ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: ROLLING STONES (LIVE)/SKID ROW/ JAMES LaBRIE

 

Πριν προχωρήσετε στην ανάγνωση των πληροφοριών για τις 3 Νέες Κυκλοφορίες, μια μικρή σημείωση: Θα έχετε παρατηρήσει ότι τους τελευταίους 2 μήνες, οι νέες κυκλοφορίες είναι συχνότατες, ακόμα και σε μια εποχή που οι πωλήσεις δίσκων, κυρίως φυσικής μορφής, να είναι πολύ χαμηλές. Οι πολλές κυκλοφορίες, είναι σημάδι, ότι το καλοκαίρι θα έχουμε συναυλίες και φεστιβάλ και τα συγκροτήματα θέλουν να έχουν καινούργια δουλειά.  
    Ακόμα ένα live στα πολλά που έχουν ήδη κυκλοφορήσει οι Rolling Stones,  έρχεται να προτεθεί με την κυκλοφορία του Live At The El Mocambo που ηχογραφήθηκε πριν 45(!!!) χρόνια στο club El Mocambo του Τορόντο, μπροστά από 300 θεατές. Η κυκλοφορία του θα γίνει στις 13 Μαϊου σε 2πλό cd και 4πλό βινύλιο και περιλαμβάνει ολόκληρη τη συναυλία που έδωσαν στις 5 Μαρτίου 1977 καθώς και 3 bonus τραγούδια της 4ης Μαρτίου (σ.σ. είχαν παίξει 2 ημέρες) σε μίξη του Bob Clearmountain. Από εκείνες τις 2 συναυλίες του, 4 μόνο τραγούδια("Mannish Boy","Crackin' Up", "Little Red Rooster" και "Around and Around, όλα διασκευές) είχαν παρουσιαστεί σε άλμπουμ και συγκεκριμένα στο Love You Live(1977) ενώ ακούγονται και τα «Let's Spend The Night Together", "Tumbling Dice", "Worried About You", Honky Tonk Women", "Hot Stuff" κ.α.. Η συγκεκριμένη συναυλία ήταν secret gig με τοπικό ραδιοσταθμό να την παρουσιάζει σαν συναυλία των April Wine και των άγνωστων Cockroaches που ήταν οι Rolling Stones. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του κλασικού rock μας θυμίζει ‘ότι οι April Wine έχουν κυκλοφορήσει σε άλμπουμ εκείνη τη συναυλία τους, με τίτλο Live at the El Mocambo.


    Για ακόμα μια φορά οι Skid Row αλλάζουν τραγουδιστή και μάλιστα αυτή τη φορά πάνω στις ηχογραφήσεις του καινούργιου άλμπουμ τους. Ο ZP Theart (πρώην Dragonforce) που είχε αναλάβει το μικρόφωνο από το 2016 αποχώρησε κι αντικαταστάθηκε από τον Erik Grönwall πρώην τραγουδιστή των H.E.A.T., Ο Grönwall είναι ο 4ος(!) τραγουδιστής που αναλαμβάνει στους Skid Row μετά την αποχώρηση του Sebastian Bach, το 1996. Ακολούθησε ο Johnny Solinger,που έμεινε 16 χρόνια, ο Tony Harnell κι ο ZP Theart. Ταυτόχρονα με την αναγγελία πρόσληψης του Grönwall, οι Skid Row ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του καινούργιου άλμπουμ τους με τίτλο The Gang's All Here, που θα κυκλοφορήσει στις 14 Οκτωβρίου. Η παραγωγή του άλμπουμ έγινε από τον
Nick Raskulinecz κι όπως είναι λογικό δεν έχουν ανακοινωθεί οι μορφές που θα είναι διαθέσιμο το άλμπουμ. Πάρτε μια πρώτη γεύση, ακούγοντας το ομώνυμο κομμάτι, με τη φωνή του Grönwall.


    Το καινούργιο προσωπικό του άλμπουμ παρουσίασε ο τραγουδιστής των Dream Theater, James LaBrie. Σύμφωνα με τον ίδιο, το δούλευε σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας, μαζί με τον μπασίστα Paul Logue (Eden’s Curse) με τον οποίον είχε ξανά συνεργαστεί στο παρελθόν όταν το 2011 LaBrie είχε τραγουδήσει στο δίσκο των Eden’s Curse, το τραγούδι “No Holy Man”.

Για να επιστρέψουμε στο καινούργιο προσωπικό του δίσκο, τιτλοφορείται Beautiful Shade Of Grey, θα κυκλοφορήσει στις 20 Μαϊου και πρώτο video single είναι η μπαλάντα "Devil In Drag". Ο Logue παίζει κιθάρα και μπάσο, ο Marco Sfogli κιθάρα, ο Christian Pulkkinen πλήκτρα κι ο γιός του James, Chance LaBrie ντραμς. Το "Beautiful Shade Of Grey" θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση CD digipak, βινύλιο 180-gram LP, standard CD και ψηφιακά.

30/3/22
    

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου