ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΑΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ: ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ PETER GREEN!

Οι Billy Gibbons, David Gilmour, Jonny Lang, Andy Fairweather Low, John Mayall, Christine McVie, Zak Starkey, Steven Tyler και Bill Wyman, δεν συγκεντρώθηκαν απλά για να περάσουν ένα βράδυ τους παίζοντας μουσική. Βρέθηκαν κατόπιν πρωτοβουλίας του κιθαρίστα των Metallica, Kirk Hammett και του συνιδρυτού των Fleetwood Mac ντράμερ Mick Fleetwood για να τιμήσουν την προσφορά του μεγάλου ΄Άγγλου κιθαρίστα Peter Green που με το μοναδικό παίξιμό του αλλά και τις ντελικάτες συνθέσεις, του, επηρέασε γενιές και γενιές μουσικών (σ.σ. και θα επηρεάσει πολλές ακόμα). O Peter Greenbaum, όπως είναι το πραγματικό όνομά του, έδειξε το σπάνιο ταλέντο του παίζοντας στους John Mayall’s Bluesbreakers για να αποχωρήσει (σ.σ. αντικαταστάθηκε από τον Eric Clapton) και μαζί με τον ντράμερ Mick Fleetwood σχημάτισε το 1968 τους Fleetwood Mac. Τα τραγούδια του σπουδαία, το παίξιμό του ακόμα σπουδαιότερο κι έτσι δεν ήταν τυχαίο που τα μεγάλα ονόματα που διαβάσατε πιο πάνω να βρεθούν στις 25 Φεβρουαρίου στο London Palladium για να τιμήσουν την προσφορά του. Εδώ να υπογραμμίσω ότι ο Peter Green αν και παρουσιάζει ορισμένα προβλήματα ψυχικής υγείας, ζει με την κόρη του στο Canvey Island, ένα μικρός νησάκι του Τάμεση κοντά στο Essex.


Η βραδιά προετοιμάστηκε από τον Kirk Hammett που είναι μέγας θαυμαστής του και μάλιστα έκανε μια ανάρτηση στοFearFestevil.com όπου έγραψε: "Είναι τιμή μου να πάρω μέρος στο Peter Green Celebration Show μαζί με τους Mick Fleetwood, Mick, Billy Gibbons and Dave Gilmourκι άλλους μεγάλους μουσικούς. Η ιδέα και μόνο ότι θα παίξω μαζί τους με τρελαίνει! 

 Όταν αγόρασα την Greenie Gibsοn κιθάρα,  δεν είχα ιδέα ότι θα οδηγούσε σε όλες αυτές τις ευκαιρίες αλλά και θα μου προσέφερε τόσες εμπειρίες, συναντώντας όλους αυτούς τους υπέροχους μουσικούς. Αυτή η βραδιά, διοργανώνεται 50 χρόνια από τότε που ο  Peter Green έφυγε από τους Fleetwood Mac κι όλα ξεκίνησαν από ένα τηλέφωνο που έκανε ο φωτογράφος Ross Halfin στον Mick Fleetwood και τον ενημέρωσε για την κιθάρα του που την είχα αγοράσει, προτείνοντας του αυτή τη βραδιά. Τότε βρισκόμαστε στην αρχή της περιοδείας υου 'Hardwired ...' αλλά τότε δεν ήξερα ποιο θα ήταν το πρόγραμμά μου λόγω των υποχρεώσεων που είχα με τους Metallica .Πέρασαν σχεδόν τρία χρονία και βρέθηεκ ο χρόνος για να ετοιμάσουμε τη βραδιά και να παίξουμε μαζί κι αυτό χάρις στις προσπάθειες του Halfin που βοήθησε στη διοργάνωση.
"Είναι υπέροχο να βλέπεις και να ακούς όλους αυτούς τους σπουδαίους μουσικούς να παίζουν. Με πολλούς από αυτούς όταν ήμουν μικρός ούτε που σκεφτόμουν ότι θα μπορούσα να παίξω μαζί τους και να που συνέβη αυτό το βράδυ» είπε ο Hammett.



"Mick Fleetwood & Friends Celebrate The Music Of Peter Green And The Early Years Of Fleetwood Mac" setlist:
01. Rolling Man
02. Homework
03. Dr Brown (featuring Billy Gibbons on vocals and guitar)
04. All Your Love (featuring Billy Gibbons on guitar, Steven Tyler on vocals)
05. Rattlesnake Shake
06. Stop Messin' Around (featuring Christine McVie on vocals and keyboards)
07. Looking For Somebody (featuring Christine McVie on vocals and keyboards)
08. Sandy Mary (featuring Noel Gallagher)
09. Love That Burns (featuring Noel Gallagher)
10. The World Keeps Turning (featuring Noel Gallagher)
11. Like Crying
12. No Place To Go
13. Station Man (featuring Pete Townshend on guitar and vocals)
14. Man Of The World (featuring Neil Finn on vocals)
15. Oh Well, Part I (featuring Billy Gibbons on guitar, Steven Tyler on vocals)
16. Oh Well, Part II (featuring David Gilmour on guitar)
17. Need Your Love So Bad
18. Black Magic Woman
19. The Sky Is Crying (featuring Jeremy Spencer on guitar and vocals)
20. I Can't Hold On (featuring Jeremy Spencer on guitar and vocals)
21. The Green Manalishi (With the Two Prong Crown) (featuring Kirk Hammett)
22. Albatross (featuring David Gilmour on lap steel guitar)
23. Shake Your Moneymaker (all-star finale)
Η βραδιά βιντεοσκοπήθηκε και ηχογραφήθηκε και θα κυκλοφορήσει σε 4πλό βινύλιο, 2πλό CD, Blu-ray και σε deluxe box set στις 19 Οκτωβρίου.
Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι το 1997 είχε κυκλοφορήσει το 2πλό cd, με τίτλο Rattlesnake Guitar με συμμετοχές Ian Anderson, Dave Peverett και Rod Price (κι οι δύο από τους Foghat), Arthur Brown, Ken Hensley, Billy Sheehan, Rory Gallagher, Savoy Brown, Harvey Mandel, Snowy White κ.α.
7/3/20


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου