ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: SLASH/NEIL YOUNG/ MAGNUM / CHUCK BERRY

Το 4ο άλμπουμ τους ετοίμασαν οι Slash Feat. Myles Kennedy & The Conspirators που θα κυκλοφορήσει στις11 Φεβρουαρίου 2022με τίτλο "4".Η κυκλοφορία του θα γίνει από τη νεοσύστατη Gibson Records και μαζί με τους Slash και Kennedy, παίζουν και οι Brent Fitz ντραμς, Todd Kerns μπάσο και Frank Sidoris κιθάρα/φωνητικά. Δείτε το πρώτο video single που ετοίμασαν με το τραγούδι "The River Is Rising" σε σκηνοθεσία Todd Harapiak.
Σύμφωνα με τον Slash, 2-3 μόνο τραγούδια γράφτηκαν κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού, με όλα τα υπόλοιπα να έχουν γραφτεί νωρίτερα. Το 'The River is Rising' ήταν ένα από τα τραγούδια που γράφτηκαν κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού κι ο λόγος που το επέλεξαν για video single ήταν επειδή ήταν πολύ φρέσκο και ζωντανό  με τους στίχους γραμμένους από τον Kennedy να μιλούν πώς οι άνθρωποι μπορούν να υποστούν πλύση εγκεφάλου ή να κατηχηθούν από κάποιο είδος επικίνδυνης ιδέας. Τα 3 προηγούμενα άλμπουμ τους ήταν τα "Apocalyptic Love", "World On Fire" και "Living The Dream", όλα με πολύ καλές πωλήσεις και κριτικές. Το άλμπουμ ονομάστηκε με το νούμερο, γιατί ο Slash το θεωρεί ορόσημο στη δισκογραφία τους αλλά και γιατί όλοι οι άλλοι τίτλοι που είχαν σκεφτεί, είχαν να κάνουν με την πανδημία κι ήθελε να τους αποφύγει.


 Το 4 θα κυκλοφορήσει σε deluxe κουτί βινύλιου 140γρμ. με διπλό εξώφυλλο, πένα κιθάρας, μια μίνι κιθάρα Les Paul, σαν αυτή που χρησιμοποιεί ο Slash(!), μια κασέτα με 4 τραγούδια live από πρόβες με τίτλο "Live Rehearsal Tape 5/28/21", λιθογραφία το εξώφυλλο, το cd σε μαλακή θήκη και 36σέλιδο photobook με στίχους και συνεντεύξεις. Θα κυκλοφορήσει σε διπλό βινύλιο, κασέτα, standard cd και deluxe CD box set.
Στις 10 Δεκεμβρίου θα κυκλοφορήσει το καινούργιο άλμπουμ του Neil Young και των Crazy Horse με τίτλο Barn. Οι μουσικοί που τον συνοδεύουν σαν Crazy Horse είναι οι Nils Lofgren,κιθάρα, τραγούδι, φυσαρμόνικα, Billy Talbot μπάσο και Ralph Molina ντραμς. Οι πρόβες και μέρος των ηχογραφήσεων έγινε σε αχυρώνα, που αποτελεί ρέπλικα αχυρώνα του 18ου αιώνα!
Πιστοί στο ετήσιο δισκογραφικό ραντεβού τους, οι Magnum θα κυκλοφορήσουν στις 14 Ιανουαρίου 2002 το καινούργιο άλμπουμ τους με τίτλο "The Monster Roars". Ήδη έχουν ετοιμάσει 2 lyric video για να το προωθήσουν τα οποία θα αρχίσουν να παρουσιάζονται από τις 12 Νοεμβρίου και μετά με τους τίτλους τους είναι "I Won't Let You Down" και "No Steppin' Stones".
Το "The Monster Roars" θα περιέχει 12 συνθέσεις, όλες του κιθαρίστα Tony Clarkin, που μαζί με τον τραγουδιστή και συνοδοιπόρο Bob Catley, κρατούν το όχημα των Magnum ζωντανό τόσα χρόνια.Μαζί τους οι Rick Benton πλήκτρα, Dennis Ward μπάσο και Lee Morris ντραμς. Εκτός από την standard έκδοση του cd και του βινύλιου, θα κυκλοφορήσει και σε περιορισμένη έκδοση box set με 3 bonus τραγούδια, τα οποία θα είναι μια καινούργια ηχογράφηση του "Days Of No Trust" (από το άλμπουμ "Wings Of Heaven" του 1988), μια remastered έκδοση του πρώτου single τους "Sweets For My Sweet" από το 1975 κι ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι από τα πρώτα χρόνια της καριέρας τους.


Πριν 4 χρόνια έφυγε από τη ζωή ένας από τους πρωτοπόρους του Rock’n’roll, ο μεγάλος Chuck Berry και μια Live ηχογράφησή στο Blueberry Hill θα κυκλοφορήσει ανήμερα των 95 χρόνων από τη γέννησή του. Το Live From Blueberry Hill ηχογραφήθηκε στο ομώνυμο club του St. Louis, όπου ο Berry ζούσε κι είχε παίξει πάνω από 200 φορές κι ακούγονται όλες οι μεγάλες επιτυχίες του όπως Roll Over Beethoven, Rock And Roll Music, Carol / Little Queenie, Sweet Little Sixteen, Johnny B. Goode  κ.α. Τα μέλη της μπάντας του είναι η κόρη του Ingrid Berry φυσαρμόνικα, ο γιός του Charles Berry, Jr.κιθάρα, ο μπασίστας Jimmy Marsala, ο πιανίστας Robert Lohr κι ο ντράμερ Keith Robinson. Παράλληλα με την κυκλοφορία του live άλμπουμ, οι κιθάρες Gibson παρουσίασαν το μοντέλο ES-355 που ήταν η αγαπημένη του κιθάρα και κυκλοφόρησε σε 100 μόνο αντίτυπα, με τιμή έκαστο $6999.


25/10/21
 

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου