QUEEN – WHO WANTS TO LIVE FOREVER: TO LOVE THEME ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ HIGHLANDER

Η δεκαετία του 80, βρήκε τους Queen με επιτυχίες σαν τα "Crazy Little Thing Called Love",  "Another One Bites the Dust", "Under Pressure", "Radio Ga Ga" και "I Want to Break Free" συν φυσικά τη θριαμβευτική όπως εξελίχθηκε εμφάνιση στο  performance at Live Aid in 1985.
Το 1986 το συγκρότημα επέστρεψε στο studio για να ηχογραφήσει τα καινούργια τραγούδια του για το άλμπουμ του A Kind of Magic, ένα άλμπουμ που στην ουσία ήταν το ανεπίσημο soundtrack της ταινίας Highlander, μιας βρετανικής ταινίας φαντασίας που μιλάει για αθάνατους ήρωες. Ταινιάρα στην εποχή της, του σκηνοθέτη Russell Mulcahy βασισμένη στο ευφάνταστο σενάριο του Gregory Widen με πρωταγωνιστές τους Christopher Lambert, Roxanne Hart, Clancy Brown και Sean Connery. Το τραγούδι "Who Wants to Live Forever" (Νο 24 Μ.Βρετανία) είναι σύνθεση του κιθαρίστα Brian  May και στην ηχογράφηση του άλμπουμ, το ερμηνεύει ντουέτο με τον Mercury,με την ορχήστρα National Philharmonic Orchestra, να είναι ενορχηστρωμένη από τον Michael Kamen, τον Taylor να παίζει drum machine και τον Deacon να μη συμμετέχει καθόλου.

Το συγκρότημα είχε παρακολουθήσει μια πρόχειρη (unedited) κόπια της ταινίας για να πάρει ιδέες, πράγμα που βοήθησε πολύ τον May στη σύνθεση του τραγουδιού. «Δεν είχα διαβάσει το σενάριο κι εκείνη την εποχή είχα αρκετά σοβαρά προσωπικά προβλήματα με την ασθένεια του πατέρα μου και το γάμο μου. Παρ όλη την κακή διάθεσή μου, εύκολα έγραψα τους στίχους και τη μουσική» είπε το 2012.  «Θυμάμαι ότι σφύριζα τη μελωδία στον manager μου αλλά δεν θυμάμαι πως ήλθε στο μυαλό μου». Δύο χρόνια αργότερα, πέθανε ο πατέρας του και την ίδια χρονιά που διαλύθηκε ο γάμος του!
Στην ταινία, το τραγούδι ακούγεται σαν να είναι το "love theme"(!), με τον Mercury να το τραγουδάει, δηλαδή η εκτέλεση της ταινίας διαφέρει από αυτή του single ως προς τον ερμηνευτή!


ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΥΣΑΝ
Ο Seal το ερμήνευσε στη βραδιά του The Freddie Mercury Tribute Concert το 1992.
Η ορχηστρική ηχογράφηση του τραγουδιού (μόνο με πιάνο πλήκτρα και χορικά)με τίτλο "Forever" συμπεριλήφθηκε σαν bonus track στην έκδοση CD του άλμπουμ A Kind of Magic. Το πιάνο παίζει ο May.
TO VIDEO
H σκηνοθεσία του έγινε από τον David Mallet και γυρίστηκε σε μια αποθήκη στο Tobacco Wharf του East End. Τα κεριά και η χορωδία και ο Mercury που φοράει σμόκιν, έδωσαν  στην όλη ατμόσφαιρα κύρος και βάρος. Αν και στην ηχογράφηση του τραγουδιού ο John Deacon δεν παίζει, στο video εμφανίζεται να παίζει διπλό μπάσο! Προσέξτε ότι ο Roger Taylor εμφανίζεται στο video με ρούχα που δεν ταιριάζουν στην περίσταση! "’Ημουν μεθυσμένος, θυμάμαι ότι φορούσα ένα jean και δεν θυμάμαι τίποτε» λέει σήμερα ο Taylor. “Θυμάμαι ότι τα γυρίσματα ήταν βαρετά και κουραστικά. Δεν είχα περάσει καθόλου καλά» Παρ 'όλα αυτά, συμφώνησε ότι το τραγούδι ταιριάζει στην αφήγηση του Highlander. "Λατρεύω πραγματικά το τραγούδι στο πλαίσιο της ταινίας Highlander, με όλες τις εντυπωσιακές λήψεις. Ήταν πολύ όμορφο".  

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

15/1/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου