EDDIE MONEY:ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ SUPER STAR ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΧΕΔΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟΣ

Το Σεπτέμβριο του 2019 ανακοινώθηκε ο θάνατος του Αμερικάνου τραγουδιστή Eddie Money ή κατά κόσμο Edward Joseph Mahoney. Λίγο γνωστός στην Ευρώπη, πολύ δημοφιλής στην Αμερική με πολλές επιτυχίες, κυρίως στους μικρούς δίσκους, o Eddie Money γεννήθηκε στο Brooklyn για να καταταχθείς στα 18 του στο αστυνομικό σώμα της Νέας Υόρκης, όπως είχε κάνει κάνει ο παππούς του, ο πατέρα του κι ο αδελφός του! Λίγο αργότερα παραιτήθηκε για να ασχοληθεί με το τραγούδι που ήταν η μεγάλη αγάπη του. Το μεγάλο πρόβλημα του στην αστυνομία ήταν ότι μπορούσε να τραγουδάει αλλά δεν τον άφηναν να έχει μακριά μαλλιά! Η παραίτησή του, οδήγησε τον πατέρα του να σκίσει τις αφίσες του Jimi Hendrix από τους τοίχους του δωματίου του. Το 1968 έφυγε από τη Νέα Υόρκη και πήγε στην άλλη πλευρά της Αμερικής, στο Berkeley της California, όπου πήρε μαθήματα φωνητικής κι άλλαξε το όνομά του σε Eddie Money. Σε μια από τις εμφανίσεις του σε clubs του San Francisco τον πρόσεξε ο διοργανωτής συναυλιών Bill Graham και τον βοήθησε να κλείσει δισκογραφικό συμβόλαιο στην Columbia Records. Το πρώτο άλμπουμ του κυκλοφόρησε το 1977 με τίτλο το όνομά του (No37 Αμερική) κι έβγαλε δύο επιτυχίες, τα "Baby Hold On" και "Two Tickets to Paradise".

 Ο πρώην αστυνομικός φαίνεται ότι τα κατάφερε με το πρώτο του άλμπουμ, για να έλθει η επόμενη χρονιά και να γίνει ακόμα πιο γνωστός αφού έπαιξε support στη συναυλία των Santana στο Boston Music Hall. Έκτοτε ακολούθησε μια σειρά πετυχημένων άλμπουμ με πιο πρόσφατο το Wanna Go Back(2007) και πιο πετυχημένο το Life for the Taking(1979) 
Το 1983 η καριέρα του πήρε την κάτω βόλτα καθώς έγινε χρήστης ναρκωτικών και οι δίσκοι του δεν είχαν επιτυχία. Το 1986 κατάφερε να επανακάμψει με το άλμπουμ Can't Hold Back  που περιείχε τη μεγάλη επιτυχία του Take Me Home Tonight"(Νο 4 Αμερική). Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε το άλμπουμ Nothing to Lose(1988 Νο49 Αμερική), που περιείχε το Top 10 hit "Walk on Water"( Νο 9 Αμερική) με το οποίο έγινε γνωστός και στην Ελλάδα.

Τραγούδια του ακούστηκαν στις ταινίες Americathon (1979), Over the Top (1987), Back to the Beach (1987) και Kuffs (1992). Εκτός όμως από τα τραγούδια του που ακούστηκαν σε κινηματογραφικά έργα, εμφανίστηκε και ο ίδιος στην ταινία Wonderland.
Αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, ενώ η χρήση της κοκαίνης του άφησε μόνιμο πρόβλημα κίνησης στο δεξί γόνατό του. Τελικά το 2003 κατάφερε να απεξαρτηθεί από την κοκαινή και το αλκοόλ.

Έφυγε από τη ζωή στις 13 Σεπτεμβρίου 2019 σε ηλικία 70 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο στον οισοφάγο.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
Eddie Money (1977)
Life for the Taking (1979)
Nothing to Lose (1988)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
16/12/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Και το ποσο γνωστος ηταν στις Ηπα , δειχνει και το γεγονος οτι τις επομενες μερες του θανατου του καποιοι καλλιτεχνες που ειχαν καποια συναυλια συμπεριελαβαν κομματι του στο σετ τους, στην μνημη του .

    Ειχε ο ιδιος μιλησει για το σοβαρο προβλημα που αντιμετωπιζε και την προσπαθεια του να το δει οσο πιο αισιοδοξα γινεται . Καλο του ταξιδι ...


    ΑπάντησηΔιαγραφή