NEWS OF THE WORLD (11/2/22)


• Τελικά μάλλον έχει ταλέντο ζωγράφου ο κιθαρίστας των Rolling Stones, Ronnie Wood που παρουσίασε το έργο του"Abstract Performance", επηρεασμένο από την τεχνοτροπία του Picasso, όπως ίδιος είπε και συγκεκριμένα από το έργο του "The Three Dancers"(1925). Ο πίνακας που παρουσιάζει τους Rolling Stones, εκτίθεται στο  Wood Lane του Λονδίνου και μπορείτε να αγοράσετε σειρά περιορισμένων επανεκτυπώσεων του έργου από εδώ. 

• Μετά από 50 χρόνια οι Jethro Tull βλέπουν ένα άλμπουμ τους στο Top10 του Βρετανικού chart. Το καινούργιο τους άλμπουμ The Zealot Gene να μπαίνει στο No 9, κάτι που είχε να συμβεί από το 1972 όταν Thick As A Brick είχε μπει στο Νο5!
• Με καρκίνο στο λαιμό και στο λάρυγγα διεγνώσατκε ο πρώην κιθαρίστας των  W.A.S.P., Chris Holmes. Έτσι ακύρωσε τις προγραμματισμένες εμφανίσεις του και ξεκίνησε τη μεγάλη μαχη .
• Δια στόματος Lars Urlich είχα την επιβεβαίωση ότι οι Metallica εχουν ετοιμάσει τις deluxe remastered εκδόσεις των άλμπουμ τους "Load" (1996) και "Reload" (1997) που αναμένονται για φέτος. Στις εκδόσεις θα προστεθούν και Deluxe Box Sets όπως συνέβη και με τις προηγούμενες επανεκδόσεις τους ενώ το συγκρότημα αναζητά σχετικόαρχειακό υλικό οποιασδήποτε μορφής από τον Αύγουστο του 1995 έως τον Σεπτέμβριο του 1998: φωτογραφίες από συναυλίες ή από meet & greet, flyers εισιτήρια, backstage passes, οτιδήποτε αναμνηστικό έχετε από εκείνη την περίοδο. Αν έχετε κάτι από τα παραπάνω στείλτε τα στο submissions@metclub.com
 • Οι America ήταν ένα φωνητικό τρίο αλλά είχαν και…ντράμερ. Ο Willie Leacox έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74, χωρίς να ανακοινωθεί η αιτία θανάτου του.  Έπαιζε για το συγκρότημα ντραμς και κρουστά την περίοδο 1973–2014 (41 ολόπκληρα χρόνια), τόσο στα άλμπουμ τους όσο και στιςε συναυλίες τους.

• Δείτε τη διαφήμιση που ετοίμασε η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία Kia για το περίφημο ημίχρονο του Super Bowl για το καινούργιο ηλεκτρικό SUV μοντέλο της EV6  και το ρομποτικό σκυλάκι. Όμως δεν έχουμε βάλει απλά να δείτε το video της διαφήμισης, αλλά και να ακούσετε το τραγούδι που ακούγεται που είναι το "Total Eclipse of the Heart" της Bonnie Tyler

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο ντράμερ Sam Lay που είχε παίξει με τους Paul Butterfield Blues Band, Bob Dylan στην περιβόητη ηλεκτρική συναυλία του στο Newport Folk Festival το 1965, Little Walter, Howlin' Wolf κ.α.
Στο ντοκιμαντέρ του 2015 «Sam Lay in Bluesland», ντοκιμαντέρ του 2015 σε σκηνοθεσία του John Anderson, το πληθωρικό και ιδιότυπο παίξιμο του, περιγράφεται «σαν τρεις διαφορετικοί ντράμερ που παίζουν τον ίδιο ρυθμό, αλλά δεν χτυπούν ταυτόχρονα»!  
Κάποτε, αφού του επιβλήθηκε πρόστιμο από τον Howlin' Wolf λόγω ενδυμασίας (αθλητικό παντελόνι με μαύρη λωρίδα), ο Lay υποστήριξε ότι κανείς δεν μπορεί να δει το παντελόνι του πίσω από το τύμπανά του. Όταν η διαμάχη τους διήρκησε, ο Lay τράβηξε ένα όπλο Smith & Wesson και το έστρεψε στο πρόσωπο του Howlin' Wolf. To 1963, άφησε τον Howlin' Wolf για να προσχωρήσει στους Paul Butterfield Blues Band, με αμοιβή 20 δολάρια την συναυλία, σχεδόν τα τριπλάσια από αυτά που έπαιρνε έως τότε. 

·     •    Δείτε το video single που ετοίμασαν οι Saxon για το τραγούδι τους The Pilgrimage μέσα από το δίσκο τους Carpe Diem. Ελπίζω να υπάρχουν καλύτερα τραγούδια στο άλμπουμ!

• Οι Firewind θα περιοδεύσουν σε Αμερική και Καναδά, Μάρτιο και Απρίλιο ανοίγοντας για τους Dragonforce. Τα δύο συγκροτήματα είχαν ξανά περιοδεύσει μαζί, το 2006 στην Ευρώπη!

• Σε πρόσφατη συνέτνευξή του ο Nikki Sixx είπε ότι οι Pearl Jam παίζουν μουσική που τη βαριέσαι και το έγραψαν και σχολίασαν όλοι. Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το περίεργο!
•   Δύσκολα εξελίσετται η ψηφοφορία για τους Judas Priest για το Rock'n'Roll Hall of Fame, αφού έως και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου ήταν έκτοι, πίσω από τους Eminem (141,432 ψήφοι), Duran Duran (118.593), Pat Benatar (112,091), Dolly Parton (95,339), Eurytmics (72,543), Lionel Richie (66,853) και Judas Priest (64,900).  Επιλέγονται οι 5 πρώτοι.

•  Ακόμα ένας μουσικός της παλιάς ΚΑΛΗΣ Σχολής έφυγε από τη ζωή. Αυτή τη φορά ο επικήδειος αφορά τον κιθαρίστα, πιανίστα, φλαουτίστα, Ian McDonald, ιδρυτικό μέλος των King Crimson και Foreigner που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών χωρίς να ανακοινωθεί η αιτία θανάτου του. Συμμετείχε στο ιστορικό άλμπουμ των King Crimson, "In The Court Of The Crimson King" το οποίο ο Pete Townshend χαραςκτλήρισε σαν «ξεχωριστό αριστούργημα». Το 1976 συνίδρυσε τους Foreigner κι έπαιξε στα πρώτα 3 άλμπουμ τους . Έχει παίξει σε άλμπουμ του Steve Hackett, Ian Lloyd, T.Rex, John Wetton, Giles, Giles and Fripp, ενώ είχε σχηματίσει και τους 21st Century Schizoid Band με τους οποίους είχε εμφανιστεί και στην Αθήνα. Τον τελευταίο καιρό έπαιζε στους Honey West.

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου