NEWS OF THE WORLD (5/2/21)


 • Με την πανδημία να έχει αλλάξει τη ζωή μας δραστικά, οι Biff Byford (Saxon), Eric Peterson (Testament) κιθάρα, Jay Jay French (Twisted Sister) κιθάρα, Hannes Van Dahl (Sabaton) ντραμς και Cecilia Nappo (Black Mamba) μπάσο, ηχογράφησαν και βιντεοσκόπησαν ο καθένας από το σπίτι του το τραγούδι "Spin The Wheel" . Ειδικά για την περίσταση ονομάστηκαν Metalreels και η κυκλοφορία του"Spin The Wheel" θα γίνει σε βινύλιο με διπλό εξώφυλλο αποκλειστικά από αυτό το site Metalreels.com. Ο δίσκος θα περιλαμβάνει άλλα 2 κομμάτια τα οποία είναι τα "The Devil Rides" των Demon από το άλμπουμ Soundtrack For The Game και το καινούργιο "March Of The Devil" των Black Mamba. 
• Ενός κακού μύρια έπονται Νο2. Μετά σύλληψη του Jon Schaffer για τη συμμετοχή του στο Καπιτώλιο και την ουσιαστική αποπομπή των Iced Earth από το roster της δισκογραφικής εταιρείας Centuryt Media, ο άμεσος συνεργάτης του στους Demons and Wizards,  Hansi Kürsch (τραγουδιστής στους Blind Guardian) δήλωσε ότι αποχωρεί οριστικά από το side project των Demons and Wizards.
• Το ολοκαίνουργιο video single παρουσίασε ο Alice Cooper. Τίτλος του "Social Debris" και προέρχεται από το καινούργιο άλμπουμ του "Detroit Stories".
•  Κι ο Marilyn Manson είναι μπλεγμένος (σ.σ. και δεν του φαινόταν) σε περιπτώσεις κακοποιήσεων. Η Evan Rachel Wood έχει μιλήσει ανοιχτά για ότι υπέστη από τον καλλιτέχνη ο οποίος απάντησε μέσα από τη σελίδα τους στο Instagram. Η Wood και ο Manson, αρραβωνιάστηκαν το 2010 μετά από τρία χρόνια σχέσης και χώρισαν λίγο μετά. Η πρώτη κατάθεση για κακοποίηση, είχε κατατεθεί στο Κονγκρέσο το 2018, αλλά δεν κατονόμαζε τον Manson. Έκτοτε, άλλες τέσσερις γυναίκες μίλησαν για παρόμοιες καταστάσεις που αφορούσαν τον Marilyn Manson. Πάντως εκτός από τις σεξουαλικές καταγγελίες, ο Marilyn Manson αντιμετωπίζει κι άλλο πρόβλημα, αυτό της διακοπής συνεργασίας του με τη δισκογραφική εταιρεία. Η δήλωση που έκανε γνωστή σχετικά με τα γεγονότα είναι η ακόλουθή: «Προφανώς, η τέχνη και η ζωή μου, έχουν γίνει εδώ και χρόνια μαγνήτες για διαμάχες, αλλά οι πρόσφατοι ισχυρισμοί για εμένα, είναι τρομαχτικές διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας. Οι πολύ στενές μου σχέσεις, έχουν υπάρξει εντελώς συναινετικές με ομοϊδεάτες παρτενέρ. Ανεξάρτητα από το πώς και το γιατί, άλλοι τώρα επιλέγουν να παρερμηνεύσουν το παρελθόν, αυτή είναι η αλήθεια».


• Η Rocket 88 θα κυκλοφορήσει το βιβλίο με τους στίχους όλων των τραγουδιών των Jehtor Tull αλλά και του Ian Anderson σε ένα πολυτελές βιβλίο με τίτλο Silent Singing. Το βιβλίο θα περιέχει τα χειρόγραφα κείμενα/στίχους του Anderson,30- φωτογραφίες  και πληροφορίες για κάθε άλμπουμ.  
• Δείτε το πρώτο video single με τίτλο“I Know” από το καινούργιο album Creation των Intelligent Music Project μόλις κυκλοφόρησε. Στο video δεν συμμετέχει μόνο ο Ronnie Romero, αλλά και η εκλεκτή της καρδιάς του, Corina Minda και η  ιστορία του έχει να κάνει με γρήγορα αμάξια και μια ιστορία αγάπης. Ο συνθέτης της μουσικής και των στίχων του  “I Know”, ο Βούλγαρος  γιατρός και γνωστός φιλάνθρωπος Milen Vrabevski μας λέει:“Αυτό το τραγούδι είναι γραμμένο αποκλειστικά για τον Ronnie Romero. Εμπνεύστηκα από την ενέργεια της απίστευτης φωνής του. Οι στίχοι έχουν να κάνουν με την απόδραση από τον φόβο και την μόνιμη ανασφάλεια. Όταν κυριαρχούν, μπλοκάρουν την χρησιμότητα της ύπαρξης μας.”  Το νέο album των Intelligent Music Project “The Creation” θα κυκλοφορήσει στις 5 Μαρτίου. Το album είναι αφιερώμενο στην θετική σκέψη που είναι το κλειδί για μια πετυχημένη ζωή. Όπως και στα προηγούμενα 5 albums, συμμετέχουν παγκόσμιοι θρύλοι του ροκ όπως οι Ronnie Romero (Rainbow), John Payne (ex-Asia), Carl Sentence (Nazareth) και Richard Grisman (River Hounds). Στα drums έχουν συμμετάσχει, ο Todd Sucherman (Styx) και ο θρύλος Bobby Rondinelli (Rainbow, Black Sabbath). Τον Μάϊο οι Intelligent Music Project θα πραγματοποιήσουν την ευρωπαϊκή του περιοδεία με τη Θεσσαλονίκη να είναι μέσα στα πλάνα τους.


• 5 χρόνια μετά την τελευταία περιοδεία των Rush και 1 χρόνο μετά το θάνατο του Neil Peart, οι Alex Lifeson και Geddy Lee φαίνεται ότι ξανά σκέπτονται να συνεργαστούν σε καινούργια τραγούδια, με τον κιθαρίστα Lifeson να λέει ότι έχει γράψει αρκετό καινούργιο υλικό. « Ο Geddy αυτή την εποχή γράφει ένα βιβλίο και δεν έχει χρόνο, αλλά μόλις το τελειώσει θα βρούμε χρόνο να ξανά παίξουμε μαζί» είπε ο Lifeson.
• Το δεύτερο άλμπουμ των Sweet Oblivion έχει σχεδόν έτοιμο ο Geoff Tate. Θα κυκλοφορήσει στις 9 Απριλίου με τίτλο "Relentless".
• Ο πρώην ντράμερ των Megadeth, Shawn Drover, μαζί με τον αδελφό του, τον επίσης πρώην μέλος των Megadeth,  Glen Drover, τον πρώην μπασίστα των Fates Warning Joe DiBiase και το Γερμανό πρώην τραγουδιστή των Firewind, Henning Basse, κάνουν πρόβες γράφοντας καινούργια τραγούδια. Το σχήμα τους δεν έχει ακόμα όνομα, κάτι που θα ανακοινώσουν σύντομα.
• Frampton Forgets The Words είναι ο τίτλος του instrumental άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει ο Peter Frampton με διασκευές αγαπημένων του τραγουδιών των David Bowie, George Harrison, Stevie Wonder, Lenny Kravitz κ.α.
• Το 20ο(!) άλμπουμ τους θα κυκλοφορήσουν στις 9 Απριλίου οι Cheap Trick με τίτλο "In Another World" και πρώτο video single το "Light Up The Fire". Η κυκλοφορία του άλμπουμ θα γίνει σε βινύλιο, CD αλλά και picture disc. Η παραγωγή του έγινε από τον Julian Raymond κι είναι το πρώτο studio άλμπουμ τους από το 2017 όταν είχαν κυκλοφορήσει τα "We're All Alright!" και "Christmas Christmas". Στη σημερινή σύνθεσή τους παραμένουν 3 από τα ιστορικά μέλη τους, οι Robin Zander, Rick Nielsen και Tom Petersson με τη θέση του ντράμερ Bun E. Carlos να έχει πάρει ο γιός του Nielsen, Daxx.
• Ο τραγουδιστής των System of A Dοwn, Serj Tankian θα κυκλοφορήσει στις 19 Μαρτίου ένα EP με 5 τραγούδια και τίτλο "Elasticity".
• Η ταινία-συναυλία των Queen+ Adam Lambert Live Around the World είναι διαθέσιμη σε streaming από iTunes, Amazon Prime και Google Play. Περιλαμβάνει 20 τραγούδια τους από διάφορες συναυλίες τους και μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα promo video από την ταινία-συναυλία.



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου