ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: ALCATRAZZ,MEGADETH (UNPLUGGED),TONY KAYE (ΠΡΩΗΝ YES),

Μαζί με το εξώφυλλο του καινούργιου δίσκου τους, οι Alcatrazz παρουσίασαν και το 2ο video single που είναι το τραγούδι "Sword of Deliverance". Το "V" όπως είναι ό τίτλος του καινούργιου 5ου δίσκου στην δισκογραφία τους, θα κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου και η σημερινή σύνθεση του συγκροτήματος είναι Jimmy Waldo πλήκτρα, Gary Shea μπάσο, Doogie White μικρόφωνο, Mark Benquechea ντραμς και Joe Stump κιθάρα. Μιλώντας για το "'Sword Of Deliverance', ο Doogie White είπε ότι είναι ένα «δυνατό τραγούδι» που θα βοηθήσει το δίσκο, ενώ στο V παίζουν και οι Nigel Glockler (ντράμερ των Saxon, καλεσμένος στα "Guardian Angel"και «Blackheart"), ο μπασίστας των Tank, Cliff Evans (στο "Grace Of God") κι ο μπασίστας των Riot, Donnie Van Stavern of RIOT (στα "Guardian Angel", "Nightwatch" και "Target"). Η παραγωγή του έγινε από τους Jimmy Waldo και Giles Lavery, με τον τελευταίο να είναι ο τραγουδιστής των Warlord στην πρώτη ιστορική εμφάνιση τους στην Αθήνα! Το V στον τίτλο προέρχεται τόσο ότι το άλμπουμ είναι το 5ο στη δισκογραφία τους (σ.σ. το γράμμα V στη λατινική αλφάβητο, αντιστοιχεί στο νούμερο 5) αλλά κι ότι είναι το αρχικό γράμμα της λέξης Victory.O χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του hard rock μας θυμίζει ότι ο πρώην τραγουδιστής Graham Bonnet μάλλον εξεδιώχθη από το συγκρότημα και συνεχίζει την καριέρα του με τη δική του «εκδοχή» των Alcatrazz, με άλλα μέλη!

Ο Dave Mustaine και η παρέα του, οι Megadeth δηλαδή θα κυκλοφορήσουν σε  cd/βινύλιο, το Unplugged In Boston που είχε ηχογραφηθεί το 2001. Εκείνη τη χρονιά είχε κυκλοφορήσει το άλμπουμ "The World Needs A Hero"κι ένα μικρό μέρος του ακουστικού set list,προέρχεται από αυτό το άλμπουμ όπως τα "Dread And The Fugitive Mind", "Moto Psycho" και "Hero". Μερικοί άλλοι τίτλοι που προσαρμόστηκαν σε ακουστική εκτέλεση είναι "Symphony Of Destruction",  Trust, Holy Wars...The Punishment Due, Promises, She-Wolf κ.α.


Έπρεπε να φθάσει τα 75 χρόνια για να κυκλοφορήσει το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ ο πρώην οργανίστας των Yes, Tony Kaye. Τίτλος του End Of Innocence  και η ημερομηνία κυκλοφορίας του η 10η Σεπτεμβρίου με τον τίτλο του άλμπουμ, να αναφέρεται στη θλιβερή επέτειο των 20 χρόνων από την πτώση των πύργων της Νέας Υόρκης. Στα ντραμς είναι ο Jay Schellen (Corcal, Yes), τραγουδάει ο Dani Torchia  ενώ το εξώφυλλο επιμελήθηκε Roger Dean.
To 10% των δικαιωμάτων τόσο του Tony Kaye όσο και της Cherry Red Records που θα κυκλοφορήσει το δίσκο, θα διατεθούν στο ίδρυμα (του ηθοποιού/σκηνοθέτη/παραγωγού) Gary Sinise Foundation που στηρίζει βετεράνους του πολέμου. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του Κλασσικού rock μας θυμίζει ότι ο Kaye ήταν ο πρώτος οργανίστας των Yes, ηχογραφώντας μαζί τους 9 άλμπουμ και συνεχίζοντας την καριέρα του παίζοντας με τους  David Bowie, Badger, Flash και Badfinger, για να επιστρέψει στους Yes το1983 για το άλμπουμ "90125".
26/7/21


 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου