IRON MAIDEN – ROCK IN RIO(2002): THE KIDS ARE BACK

 

Το σύμπαν συνωμότησε κι οι Bruce Dickinson κι Adrian Smith επέστρεψαν στους Iron Maiden, με το συγκρότημα να συνεχίζει πλέον 6μελές, αφού κράτησαν τον Jannick Gers. Μια συνάντηση τους στο Brighton τον Ιανουάριο του 1999, έβαλε restart στην πορεία του μεγάλου συγκροτήματος και ένα χρόνο μετά (Ιανουάριος 2000) κυκλοφορούν το πολυαναμενόμενο (πολύ καλό) άλμπουμ Brave New World για να ακολουθήσει η Brave New World Tour που σφραγίστηκε με τελευταία εμφάνιση στο Rock in Rio (Νο 15 Μ.Βρετανία,Νο 186 Αμερική)της Βραζιλίας μπροστά σε 250.000 (!) αφιονισμένους fans τους και με το ημερολόγιο να γράφει 19 Ιανουαρίου 2001. Μια συναυλία που παρακολούθησαν περισσότεροι από 1.000.000.000 (1 δις) θεατές, αφού μεταδόθηκε τηλεοπτικά!
Η έναρξη του show τους γίνεται με το βασικό θέμα της ταινίας First Knight (1995) που στη χώρα μας προβλήθηκε με τον τίτλο «Λάνσελοτ, ο Πρώτος Ιππότης» με τους Sean Connery, Richard Gere και Julia Ormond. Τίποτε το ιδιαίτερο, απλά για να φτιαχτεί το πλήθος και αμέσως μετά ξεκινά η καταιγίδα με 3 κομμάτια από το Brave New World, το (πολύ καλό) "The Wicker Man" που γρήγορα κλασικοποιήθηκε με το (μάλλον κουραστικό) “Ghost of Navigator” και το επικό "Brave New World". Αυτό ήταν. Έχουμε φτιαχτεί. Η ενέργεια τους συνεχίζεται με τα «φέρτε τα νιάτα μου πίσω» “Sanctuary”, “Two minutes to Midnight” και "The Trooper" είναι εδώ σε πολύ καλές και χειμαρώδεις εκτελέσεις  με το βραζιλιάνικο κοινό να καταθέτει τα  διαπιστευτήρια του. Ευχάριστη έκπληξη τα Blazey Bailey εποχής "Sign of the Cross" και "The Clansman"(σ.σ. αν ήταν μικρότερα σε διάρκεια θα τα χαιρόμουν περισσότερο) για να φθάσουμε στα κλασικά "The Evil That Men Do", "Fear of the Dark", "Hallowed Be Thy Name"και "Run to the Hills" και να έχουμε ένα πολύ καλό τελικό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι ΟΛΟΙ (κι αυτοί κι εμείς, είμαστε 20 χρόνια νεώτεροι!). Η συναυλία κυκλοφόρησε και σε DVD και αξίζει να την αγοράσετε! Η πρώτη ευρωπαϊκη έκδοση όπως και η κορεάτικη, κυκλοφόρησαν με τρισιδάστατο κάλυμμα στο εξώφυλλο του cd.




ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑ
Μέσα από μια λίστα 13 επίσημων Live κυκλοφοριών, η στήλη έχει παρουσιάσει δύο (μόνο) live άλμπουμ των Iron Maiden, το προφανές Live After Death (1985)και με το ελληνικό ενδιαφέρον Live!! +one(1980). Σίγουρα, υπήρχε χώρος για άλλο ένα, για αυτό με δυσκολία επέλεξα το Rock in Rio.Και γράφω με δυσκολία, γιατί το επίπεδο παιξίματος, επιλογής κομματιών και ηχογράφησης, που τις περισσότερες φορές συνοδεύονται με την παράλληλη κυκλοφορία dvd, είναι εξαιρετικά υψηλό. Το Rock in Rio ξαναφέρνει τους Maiden με την ιστορική σύνθεση κι αν αυτό σήμερα περνάει επιδερμικά, ας θυμηθούμε πως αντιδράσαμε όταν μάθαμε την επιστροφή του Dickinson αλλά και του Smith.     
ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ
Το 2003 κυκλοφόρησαν το Dance of Death που ήταν καλό αλλά κουραστικό και δεν έφθασε το επίπεδο του Brave New World.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

31/8/21


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου