Ο ΣΙΧΑΜΕΝΟΣ ΝΤΡΑΜΕΡ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ

 

Αυτή η φωτογραφία με αυτόν τον υπάνθρωπο βρίσκεται σε όλα τα ενημερωτικά sites. Σύμφωνα με το Πρωτο Θέμα, ο 69χρονος ντράμερ των Πυξ Λαξ, Γιώργος Γιαννόπουλος (σ.σ. δεν μας φταίει σε τίποτε το συγκρότημα, απλά αναφέρεται για να προσδιορίσουμε που έπαιζε ο άθλιος) είναι ο μουσικός που καταδικάστηκε για την αποπλάνηση 8χρονου κοριτσιού. Ήδη του επεβλήθηκε κάθειρξη 12 ετών, ενώ χθες αναμενόταν να εκδικαστεί ξανά η υπόθεση στο Εφετείο αλλά η εκδίκαση αναβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για τις 11 Απριλίου, λόγω προβλήματος υγείας παράγοντα της δίκης. Στην πρωτοβάθμια δίκη ενώπιον του ΜΟΔ Αθηνών, τον Απρίλιο του 2019, ο κατηγορούμενος κρίθηκε κατά πλειοψηφία 5-2 ένοχος αποπλάνησης ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών, χωρίς ελαφρυντικά. Ο κατηγορούμενος όμως άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, υπό τον όρο της εμφάνισής του στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του δύο φορές τον μήνα. Τα ειδησεογραφικά sites κάνουν και αναδρομή στο πως συνέβησαν όλα, αλλά θεωρώ ότι αυτό είναι δημοσιογραφία. Φτάνει η αναφορά της πράξης, η διαπόμπευση, η καταδίκη και δυστυχώς το παράθυρο που αφήνει ο νόμος για έφεση σε τέτοιες περιπτώσεις.

Για το θέμα τοποθετήθηκαν οι Πυξ Λαξ μέσω ανάρτησης στον επίσημο λογαριασμό τους στο Facebook όπου ξεκαθαρίζουν πως ο κατηγορούμενος έχει πάψει να αποτελεί μέλος τους εδώ και χρόνια, ενώ τονίζουν πως δεν γνώρισαν κάτι για τις αποτρόπαιες πράξεις του.
 

Αναλυτικά η ανακοίνωση...

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σε σχέση με χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα που σοκαρισμένοι είδαμε και αναφέρουν το όνομα της μπαντας .Οι Πυξ Λαξ ιδρύθηκαν το 1989 και ήταν ο Μπαμπης Στόκας ο Φιλιππος Πλιατσικας κι ο Μανος Ξυδούς με εκπρόσωπο του συγκροτήματος το Νίκο Λώρη.

Στα 30 και πλέον αυτά χρόνια έχουμε συνεργαστεί με εκατοντάδες μουσικούς και τεχνικούς. Ο συγκεκριμένος μουσικος που αναφέρεται στα δημοσιεύματα έχει πάψει να συνεργάζεται με το συγκρότημα εδώ και χρόνια, για τελείως διαφορετικούς λόγους από αυτούς που κατηγορείται και στο διάστημα αυτό δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε επαφή μαζί του.

Όπως φυσικά δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε κάτι τόσο προσωπικό γι αυτόν αλλά και οποιονδήποτε άλλο από τους εκατοντάδες που έχουν συνεργαστεί μαζί μας στο παρελθόν.

Τον πρώτο λόγο έτσι κι αλλιώς σ αυτά τα θέματα έχει η δικαιοσύνη.

Το πιο βασικό και σημαντικό για μας αυτή την ώρα όμως είναι ότι θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και την βαθιά μας λύπη σ αυτή την οικογένεια και σ αυτό το κορίτσι που βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του, όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων που δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά.

Α.Ρ.

11/2/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου