ROBIN BECK TROUBLE OR NOTHING (1989): ΗΛΘΕ Η ΑΝΟΙΞΗ!

Άνοιξη! Μία από τις πιο όμορφες εποχές του χρόνου σε ημερολογιακό επίπεδο. Σε συναισθηματικό, η καλύτερη εποχή που μπορεί να βρεθεί κάποιος αφού το ερωτικό συναίσθημα είναι ανθισμένο μαζί με όλη την προσωπικότητα του ατόμου. Μια τέτοια εποχή, την Άνοιξη, την έχω πάντα συνυφασμένη με την μουσική άνοιξη που έφερε στα μουσικά δρώμενα το 1989 η εκπληκτική Robin Beck με τον αξεπέραστο δίσκο "Trouble or Nothing". Ο δίσκος τοποθετήθηκε στο πικ-απ και εμείς πάμε να μυρίσουμε το άρωμα που είχε η Άνοιξη εκείνη την χρονική περίοδο.
  Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Robin Beck έχοντας "μπαρουτοκαπνιστεί" στην μουσική βιομηχανία από συμμετοχές σε αξιόλογους καλλιτέχνες και μεγάλες δουλειές, θα μπει κάτω από τις δημιουργικές φτερούγες του Μίδα των επιτυχιών Desmond Child ο οποίος θα αναλάβει τον τομέα της παραγωγής και της σύνθεσης του "Trouble or Nothing", συνεργαζόμενος με άλλα επιφανειακά ονόματα του μουσικού τότε κατεστημένου, τους: Diane Warren, Holy Knight, Tom Kelly, Billy Steinberg. Όσον αφορά τώρα τους μουσικούς που συμμετείχαν....Πολλοί και μεγάλοι και αυτοί όπως και τα eighties! Gay Mann Dude κιθάρες, Hugh McDonald μπάσο, Bobby Chouinard τύμπανα, Greg Mangiafico πλήκτρα, Steve Lukather και John McCurry κιθαριστικά solos, Paul Stanley δεύτερα φωνητικά και η λίστα δεν έχει τελειωμό! Το σύνολο των τραγουδιών είναι δέκα όπως αντίστοιχα και η "βαθμολογία" με την σπουδαιότητα του άλμπουμ. Ποιός δεν έχει ακούσει και δεν έχει σιγοτραγουδήσει το τραγούδι Hide your heart μέσα στα χρόνια; Κλαμπιστικο τραγούδι, γραμμένο από το δίδυμο φωτιά Paul Stanley και Desmond Child. Πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού την συναντάμε ένα χρόνο νωρίτερα από την φωνή της Bonnie Tyler ενώ την ίδια χρονιά οι Kiss θα το συμπεριλάβουν στον δίσκο τους "Hot in the shade". Η Diane Warren θα θελήσει να ακούσει το Don't lose any sleep και από την φωνή της Robin Beck εκτός του John Waite για αυτό θα επαναφέρει το τραγούδι στο "Trouble or nothing". Φυσικά η Robin Beck το απογειώνει με την φωνάρα της κάνοντάς μας να βάλουμε σε δεύτερη μοίρα την προηγούμενη εκτέλεση του τραγουδιού. Το If You Were A Woman είναι ένα τραγούδι το οποίο μας συστήθηκε από την Bonnie Tyler το 1986, παιδί και αυτό του Desmond Child, με χαρακτηριστική eighties αύρα και πάρα πολύ κέφι!

  Desmond Child και Alice Cooper γράφουν την εκπληκτική μπαλάντα Hold back the night! Μία συνεργασία που συνεχίστηκε στον δίσκο "Trash" του Alice Cooper, φέρνοντας τα αποτελέσματα που όλοι μας γνωρίζουμε! Επόμενη τραγουδάρα που θα συνεχίσει την "παράδοση" των εξαιρετικών μελωδικών ασμάτων είναι το Save up all your tears. Εκπληκτικό hit που σίγουρα θα μπορούσε να έχει καλύτερη κατάταξη αλλά για όλους εμάς έπιασε κορυφή στις καρδιές μας. Το τραγούδι γνώρισε ακόμα δύο διασκευές από τις κυρίες Bonnie Tyler και Cher αλλά προσωπικά στηρίζω Robin Beck. Διασκευών συνέχεια, πηγαίνοντας στο τραγούδι των Steinberg- Kelly, In a crazy world like this. Το 1984 η Pat Benatar μας το κοινοποίησε αλλά το 1989 η Robin Beck μας το πέρασε και αυτό στην ψυχή μας. Δώστε ιδιαίτερη βάση στο εκπληκτικό σόλο του τεράστιου Steve Lukather!!!
  Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά μιας σπουδαίας μπαλάντας; Πόνος, ερμηνεία, δραματικότητα, ρομαντισμός, μελωδία, συναίσθημα, χάραγμα στο μυαλό και την καρδιά! Το Tears in the rain τα έχει ολα!!!!

  Η Robin Beck εκτός από τεράστια ερμηνεύτρια είναι και πολύ καλή συνθέτρια. Τα A heart for you και Sleeping with the enemy είναι δικά της τραγούδια και ιδίως το Heart for you αποτελεί και προσωπικό αγαπημένο μου! Ο δίσκος θα σφραγίσει με το First time, το τραγούδι που ενδεχομένως γνωρίζουν οι περισσότεροι mainstream ακροατές αφού η Coca- Cola φρόντισε να το κάνει theme song της διαφημιστικής της καμπάνιας εκείνη την εποχή και μάλιστα έφτασε και στο Νο 1 και στην Ελλάδα!!!!
  Το 2009, είκοσι χρόνια μετά, το "Trouble or nothing" θα επαναηχογραφηθεί στην ολότητά του καθώς επίσης θα  προστεθούν και τέσσερα νέα τραγούδια με εποπτεύον και συμμετέχοντα τον "άνθρωπο με τις περισσότερες γνωριμίες" Tommy Denander.
  Ο δίσκος "Trouble or nothing" είναι έρωτας! Πάει χέρι χέρι με την συναισθηματική έκρηξη, σπρώχνει ακόμα περισσότερο την ανατατική διάθεση, μελαγχολεί με την χρονική έλλειψη και δένει με την κάλυψη της αισθηματικής ανάγκης. Το "Trouble or nothing" είναι ένα μουσικό καταφύγιο συναισθημάτων για ερωτευμένους και μη. Βιώστε το κάθε λεπτό του και να είστε σίγουροι πως η Άνοιξη, θα ξανάρθει!

ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
12/3/20



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. ε οχι και Robin Beck ρε παιδια... καριερα με τραγουδια αλλων 100%.. δηλαδη το επομενο αφιερωμα θα ειναι στην Belinda Carlisle???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλε Strousos , δεν την εξεταζουμε σαν συνθετρια . Ο συγκεκριμενος δισκος ειναι διαμαντι , ολα τα κομματια ειναι ενα και ενα και θα ελεγα οτι πολλα mega-hits που περιλαμβανει ειναι και στην καλυτερη εκτελεση τους και ερμηνευτικα και εκτελεστικα .

    Παραδειγμα το hide your heart ειναι ανωτερη version απο των Kiss απο ολες τις πλευρες . Εχει μεσα και μια μπαλαντα που σκοτωνει ,το tears in the rain ,χωρις να υστερει ομως κανενα κομματι .

    Το οτι τα κομματια δεν ειναι δικα της δεν εχει σημασια ,το αποτελεσμα εξεταζουμε , ενα πληρες αλμπουμ απο καθε αποψη , προσεγμενο,με πολυ καλη παραγωγη , ωραια φωνη ,ωραια κομματια το σπουδαιοτερο . Σαν συνολικο αποτελεσμα ειναι αψογο .

    Βεβαια εχω καποιες ενστασεις για την στηλη αυτη που εχει τον τιτλο AOR/Melodic chronicles (?) . Μετα την καθετο στον τιτλο, το melodic chronicles θεωρω πρεπει να εχει καποια συγγενη σχεση με το AOR .Εκτος αν εννοει οτιδηποτε εχει μελωδια οποτε ακομα και death metal εχει θεση . Εχουν παρουσιαστει δισκοι για μενα που ειτε δεν εχουν καμια σχεση με τον 'AOR/κατι σχετικο' που πιστευω υπονοει ο τιτλος , οπως και καποιοι δισκοι μοιαζουν σαν να εκατσε πανω τους η μπιλλια στην ρουλετα της τυχης(τοσο αδιαφοροι ) . Καποιοι που παρουσιαζονται μου δειχνουν μια 'τσουβαλοποιηση ' ειδων και καποιοι σαν την 'δικαιωση της πατατας ' . Ομως επειδη υπαρχει υποκειμενικοτητα σαφως και δεν ισχυριζομαι οτι εχω δικιο , οτι ακουει ο καθενας στα αυτια του . Οποτε σεβαστη η γνωμη των γραφοντων .

    Και κατι ασχετο -πλατιασμος ...
    Πριν πολλα χρονια για μια επιπλεον διασταση . Ενας δισκος που ηταν δυσευρετος καποτε ηταν ενα Fredericksen/Phillips που ειχαν βγαλει . Καποιος γνωστος λοιπον που τον ειχε ,μιλουσε για διαμαντι , το δισκο του αιωνα και αλλα . Τα χρονια περασαν και καποια στιγμη ακουσα το cd και διαπιστωσα οτι ναι μεν ηταν καλος αλλα οχι οι υπερβολες που ελεγε . Καποια στιγμη αναφερομενος σε κορυφαιους δισκους του ειδος , με εκπληξη διαπιστωσα οτι δεν τον ανεφερε ... Τον ρωτησα ' καλα ρε τον Fredericksen Phillips ' τον ξεχασες ? Σιγα μου λεει , τωρα τον εχουν ολοι ...Συμπερασμα δικο σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα και στους δύο. Σίγουρα την "εξετάζουμε" σαν ερμηνεύτρια ή καλύτερα σα δίσκο του συγκεκριμένου ύφους. Ας μη μπλέξουμε με τον τίτλο, νομίζω ότι και οι δύο έχετε καταλαβει που απεύθύνεται και ποιούς δίσκους πρόκειται να παρουσιάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φυσικα και το σχολιο μου ειχε δοση humour, εξαλλου ξερετε και οι 2 την γνωμη μου για τη στηλη. Αλλα επειδη εζησα την εποχη της Beck, ηταν απορρητο μυστικο σε εμας τους ροκαδες (λεμε τωρα) να παραδεχομαστε τοτε οτι μας αρεσε το First time. Και για το σχολιο περι Belinda Carlisle παρακαλω να δωθει η πρεπουσα προσοχη απο τους αρμοδιους, εχοντας βαλει σαν μουσικη υποκρουση στην σκεψη τους το I Get Weak.
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για strousso.Φυσικά και μου άρεσε το First Time όπως και η Coca Cola.Επίσης μου αέρεσαν ΄πολες οι επιτυχίες της Belinda Carlise όπως και η ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Strousos , καπου 92-93 αν θυμαμαι καλα , φοιτητικα χρονια και στο αμαξι ηταν απο τις σταθερες 'κασετες ' που επαιζαν οποτε ειναι απο αυτα που ειχα 'λιωσει '.Χρονια πιο ανεμελα που συνηθως τετοιες λεπτομερειες τις θυμομαστε .Τελειος ηχος , παραγωγη , φωναρα , top παιξιματα , τι αλλο να ζητησεις ?
    Και φυσικα την ειδαμε και πριν ποσο ηταν κανα 2αρι χρονια(?) ζωντανα την Robin Beck στην Ελλαδα ,παλι καλα .Απο το trouble or nothing εχει κανει καμποσες κυκλοφοριες , απο την στιγμη που μπηκε στο αρμα της frontiers και ειναι μπλεγμενος και ο συζυγος της (o τραγουδιστης των house of lords ) ,οποτε και στις επομενες κυκλοφοριες της εχει καλες στιγμες οχι του επιπεδου trouble or nothing .
    Οπως και να εχει ειναι απο τους δισκους που αξιζαν την αναφορα στην στηλη αυτη και αυτη την φορα θεωρω υπηρχε ευστοχια .

    Τοτε μπορει καποιοι να τα χλευαζαν αυτα, τους ελεγα ολοι εδω θα καταληξετε , πιο πολυ αστειευομενος , που να ξερα οτι για καποιους θα επεφτα μεσα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή