NEWS OF THE WORLD (19/1/21)


• Για τις 5 Μαρτίου προσδιορίστηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του πολυαναμενόμενου πρώτου άλμπουμ των Soul Station, του side project του κιθαρίστα, συνιδρυτή και συντραγουδιστή των Kiss, Paul Stanley. Tίτλος του Now and Then και οι μουσικοί που παίζουν φθάνουν τους 15(!) κι όπως έχει πολλές φορές μιλήσει ο Stanley, τα τραγούδια τους δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτά των Kiss. "Πολύ πριν ακούσω τα βρετανικά συγκροτήματα της δεκαετίας του 60 (British Invasion 1), είχα ακούσει τον ήχο της Philly Soul (σ.σ. ο ήχος των συγκροτημάτων/καλλιτεχνών της Soul από τη Philadelphia) και Motown. Στάθηκα τυχερός γιατί πρόλαβα κι είδα τους  Otis Redding, Solomon Burke κι άλλους μεγάλους της soul που με το δικό τους τρόπο με επηρέασαν» λέει ο Stanley. Και συνεχίζει: “Άρχισα να σκέφτομαι ότι ούτε η μπάντα ούτε η μουσική που αγαπάμε πρέπει να εξαρτώνται μόνο από το παρελθόν, έτσι άρχισα να γράφω σκεπτόμενος το παρόν, έχοντας στο μυαλό μου εκείνη τη μουσική της δεκαετίας του 60 και 70. Όσοι άκουσαν τα καινούργια τραγούδια, συμφώνησαν ότι πλησίασα το σκοπό μου»! Οι Soul Station πριν ξεσπάσει η πανδημία είχαν παίξει σε Αμερική και Ιαπωνία, εμφανιζόμενοι σε μικρά clubs.


• Έφυγε από τη ζωή μετά από μακροχρόνια ασθένεια το ιδρυτικό μέλος και μπασίστας των Πελόμα Μποκιού,  Ηλίας Μαρινάκης. Την θλιβερή απώλεια γνωστοποίησε ο αδερφός του Δημήτρης Μαρινάκης, ντράμερ των Πελόμα Μποκιού, με ανάρτηση του στο facebook. Από την ιστορική σύνθεση τοιυ συγκροτήματος, έχουν φύγει από τη ζωή και οι Βλάσης Μπονάτσος και Τάκης Ανδρούτσος.
• Όταν πριν 2 χρόνια είχαν κυκλοφορήσει το πρώτο άλμπουμ τους, είχαν αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές τόσο από το κοινό όσο κι από τους κριτικούς. Σήμερα οι Warrior Path ανακοίνωσαν ότι το δεύτερο άλμπουμ με τίτλο The Mad King θα κυκλοφορήσει την 1η Μαρτίου σε παραγωγή του Bob Katsionis με τη σύνθεση του συγκροτήματος να είναι Daniel Heiman (από τους Lost Horison) τραγούδι, Aνδρέας Σινάνογλου κιθάρες, Bob Katsionis κιθάρες, μπάσο, πλήκτρα και Dave Rundleντραμς. Όπως παρατηρήσατε ο Daniel Heiman πήρε τη θέση του Γιάννη Παπαδόπουλου (Beast In Black) με τα τραγούδια να ηχογραφούνται κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown για την παγκόσμια πανδημία στο νέο Sound Symmetry Studio του Bob Katsionis στην Αθήνα Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει σε deluxe digipak CD μέσω της Symmetric Records και σε gatefold Vinyl από την Ikaros Records, μαζί με ένα Special Box-Set ενώ το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Βούλγαρος καλλιτέχνης Dimitar Nikolov.
• Καινούργιο video έχουν και οι Accept. Τίτλος του τραγουδιού "Zombie Apocalypse" από το επερχόμενο καινούργιο άλμπουμ τους "Too Mean To Die" που θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιανουαρίου.
• Παραδόθηκε στις αρχές ο κιθαρίστας και βασικός μέλος των Iced Earth, Jon Schaffer ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην κατάληψη του Καπιτώλιου.Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι Εν γνώσει εισόδου και παραμονής σε Κτήριο ή Χώρους οριοθετημένους ως Απαγορευμένη Περιοχή δίχως νόμιμη άδεια, Διακοπή της ομαλής συμπεριφοράς των κυβερνητικών επιχειρήσεων, Συμμετοχή εν γνώσει του σε μια πράξη σωματικής βίας εναντίον οποιουδήποτε ατόμου ή περιουσίας σε οποιοδήποτε περιορισμένο προς το κοινό κτίριο ή χώρο, Βίαιη είσοδος και άτακτη συμπεριφορά σε κτίριο του Καπιτωλίου, Συμμετοχή σε πράξη σωματικής βίας σε κτίριο του Καπιτωλίου και Παρέλαση, διαδήλωση ή πρόκληση αναταραχής σε κτίριο του Καπιτωλίου. Εν τω μεταξύ στις φωτογραφίες από τις οποίες πιστοποιήθηκε, κρατούσε ένα «σπρέι αρκούδας», (εμείς το λέμε σπρέι πιπεριού) κι αυτό κάνει ακόμα πιο επιβαρυντική τη θέση του.
  • Δείτε το live video "Rainbow In The Dark" των Dio από τη remastered επανακυκλοφορία του "Evil Or Divine: Live In New York City". 

• Δύο φορές τον πλησίασαν οι Guns’n’Roses για να γίνει μέλος τους, αλλά και τις 2 απάντησε αρνητικά. Αυτό λέει στο "The State Of Amorica: A Black Crowes Podcast" ο πρώην κιθαρίστας των Black Crowes, Marc Ford.  Την πρώτη φορά ήταν όταν ο "Axl Rose ηχογραφούσε το "Chinese Democracy"(2008) κι άλλη 6 χρόνια νωρίτερα, όταν ηχογραφούσε το προσωπικό του άλμπουμ 'It's About Time'(2002) μετά από πρόταση του Slash.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο με τον οποίο πάλευε ένα χρόνο, ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των New York Dolls, Sylvain Sylvain (πραγματικό όνομα Sylvain Mizrahi).
• Οι Saxon παρουσίασαν το video single του "Speed King", του γνωστού τραγουδιού των Deep Purple από το 1970. Η διασκευή των Saxon περιέχεται στο καινούργιο άλμπουμ τους μόνο με διασκευές, Inspirations που θα κυκλοφορήσει στις 19 Μαρτίου. Πολύ καλή η ερμηνεία του Biff Byford, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι 69 ετών ενώ ο Ian Gillan όταν το πρωτοερμήνευε ήταν 25! Καλό και το σόλο, σε διαφορετικό όμως τέμπο σε σχέση με αυτό του Blackmore.


• Με δήλωσή του ο μπασίστας και τραγουδιστής των Nightwish, Marko "Marco" Hietala αποχώρησε από το συγκρότημα.
• Ένα ντοκιμαντέρ με στιγμιότυπα από τη ζωή και την καριέρα του Elton John και που θα περιλαμβάνει τις σκηνές που δεν περιλήφθηκαν στην ταινία «Rocketman» ετοιμάζεται και θα προβληθεί εντός του 2021. Τίτλο του,  «The Pillars Of Hercules», εμπνευσμένος από το μεσαίο όνομα του Τζον, και σύμφωνα με την εφημερίδα Sun θα διηγείται γεγονότα από τις περιοδείες του Άγγλου σταρ τη δεκαετία του 1970, με ακυκλοφόρητο οπτικοακουστικό υλικό. Ο κιθαρίστας του Έλτον, Davey Jonhstone , δουλεύει για το ντοκιμαντέρ εδώ και χρόνια και ελπίζει τώρα να κάνει μια συμφωνία με το Netflix. Ο Johnstone έχει πάρει την έγκριση του καλλιτέχνη αλλά και του συζύγου του David Furnish.

 


 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου