο και ντραμς αντίστοιχα, σχημάτισαν τους Vital Path και παρουσίασαν το πρώτο κοινό άλμπουμ τους με τίτλο Out of toys. Ο Πέτρος γράφει τους περισσότερους στίχους και παίζει τα ντραμς και ο Πάνος συνθέτει όλες τις μουσικές και παίζει όλα τα υπόλοιπα όργανα με τα φωνητικά να αναλαμβάνουν οι Steve Newman, Μιχάλης Σμέρος, Νίκος Συράκος, Αποστόλης Ψυχράμης, Αγγελική Τοσσολάτου και Μιχάλης Καρασούλης. Το Out of toys των Vital Path είναι διαθέσιμο σε όλες τις γνωστές ψηφιακές πλατφόρμες Spotify, Amazon music, iTunes, Shazam κλπ και σε φυσική μορφή CD. Δείτε το video single του Life is rolling on
• Σε μια υπέροχη εξομολόγησή του ο King Diamond (πραγματικό όνομα Kim Petersen) είπε ότι το 1998 με τα χρήματα που πήρε από τα δικαιώματα του medley των τραγουδιών των Mercuful Fate, που ηχογράφησαν οι Metallica για το άλμπουμ τους Garage Inc., αγόρασε μια μαύρη Corvette!!! To medley περιείχε αποσπάσματα από τα τραγούδια "Satan's Fall", "Curse of the Pharaohs", "A Corpse Without Soul", "Into the Coven" και "Evil". "Είχα μια Trans Am, την πούλησα και με τα χρήματα από τα δικαιώματα αγόρασα την Corvette”.
• Την αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους ανακοίνωσαν οι Dead & Company (στην ουσία είναι οι εναπομείναντες Grateful Dead, Mickey Hart, Bill Kreutzmann και Bob Weir). Η περιοδεία για την ώρα περιλαμβάνει 27 συναυλίες για το καλοκαίρι του 2023.

  • Μια καινούργια έκδοση του κλασικού της τραγουδιού "Raise Your Fist In The Air" παρουσίασε η Doro Pesch, με μια μεγάλη ιδιαιτερότητα.  Η εκπομπή Music Impossible του καναλιού ZDF, προκαλεί καλλιτέχνες να διασκευάσουν μια μεγάλη επιτυχία τους σε εντελώς διαφορικό μουσικό ύφος! Στην περίπτωση του "Raise Your Fist In The Air", η Doro το …μετέτρεψε σε …pop.








Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου