ΕΙΝΑΙ Ο OZZY ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ;

Μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά όλοι το πιστεύουμε. Και όχι ότι δεν το συζητάγαμε μεταξύ μας, αλλά είμαστε και σίγουροι, αφού τόσα χρόνια και μετά από τόσες καταχρήσεις, εξακολουθεί όχι μόνο να εμφανίζεται αλλά και να… ζει! (σ.σ. μη λέμε μεγάλη κουβέντα, νάναι καλά ο άνθρωπος). Η ικανότητα του Ozzy Osbourne να έχει αντέξει χρόνια κατάχρησης ναρκωτικών και αλκοόλ θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα μιας γενετικής μετάλλαξης. Αυτό είναι το συμπέρασμα που συνάγεται σε ένα νέο βιβλίο για το πώς η γενετική διαμορφώνει τα άτομα με τρόπους που έχουν μέχρι στιγμής αναπάντητες. "Ο Ozzy είναι πράγματι γενετικά  μεταλλαγμένος", γράφει ο Bill Sullivan στο βιβλίο του Pleased To Meet Me: Genes, Germs And The Curious Forces That Make Us Who We Are με υπότιτλο Γονίδια, μικρόβια και περίεργες δυνάμεις που μας κάνουν ποιοι είμαστε.  Ο Bill Sullivan, γνωρίζει πολύ μεγάλη δημοσιότητα με αυτή την έρευνα του η οποία βασίστηκε σε εξέταση του DNA του Ozzy το 2010 όπου διαπίστωσε ότι όχι μόνο είναι γενετικά προδιατεθειμένος στον εθισμό αλλά μια μοναδική μετάλλαξη του επιτρέπει να πίνει σε ποσότητες μεγαλύτερες από τις κανονικές!

Ο Sullivan, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, υποδηλώνει ότι το DNA είναι υπεύθυνο για τα πάντα, από τα συναισθήματα και τις προτιμήσεις μας ως προς τους σεξουαλικούς προσανατολισμούς και τις πολιτικές τάσεις. "Μετά από όλα αυτά τα χρόνια σκέψης είμαστε ελεύθεροι, έχοντας συνειδητοποιήσει οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, ότι η συμπεριφοράς δεν είναι απόλυτα ελεγχόμενη από εμάς. Όσο μαγικό κι αν ακούγεται, τα συναισθήματά μας είναι καθαρά βιολογικά στην προέλευση τους"

Το βιβλίο προσθέτει ότι οι δύσκολες εμπειρίες στην παιδική ηλικία μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται τα γονίδια κατά την ενηλικίωση.
Να σημειώσουμε ότι ο Ozzy σήμερα είναι 71 χρόνων και ετοιμάζεται για την No More Tears tour 2020!
14/8/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Αναμφιβολα ιστορικος καλλιτεχνης , στην συγχρονη μορφη του δηλαδη των τελευταιων χρονων θα μπορουσε να αποτελει παραδειγμα εκθεσιακο των μονιμων βλαβων που προκαλουν ουσιες και αλκοολ στον οργανισμο ακομα και αφου εχεις 'ξεφυγει' και επιβιωσει . Εχω την εντυπωση χωρις να εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με τον συγκεκριμενο καλλιτεχνη οτι η γυναικα του ,κραταει τα χαλιναρια για την εκθεση του η την μη εκθεση του , αναλογα τα συμφεροντα . Ξεχωριστη ομως χροια , αποκοσμη ,καλλιτεχνικα ξεχωριστος αλλα στα υπολοιπα θεωρω οτι εδωσε πολλα λαθος παραδειγματα και κατευθυνσεις στις παλαιοτερες γενιες που δεν ειχαν κριτικη σκεψη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή