ΕΦΥΓΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ LESLIE WEST


Λίγες ημέρες πριν φύγει το 2020, πήρε μαζί του ακόμα ένα μεγάλο της μουσικής. Τον σπουδαίο κιθαρίστα των Mountain,Leslie West που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 έπειτα από καρδιακή προσβολή. Ο West ανήκε στην πρώτη μεγάλη γενιά των κιθαριστών που ανέδειξαν και αναδείχτηκαν μέσα από το παίξιμό τους! Η γενιά των Clapton, Hendrix, Blackmore, Page, Iommi, Gibbons, κ.α. που μας γνώρισε το rock όπως το αγαπήσαμε. Και μαζί με αυτή την υπέροχή μουσική, αγαπήσαμε και τους ήρωές του. Ο Leslie Mountain έγινε γνωστός χάρις στη εμφάνιση των Mountain στους οποίους ήταν μέλος στο Woodstock εκείνο τον Αύγουστο του 1969, αφήνοντας μας με το στόμα ανοιχτό με το παίξιμό του. Με τους Mountain είχε ηχογραφήσει 8 studio και 5 live ενώ στην προσωπική καριέρα του 14 studio και 2 live άλμπουμ. Τα τελευταία χρόνια έπασχε από ζαχαρώδη διαβήτη και είχε υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του ενός ποδιού του.
Είχε ξεκινήσει την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του 60 παίζοντας R&B με τους Vagrants για να ηχογραφήσει το 1969 το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο Mountain.Την ίδια χρονιά με τον παραγωγό των Vagrants και Cream, Felix Pappalardi σχημάτισε τους Mountain  με τους οποίους εμφανίστηκε στο Woodstock, αλλάζοντας την ιστορία του σύγχρονου hard rock.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

24/12/20
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Να επισημάνουμε μια μικρή λεπτομέρεια για τους μη γνωρίζοντες: Το υπέρβαρο του (δυστυχώς εκλιπόντος) Leslie West! Σε μια εποχή μάλιστα, όπου όλοι οι μεγάλοι αστέρες του rock έπρεπε να σταθούν δύο φορές στο ίδιο σημείο για να δημιουργήσουν σκιά!
    Να υπενθυμίσω επίσης τη συμμετοχή του στο super power trio "West, Bruce and Laing" και την επιτυχιάρα τους "Why dontcha"!
    Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκέπασε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή