ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: BLACK STAR RIDERS / STRATOVARIUS/LOU REED


 Τρία γεμάτα χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου studio άλμπουμ τους Another State of Grace(2019), οι ανανεωμένοι Black Star Riders ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του καινούργιου άλμπουμ τους που θα γίνει σε …6 μήνες από τώρα, στις 20 Ιανουαρίου 2023. Τίτλος του Wrong Side Of Paradise και θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο, cd και κασέτα! Θα υπάρξει και ειδική έκδοση του άλμπουμ με 2 bonus τραγούδια, 24σέλιδο ένθετο και USB stick formats. Το άλμπουμ θα περιέχει 11 τραγούδια με πρώτο video single το "Better Than Saturday Night" όπου φωνητικά κάνει ο Joe Elliott.
   Στις 23 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει το καινούργιο άλμπουμ των Startovarius με τίτλο Survive. Το άλμπουμ κυκλοφορεί μετά από ένα κενό 7(!) χρόνων από το τελευταίο του άλμπουμ
Eternal(2015) και οι στίχοι του αλλά και το εξώφυλλο, δείχνουν την ανησυχία τους για το περιβάλλον αλλά και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Όπως αναφέρει και το Δελτίο Τύπου που συνοδεύει την αναγγελία της κυκλοφορίας, το βασικό μήνυμα που μεταφέρουν τα καινούργια τραγούδια τους είναι ελπίδα και η νίκη για κάτι καλύτερος κι αυτό αποδεικνύεται καλύτερα από το βαθιά συναρπαστικό ομώνυμο κομμάτι του, το "Survive". «Περάσαμε πέντε, έξι μέρες προσπαθώντας να βρούμε τους στίχους για αυτό το τραγούδι», σημειώνει ο οργανίστας Jens Johansson κι όταν τελικά καταλήξαμε σε αυτό το ρεφρέν, όλα φαινόταν να ταίριαζαν. Ταιριάζει και με την ιστορία του συγκροτήματος, γιατί καταφέραμε να επιβιώσουμε με όσα έχουμε περάσει» Σχηματίστηκαν το 1984 κι η ιστορία τους συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον ακόμα.


Παλαιότερο υλικό περιλαμβάνει η αρχειακή κυκλοφορία του άλμπουμ Words & Music, May 1965 του Lou Reed, που επιμελήθηκε η σύζυγός Laurie Anderson,. Η κυκλοφορία του θα γίνει στις 26 Αυγούστου και περιλαμβάνει  demos από κλασικά τραγούδια του όπως “Heroin,” “I’m Waiting for the Man” και “Pale Blue Eyes" που είχε ηχογραφήσει μαζί με τον John Cale όταν έπαιζαν στους Velvet Underground. Τα demos βρέθηκαν σε ταινία 5 ιντσών που είχε ταχυδρομήσει στον εαυτό του ο ίδιος ο Lou Reed για να κατοχυρώσει τα δικαιώματα και παρέμενε σφραγισμένη για…50 χρόνια! Είχε βρεθείς τας πράγματά του, μετά το θάνατό του το 2013. Το Words & Music, May 1965 θα κυκλοφορήσει σε 2πλό deluxe βινύλιο, κασέτα, 8-track(!!!) και CD. To βινύλιο θα περιέχει και μικρό δίσκο (single) με 6 τραγούδια του της πρώτης περιόδου συν τη διασκευή στη σύνθεση του Bob Dylan, “Don’t Think Twice, It’s All Right.”


9/6/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου