NEWS OF THE WORLD (8/6/22)


Κι αυτές τις ημέρες είχαμε πολλές αναγγελίες θανάτων. Να ξεκινήσουμε με τον συνιδρυτή και μπασίστα των Bon Jovi, Alec John Such που πέθανε σε ηλικία 70 ετών. Είχε αποχωρήσει το 1994 κι είχε αντικατασταθεί από τον νυν μπασίστα Hugh McDonald. Δείτε μια διαφήμιση που βρήκα στο περιοδικό Metal Hammer Δεκ. 1989, από το κατάστημα μουσικών οργάνων Λυρικόν.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο ντράμερ Νίκος Καπηλίδης, σκορπώντας τη θλίψη στους οικείους του αλλά και στους απανταχού φίλους του.  γεννήθηκε στη Ξάνθη το 1955 και προέρχεται από μια μουσική οικογένεια, Από μικρός έμαθε ακορντεόν και μπουζουκιού, ενώ αργότερα παρακολούθησε μαθήματα τρομπέτας στην φιλαρμονική της Ξάνθης για τρεις μήνες, προερχόμενος από μουσική οικογένεια της Ξάνθης καθώς ο πατέρας τουδιατηρούσε κατάστημα δίσκων και μουσικών οργάνων. Στη συνέχεια, έμαθε πιάνο στο παράρτημα Εθνικού ωδείου Ξάνθης και στα 13 του άρχισε να παίζει ντραμς σε διάφορους δημοτικούς και λαϊκούς μουσικούς της πόλης, ενώ παράλληλα φτιάχνει και το πρώτο του Rock Trio ενώ λίγα χρόνια αργότερα φτιάχνει με τα αδέλφια του το συγκρότημα Tops. Το 1973 σχηματίζει τους Αχάτης με τους οποίους παίζει σε διάφορες πόλεις της Β. Ελλάδας. To 1979 ταξιδεύει στον Καναδά και παρακολουθεί μαθήματα drums από τον Mickey Earnshaw και στη συνέχεια πηγαίνει στο Chicago όπου παρακολουθεί μαθήματα από τον Max Mariash. To 1982 τον βρίσκουμε στη χώρα μας, παίζοντας με τον Νίκο Παπάζογλου έως το 1987 ενώ συνεργάζεται με διάφορους μουσικούς τους όπως με τους Γιώτη Κιουρτσόγλου και τους Αμερικανούς Danny Hayes και τον Manny Boyd, στο Jazz Club Μαντάτο για περίπου τέσσερα χρόνια τους Stuff, Serious Fun, Treias, Jazz Utopia με τους οποίους κυκλοφόρησε το άλμπουμ Arothymian(2005). Τέλος, το 1993 μετακομίζει στην Αθήνα όπου η αρχική βασική του συνεργασία είναι με την Έλλη Πασπαλά και τον David Lynch για περίπου δυο χρόνια, ενώ συνεργάζεται με τους Δημήτρη Μητροπάνο, Θάνο Μικρούτσικο, Δήμο Μούτση, Διονύση Σαββόπουλο, Γιώργο Ανδρέου, Ελένη Τσαλιγγοπουλου, Δημήτρη Μπάση, Γιάννη Κότσιρα, Μανώλη Λιδάκη κ.α . Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο Jim Seals του country pop ντουέτου Seals & Crofts,χωρίς να ανακοινωθεί η αιτία θανάτου του. Σαν Seals & Crofts είχχε πολλές επιτυχίες όπως τα "Summer Breeze", "Diamond Girl" και "Get Closer",  όλα τη δεκαετία του 70. Σταμάτησε να παίζει το 2017 μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο. Σαν Seals&Crofts είχαν κυκλοφορήσει 14 άλμπουμ.
•    Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο Αμερικάνος γραφίστας/ζωγράφος Κen Kelly, που με τα έργα του έμεινε στην ιστορία και της δισκογραφίας αφού, ζωγράφισε τα εξώφυλλα Destroyer και Love Gun των Kiss, Rising των Rainbow, Space Invader του Ace Frehley αλλά διάσημος έγινε κυρίως από τη δουλειά στα εξώφυλλα των Manowar, Fighting the World, Kings of Metal, The Triumph of Steel, Louder than Hell και Gods of War.  Τελευταία δουλειά του ήταν το εξώφυλλο των Eternal Champion για το άλμπουμ τους Ravening Iron(2020). Στα περισσότερα από τα 50 χρόνια του επαγγελματικής καριέρα ο Kelly, δούλεψε σε περιοδικά κόμικ για ήρωες όπως Conan The Barbarian και Tarzan όπως και στα Video παιγχνίδια Witchaven (1995) και Conan: Adventures in an Age Undreamed Of (2016). Ήταν ανιψιός του σπουδαίο γραφίστα/ζωγράφου Frank Frazetta iαπό τον οποίο πήρε πολλά στοιχεία. Η πρώτη σημαντική επαγγελματική δουλειάς του ήταν στο περιοδικό Castle Of Frankenstein.
 • 45 χρόνια μετά την πρώτη ιστορική κυκλοφορία του, το single των Sex Pistols, "God Save The Queen" ξανά πήγε στο Νο1 του βρετανικού chart.
•   Δείτε το πρώτο video single που ετοίμασαν οι Skid Row για το τραγούδι τους «The Gang's All Here» μέσα από το ομώνυμο καινούργιο άλμπουμ τους. Το The Gang's All Here είναι το πρώτο τραγούδι που παρουσιάζουν με τον καινούργιο τραγουδιστή τους Erik Grönwall

• Τον ντράμερ Dave Chedrick θα ακούσουμε και θα δούμε να παίζει με τους Manowar στην Crushing The Enemies Of Metal Anniversary Tour '22/'23 που θα περάσει κι από την Αθήνα! Ο Dave Chedrick έχει παίξει με τους Raven και Kill  Ritual.



• Ένα τραγούδι που είχε μείνει έξω από το άλμπουμ Miracle βρήκαν οι Brian May και Roger Taylor, ηχογραφημένο με τη φωνή του Freddie Mercury. Τίτλος του "Face It Alone" και θα είναι διαθέσιμο το Σεπτέμβριο.
• Στο άτυπο club του 1.000.000.000 (1 δις!) χτυπημάτων στο You Tube μπήκε το video των Europe "The Final Countdown".
• Tο Ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra που κέρδισε τον διαγωνισμό της Eurovision, συγκέντρωσε το ποσό των 900.000 δολαρίων (837.180€) από την πώληση του βραβείου και τις προσέφερε στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Ρο τραγούδι με το οποίο συμμετείχαν ήταν το , που μάχονται κατά της ρωσικής εισβολής, πωλώντας το τρόπαιο του διαγωνισμού  “Stefania” και φυσικά όλες οι χώρες το ψήφισαν όχι γιατί ήταν καλό αλλά σαν κύμα δημόσιας υποστήριξης και μία συναισθηματική νίκη.
• Ένα ακόμα video single παρουσίασαν οι Apocalyptica. Αυτή τη φορά πρόκειται για τη διασκευή τους στο κλασικό θέμα του Maurice Ravel "Bolero".



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Ωραια εποχη μας θυμησατε ,τοτε που το 'Λυρικο ' μεσουρανουσε .... Και τι μαρκες εφερνε/εμπορευοταν ... καπου μετα τα εχασαν στα οικονομικα . Οποιος ειχε καποια ενασχοληση με τα synth και ειχε περασει απο εκει , θα θυμαται τον Νικο Σανιο στον οροφο ,που εδειχνε τις δυνατοτητες του καθε synth και συγχρονως σου εριχνε και τα σαγωνια . Ensoniq και ξερο ψωμι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή