MICHAEL SCHENKER GROUP-ONE NIGHT AT BUDOKAN (1982): ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ MICHAEL SCHENKER ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ GARY BURDEN

Σε μεγάλη φόρμα ο Michael Schenker με την καριέρα του να βρίσκεται σε άνοδο, το 1982 κυκλοφορεί το πρώτο Live άλμπουμ του ηχογραφημένο στο περίφημο Budokan της Ιαπωνίας. Ήταν καλοκαίρι του 1981 και είχε κυκλοφορήσει δύο studio άλμπουμ όπου όπως καταλαβαίνετε τους δόθηκε το μεγάλο βάρος των τραγουδιών όπως και στο ένα και μοναδικό τραγούδι που παίζει από την εποχή που ήταν στους UFO. Με μπομπάτη σύνθεση, Cozy Powell ντραμς, Paul Raymond (από τους UFO) πλήκτρα, Gary Barden τραγούδι και Chris Glen μπάσο (The Sensational Alex Harvey Band), το One Night at Budokan (Νο 5 Μ.Βρετανία) το One Night at Budokan είναι από τα καλύτερα live άλμπουμ αυτής της δεκαετίας, με το “Armed and Ready” να ξεκινάει όσο πιο επιθετικά γίνεται με τον Gary Burden σε μεγάλη φόρμα, το σόλο που ακολουθεί να προσυπογράφει τι πρόκειται να ακολουθήσει. Με το παίξιμό του να έχει επηρεάσει τους πάντες, από τους Metallica έως και τον πιο άσημο κιθαρίστα, η live αυτή καταγραφή συνεχίζει από εκεί που έμεινε από το πρώτο πολύ καλό του άλμπουμ, πετυχαίνοντας μεγάλες πωλήσεις στη Μ.Βρετανία ( το άλμπουμ ξεπέρασε τις 60.000 αντίτυπα).
Πουθενά δεν χάνεται η μελωδία, πουθενά δεν έχουμε βαβούρα, πουθενά ο ακροατής δεν ενοχλείται. Όλα είναι ρυθμισμένα από τον μετρονόμο, πειθαρχημένα! Κι αν το “Armed and Ready” κερδίζει δικαιωματικά τις εντυπώσεις, δεν μένουν πίσω τα "Into the Arena", "Are You Ready to Rock", "Lost Horizons" και βέβαια το θεοκλάσικο "Doctor Doctor" από την εποχή που έπαιζε με τους UFO. Προσέξτε το “On and On’ (από το δεύτερο άλμπουμ τους MSG) πόσο εντυπωσιακά ισορροπεί μεταξύ της μελωδίας και του σόλο του Schenker.  Και επειδή τα καλά λόγια για τον Michael Schenker φθάνουν και περισσεύουν, θεωρώ ότι εξ ίσου καλά λόγια πρέπει να γραφτούν και για τον τραγουδιστή Gary Burden που έως τότε ήταν εντελώς άγνωστος (σ.σ. τον ανακάλυψε ο Schener μέσα από ένα demo του συγκροτήματός του, τους Fraser Nash).

TRIVIA
  • H εισαγωγή του άλμπουμ βασίζεται στο θέμα του RichardWagner, "Ride of the Valkyries".
  • To 2009  επανεκδόθηκε σε remastered διπλό cd με επιπλέον τραγούδια.
ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ
Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, κυκλοφόρησαν το τρίτο studio άλμπουμ τους που ήταν το Assault Attack (1982), το μοναδικό με τον Graham Bonnet στα φωνητικά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
20/7/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου