ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ VIDEO ΤΩΝ SAXON ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΙΣΚΟ ΜΕ ΔΙΑΣΚΕΥΕΣ

 

Στις 12 Μαρτίου 2021 θα κυκλοφορήσει το καινούργιο άλμπουμ των Saxon με τίτλο “Inspirations” που θα περιέχει μόνο διασκευές..
«Θέλαμε να κάνουμε ένα άλμπουμ βασισμένο στις επιρροές μας, τα τραγούδια και τα συγκροτήματα που μας επηρέασαν να γράψουμε τα τραγούδια μας και συνεχίζουν να μας εμπνέουν. Είχε πολύ ενδιαφέρον να δω πως μπορεί η φωνή μου να ανταπεξέλθει, καθώς δεν είχα τραγουδήσει αρκετά από όσα επιλέξαμε. Δεν θέλαμε να αλλάξουμε τη μορφή των τραγουδιών, απλά να τα φέρουμε στο δικό μας ύφος » είπε ο Biff.
Το Inspirations είναι το 23ο(!) studio άλμπουμ του μεγάλου αγγλικού συγκροτήματος και το πρώτο που περιέχει μόνο διασκευές. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει οι Saxon στο παρελθόν είχαν διασκευάσει το "Ride Like the Wind" του Christopher Cross (στο άλμπουμ Destiny), το κλασικό blues του 1954  "I Just Want to Make Love to You", σύνθεση του Willie Dixon (στο άλμπουμ  Forever Free), το  "The Court of the Crimson King" των King Crimson (στο άλμπουμ  Killing Ground) και το “Set me Free” των Sweet (στο άλμπουμ Crusader).

Το Inspirations θα περιέχει 11 διασκευές με πρώτο video single το “Paint It Black” των Rolling Stones, που μπορείτε να το ακούσετε πιο κάτω. “Από την πρώτη στιγμή που άκουσα τους Rolling Stones μου άρεσαν. Μου άρεσαν και οι Beatles αλλά οι Stones εκδηλώναν την ρέμπελη πλευρά του χαρακτήρα μου» είπε ο Biff για την επιλογή του “Paint it Black”.Στο τέλος του κειμένου μπορείτε να βρείτε το πλήρες track list του δίσκου. Προσέξτε τη λεπτομέρεια στο εξώφυλλο, όπου πίσω από τους Saxon εικονίζονται τα συγκροτήματα τα οποία επέλεξαν να διασκευάσουν τραγούδια τους!Τέλος, το 1996 ο Yngwie Malmsteen είχε κυκλοφορήσει κι αυτός άλμπουμ με τίτλο Inspiration(χωρίς s) μόνο με διασκευές.


Track Listing:
1. Paint It Black
2. Immigrant Song
3. Paperback Writer
4. Evil Woman
5. Stone Free
6. Bomber
7. Speed King
8. The Rocker
9. Hold The Line
10. Problem Child
11. See My Friends
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

13/12/20

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου