ADIO RAFAELLA CARRA!


 Πέθανε σε ηλικία 78 ετών η Ιταλίδα τραγουδίστρια και τηλεπαρουσιάστρια Rafaella Carra που από τα  μέσα της δεκαετίας του 70 έως και τις αρχές της επόμενης δεκαετίας, γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία και στη χώρα μας.
Η Raffaella Pelloni όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε το 1943 στην Μπολόνια και σε ηλικία 9 ετών έκανε την πρώτη εμφάνισή της στον κινηματογράφο στην ταινία Tormento del passato. Στην αρχή, ασχολήθηκε πολύ με την καριέρα της στον κινηματογράφο παίζοντας σε περισσότερες από 20 ταινίες, με σημαντικότερη το Von Ryan’s Express (1965) με τους Frank Sinatra και Trevor Howard.

Το 1970 αποφάσισε να ασχοληθεί και με το τραγούδι, με πρώτη επιτυχία της το «Tuca Tuca». Στη χώρα μας έγινε γνωστή από την ΕΡΤ και την αναμετάδοση σε μαγνητοσκόπιση της θρυλικής εκπομπής της Canzonissima η οποία είχε επισύρει και τις διαμαρτυρίες του Βατικανού για τις τολμηρές εμφανίσεις της. Έκανε πολλές επιτυχίες στη χώρα της αλλά το «A far l’amore comincia tu» (που διασκεύασε στα αγγλικά με τίτλο «Do It, Do It Again» και ήταν το μοναδικό της τραγούδι που μπήκε στα βρετανικό charts στο Νο 9!!!) έγινε μεγάλη επιτυχία και στη χώρα μας με αποτέλεσμα να αρχίσουν να κυκλοφορούν οι δίσκοι της και το άλμπουμ Forte forte forte(1976) να γίνει χρυσό στη χώρα μας, ξεπερνώντας τις 50.000 αντίτυπα. Το τραγούδι ‘6868357’ το τραγούδησε τα ελληνικά ενώ κυκλοφόρησε το άλμπουμ Ραφαέλλα Καρρά Σόου ειδικά για την ελληνική αγορά. Το Canzonissima ήταν η εκπομπή πάνω στην οποία βασίστηκαν όλα τα ελληνικά τηλεοπτικά show των δεκαετιών 80 και 90 της Ρούλα Κορομηλά κ.α. 

To άλμπουμ Ραφαελλα Καρρά Σόου σε 8 Track και δίπλα ο μικρός δίσκος "6868357" τραγουδισμένο στα ελληνικά!

 

5/7/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου