RENAISSANCE - A SONG FOR ALL SEASONS

Οι Renaissance δεν ήταν ποτέ από τα ιδιαίτερα πετυχημένα progressive σχήματα στην  Αγγλία πόσο μάλλον στην Ευρώπη. Παρ’ όλα αυτά η συνεισφορά τους είναι πολύ μεγάλη και ο γράφων τους θεωρεί όχι σαν ένα progressive σχήμα αλλά σαν ένα art rock συγκρότημα, αφού στον ήχο τους είχαν πολλά στοιχεία κλασικής μουσικής και οι συνθέσεις τους κινόντουσαν σε αυτό το χώρο. Διαβάστε εδώ την παρουσίαση του συγκροτήματος στη στήλη «Ποιος Θυμάται».
Το A Song for All Seasons (1978, Νο 35 Μ.Βρετανία, Νο 58 Αμερική)είναι το 8ο άλμπουμ της καριέρας τους κι  επανακυκλοφόρησε σε 3πλο cd,  με 15 bonus κομμάτια και μια συναυλία τους στο Tower Theater της Φιλαδέλφεια. Το κύριο χαρακτηριστικό του A Song for All Seasons είναι ο ήχος της κιθάρας που …επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια στους Renaissance. Παράλληλα συνδυάστηκε με το πετυχημένο hit single "Northern Lights" (No 10 Μ.Βρετανία) ενός πολύ όμορφού τραγουδιού που πάντα λειτουργεί σαν..καρότο στον πολύ κόσμο για να γνωρίσει τον ήχο του συγκροτήματος.
Το τραγούδι "She Is Love" ερμηνεύει ο μπασίστας Jon Camp αντί της Ann Halsam όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Σύμφωνα με την Halsam, ήταν πολύ κουρασμένη γιατί οδηγούσε το αυτοκίνητο πολύ ώρα για να φθάσει στο studio και όταν άκουσε το τραγούδι,  το βρήκε να έχει ηχογραφηθεί σε λάθος τόνο από τους μουσικούς κι έτσι το ερμήνευσε ο Camp που του ταίριαζε στη φωνή. To εξώφυλλο επιμελήθηκε η Hipgnosis.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

2/5/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου