DREAMERS NEVER DIE-DIO/ROCK'N' ROLL CHILDREN: Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ


Πηγαίνοντας στο Gagarin για να παρακολουθήσω το ντοκιμαντέρ Dreamers Never Die για τον Ronnie James Dio,  σκεφτόμουν πόσο καλή ευκαιρία ήταν για να παρακολουθήσω και τους Rock’n’Roll Children που άνοιγαν τη βραδιά. Aν και θεωρώ ότι ξεκίνησαν με ιδιαίτερα απαιτητικό κομμάτι (το Stragazer) που απαιτεί ζεστή φωνή κι ο Γιάννης Παπανικολάου όπως είναι λογικό δεν είχε στα πρώτα λεπτά, το συγκρότημα είναι α-π-ι-σ-τ-ε-υ-τ-α δεμένο, έπαιξαν ένα πολύ καλό set list κι ο ήχος τους ήταν πολύ καλός. Μπορεί τις εντυπώσεις, και λογικό είναι, να κερδίζουν ο τραγουδιστής και ο κιθαρίστας (Γ. Παπαδόπουλος και Μ.Τσίγκος, αντίστοιχα) αλλά ο ήχος που έβγαζε ο Γιάννης Τσίμας στο μπάσο ήταν άλλο πράγμα. Το συγκρότημα έδωσε ραντεβού για τι1 17 Δεκεμβρίου στο Κύτταρο.
Το 2 ώρες και 10 λεπτά ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα του Ronnie James Dio κρατάνε τον ακροατή καθηλωμένο, με τις πλούσιες συνεντεύξεις του (εκτός της Wendy, μεταξύ των πολλών που εμφανίζονται είναι  οι Don Dokken, Jeff Pilson, Roger Glover, Graig Goldy, Doug Aldrich, Simon Wright, Vinnie Appice, Tony Iommi, Geezer Butler, Bill Ward, ο βιογράφος του Mick Wall κ.α με τον Ritchie Blackmore να λάμπει με την απουσία του- και μη μου πείτε ότι οι παραγωγοί δεν επεδίωξαν να επικοινωνήσουν μαζί του!) αλλά και πολλά στιγμιότυπα από συναυλίες.

Ξεκινά από τις πρώτες ημέρες της καριέρας του με πλούσιο υλικό (φωτογραφίες αλλά και μικρούς δίσκους) για να φθάσει έως τη συνεργασία του με τους Heaven and Hell, παραλείποντας την επιστροφή στους Black Sabbath (Dehumanizer), την περιοδεία του για ένα χρόνο με τους Deep Purple αλλά και τις όλες συζητήσεις που ήθελε να κάνει και ΔΕΝ έγιναν με τον Blackmore για επανασύσταση των Rainbow. Ο τίτλος του είναι δανεισμένος από τον στίχο στο τραγούδι “Dreamer” και φεύγοντας, ο θεατής έχει μια πολύ καλή εικόνα όχι μόνο για κάποιες λεπτομέρειες της καριέρας του αλλά και του χαρακτήρα του. Ιδιαίτερα συγκινητικά ήταν τα κινηματογραφημένα στιγμιότυπα στο νοσοκομείο όταν πια πλησιάζε στο τέλος του. Ραντεβού τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου με το αντίστοιχο ντοκιμαντέρ για τον Frank Zappa.


Α.Ρ.

Φωτογραφίες: Χρήστος Κιζατζεκιάν

26/10/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου