Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ "DESTROYER" TΩΝ KISS

Απ’όλα τα εξώφυλλα των Kiss, το Destroyer(1976) είναι το πλέον χαρακτηριστικό τους και ίσως το καλύτερο. Ζωγραφισμένο από τον καλλιτέχνη του φανταστικού Ken Kelly, το Destroyer αποτελεί ένα από τα καλύτερα έργα του και σημείο αναφοράς στην ιστορία των Kiss. Έως τότε ο Kelly ήταν γνωστός στην Αμερική για τη τεχνοτροπία του στα κόμικς κι από εκεί τον «τσίμπησε» το management του συγκροτήματος, στέλνοντάς του ένα backstage pass για να γνωρίσει τα μέλη των Kiss αλλά και να αισθανθεί την ατμόσφαιρα μιας συναυλίας των Kiss! O Kelly εντυπωσιάστηκε από τη συναυλία και την εμφάνισή τους κι ανέλαβε να ζωγραφίσει το εξώφυλλο, αλλά η πρώτη του προσέγγιση απορρίφθηκε από τη δισκογραφική εταιρεία Casablanca. Το εξώφυλλο ονομάστηκε "Brown cover” και ήταν σχεδόν το ίδιο με αυτό που τελικά εγκρίθηκε, απλά αλλάζει το φόντο που από καταστραμμένη πόλη, έγινε γαλαζοκόκκινος ουρανός. Στο οπισθόφυλλο, η καταστεμένη πόλη, παραμένει…καταστρεμένη! Το 1977 ο Kelly ξαναδούλεψε με τους Kiss στο εξώφυλλο του άλμπουμ τους Love Gun (1977).
To Brown cover
 ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο KEN KELLY
Γεννημένος το 1946 στο New London του Connecticut είναι ο κορυφαίος καλλιτέχνης του φανταστικού, βασισμένα στην ηρωική φαντασία με έργα του να δημοσιεύονται σε περιοδικά κόμικς, βιβλία, ταινίες αλλά και εξώφυλλα δίσκων.
Ken Kelly
Ο Kelly είναι ανιψιός της “Ellie” Frazetta, συζύγου του Frank Frazetta, του πρωτοπόρου καλλιτέχνη της φανταστικής ηρωικής τέχνης. Εκείνο που ξεχωρίζει τα έργα του είναι η προσωπική τεχνοτροπία κι ο ξεχωριστός χαρακτήρας που τον καθιέρωσαν,
Τα πρώτα έργα του παρουσιάστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 70 στο περιοδικό   Castle of Frankenstein για να ακολουθήσουν τα εξώφυλλα στους Sleepy Hollow, Rainbow και Ace Frehley και βέβαια οι θρυλικές απεικονίσεις του στο Conan the Barbarian και Tarzan. Δουλείες του κοσμούν τα εξώφυλλα των Kiss, Destroyer και Love, το Rising των Rainbow, τα Fighting the World, The Triumph of Steel, Louder than Hell, Gods of War, Manowar και The Lord of Steel των Manowar, Space Invader του Ace Frehley και το EPVolume των The Vindicated.
Το οπισθόφυλλο
 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

10/5/19

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου