PAT BENATAR – CRIMES OF PASSION(1980): ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΟ Νο2 ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ DOUBLE FANTASY TOY JOHN LENNON!

 

Όταν αποφάσισα να παρουσιάσω ένα άλμπουμ της Pat Benatar για τη στήλη, οι επιλογές μου ήταν μεταξύ των Crime of Passion (1980, Νο 2 Αμερική) και του αμέσως επόμενου άλμπουμ της, Precious Time  (1981).  Κατέληξα στο Crime of Passion γιατί ήταν μια πολύ καλή συνέχεια του πρώτου, πολύ πετυχημένο άλμπουμ που την καθιέρωσε, και ακουγόταν πιο ώριμο και πιο A.O.R. Όμως προσοχή. Βρισκόμαστε στο 1980 κι ακόμα ο όρος βρίσκεται σε νηπιακή κατάσταση, αν και οι δίσκοι των Boston, Foreigner, Styx, R.E.O. Speedwagon και Journey (Evolution), δείχνουν το δρόμο. Η Αμερικανίδα, πολωνικής καταγωγής Pat Benatar, τη δεκαετία του 80 ήταν μια super star, τίτλο που διατήρησε σχεδόν για ολόκληρη τη δεκαετία για να μην γράψω και sex symbol, αλλά εκεί η Debbie Harry είχε τα πρωτεία. Το άλμπουμ ξεκινά με 2 πολύ καλά κομμάτια, που την «πέρασαν» στο ραδιόφωνο. Πρώτο το "Treat Me Right" που έγινε επιτυχία και μού ακούγεται πολύ σαν Blondie και δεύτερο η διασκευή της στην παλιά επιτυχία των Rascals  "You Better Run" που παρ’ όλο που το επέλεξε σαν πρώτο single, δεν κατάφερε να γίνει επιτυχία. Θα μείνω στο "Treat Me Right" που έχει όλα εκείνα τα συστατικά του pop-rock ή καλύτερα του dance rock που στην αρχή της δεκαετίας του 80 ήταν πολύ της μόδας και χορευόταν στα clubs. Η πρώτη πλευρά του βινύλιου περιέχει δύο ακόμα μεγάλα hits, όχι μόνο δικά της αλλά και ολόκληρης της δεκαετίας: Το "Hit Me with Your Best Shot" (Νο 9 Αμερική) που αδιαμφησβήτητα είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια της κι όπως λέμε στη δισκογραφία “signature hit” για την Benatar και το "Hell Is for Children", σύνθεση του κιθαρίστα και μετέπειτα συζύγου της Neil Giraldo, του μπασίστα Roger Capps και της ίδιας. Το τραγούδι αν και δεν κυκλοφόρησε σε single, έγινε μεγάλη επιτυχία στην Αμερική λόγω των στίχων του που μιλούν για τα κακοποιημένα παιδιά. Πάντως το συγκεκριμένο τραγούδι, εκτός από τους καλούς στίχους, είναι πολύ καλή σύνθεση, η πιο δομημένη του άλμπουμ. Υπάρχει ακόμα ένα τραγούδι που πρέπει να αναφερθώ ξεχωριστά, κι είναι η παρακινδυνευμένη διασκευή της στο "Wuthering Heights"της Kate Bush που το καταφέρνει πολύ καλά. Και γράφω…παρακινδυνευμένη, γιατί είναι δύσκολο τραγούδι με πολλές ερμηνευτικές ιδιαιτερότητες που εύκολα μπορεί μια τραγουδίστρια να την πατήσει. Η Benatar είχε τις δυνατότητες να το ερμηνεύσει, πατώντας στην εκτέλεση-ερμηνεία της Bush που εδώ που τα λέμε ήταν εξαιρετική, και τα κατάφερε μια χαρά. Τα υπόλοιπα κομμάτια, μου ακούγονται συμπαθητικά, αλλά έως εκεί. Καλοπαιγμένα, αλλά album tracks (σ.σ. σήμερα λέγονται fillers). 

   
    
TRIVIA

  • To Crimes of Passions σταμάτησε στο Νο2 του αμερικάνικου chart μεγάλων δίσκων, πίσω από το Double Fantasy των John Lennon και Yoko Ono.
  • Μπορεί το "You Better Run" να απέτυχε σαν single, αλλά ήταν το δεύτερο video clip που έπαιξε το ΜΤV όταν ξεκίνησε να εκπέμπει στη δεκαετία του ’80 με πρώτο το "Video Killed the Radio Star" των Buggles. Αλλά όπως λένε οι Αμερικάνοι «Ο πρώτος είναι ο πρώτος, ο δεύτερος τίποτα». Όλοι ξέραμε πιο ήταν το πρώτο video που έπαιξε το MTV αλλά κανείς δεν ήξερε το δεύτερο!



ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑ
Ένα χρόνο μετά, κυκλοφόρησε το τρίτο άλμπουμ της Precious Time (1981).
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

24/3/21


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου