ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ;

 

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου πλημμύρισε το facebook αλλά και τα ειδησεογραφικά sites από την είδηση ότι Τροχαία επέβαλε πρόστιμο σε καρκινοπαθή που επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη μετά από χημειοθεραπεία που είχε κάνει σε νοσοκομείο της Βέροιας. Το συνολικό πρόστιμο ήταν 1.200€ γιατί εκτός από την καρκινοπαθή(!) το όργανο επέβαλε πρόστιμο στην κόρη της και σε άλλα δύο άτομα που επέβαιναν στο ειδικό βαν. Ακολούθησαν σφοδρές αντιδράσεις, η κόρη έκανε ένσταση και φυσικά το πρόστιμο διαγράφηκε. Δηλαδή έγινε το αυτονόητο, το οποίο εμείς το κάναμε είδηση.
Δεν θα έκανα αυτή την ανάρτηση αν προηγουμένως δεν είχε επαληθευθεί ότι δεν ήταν fake news και η επαλήθευση έγινε μέσω της είδησης που δημοσιεύτηκε στα ειδησεογραφικά sites ότι το πρόστιμο διαγράφηκε. Η ερώτηση που έρχεται στο μυαλό κάθε νοήμονος ανθρώπου είναι «Γιατί». Γιατί το όργανο της τροχαίας να δώσει κλήση-πρόστιμο σε μια καρκινοπαθή και στους συνοδούς της. Άλλη, καλύτερη δουλειά δεν είχε να κάνει; Αυτό έμαθε στη σχολή; Αυτό έμαθε σπίτι του; Από τι αγριάνθρωπους προέρχεται; Ακόμα κι αν δεν είχαν συμπληρώσει τα κατάλληλα χαρτιά, δεν βλέπει τη μάχη για τη ζωή που δίνει η γυναίκα και οι δικοί της άνθρωποι; Σε αυτή βρήκε να εξαντλήσει την αυστηρότητά του; Το πρόστιμο σβήστηκε μετά τη δημοσιοποίηση που πήρε το θέμα (πάλι καλά) όμως θέτω ένα ερώτημα: Δεν πρέπει ο Διοικητής του ή ο Αρχηγός της Αστυνομίας να διατάξει μια (περίφημη) ΕΔΕ με θέμα την ικανότητα αυτού του ανθρώπου να υπηρετεί στο σώμα και να βοηθάει τους πολίτες;
Σε μια εποχή που το χάσμα Αστυνομίας γενικά Σωμάτων Ασφαλείας και Πολιτών φαίνεται να διευρύνεται, με αφετηρία τη δολοφονία του Α.Γρηγορόπουλου, δεν θα πρέπει να ξεκινήσει μια προσπάθεια γεφύρωσης και συναίνεσης; Κανέναν δεν συμφέρει η ένταση αλλά σε μια εποχή σκόπιμων faker news αλλά και αστυνομικής αυθαιρεσίας καλό θα ήταν να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή. Ευχολόγιο μεν, αλλά πραγματικότητα!
Α.Ρ.

17/12/20

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου