JOHNNY CASH - “ I WALK THE LINE”

To "I Walk The Line" είναι το πρώτο τραγούδι του  Johnny Cash που πήγε στο Νο1 του αμερικάνικου country chart κι έφθασε έως το Νο17 του γενικού chart μικρών δίσκων. Σύνθεση δική του, ηχογραφήθηκε στο Sun Studio στις 2 Απριλίου του 1956 και κυκλοφόρησε τον Μαίο της ίδιας χρονιάς κι έως σήμερα παραμένει σαν ένα από τα καλύτερα κι αντιπροσωπευτικότερα τραγούδι του. Φυσικά κι αυτό αντλεί όλη την ομορφιά του από την ερμηνεία του Cash γι αυτό κι οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 2.000.000 αντίτυπα!
Όπως έχει δηλώσει , το έγραψε μια νύχτα του 1965 όταν βρισκόταν στο Gladewater του Τέξας Οι στίχοι του μιλούν για ένα μουσικό που απουσιάζει από το σπίτι του και μένει πιστός στη γυναίκα του. Την εποχή που έγραψε τους στίχους, ο Johnny Cash ήταν παντρεμένος με την πρώτη του γυναίκα,  Vivian. Τον τίτλο τον πρότεινε ο μεγάλος rock’n’roller , Carl Perkins που ήταν μέλος του συγκροτήματος του Cash.
Προσέξτε ότι πριν ξεκινήσει να το τραγουδά, ακούγεται ένα ελαφρύ χμμ από τα χείλη του Cash. Το έκανε αυτό για να πιάσει το μέτρο και έκτοτε το διατήρησε σε όλες σχεδόν τις ερμηνείες για το συγκεκριμένο τραγούδι.
Ο ίδιος ο Cash το επαναηχογράφησε 4 φορές! Το 1964 για το άλμπουμ I Walk the Line, το 1969 για το live άλμπουμ At San Quentin, το 1970 για το soundtrack I Walk the Line και το 1988 για το άλμπουμ Classic Cash: Hall of Fame Series.

TRIVIA
  •  "Walk The Line" ήταν κι ο τίτλος της βιογραφικής ταινίας που βγήκε στους κινηματογράφους το 2005 με πρωταγωνιστές τους  Joaquin Phoenix στο βασικό ρόλο του  Cash και της Reese Witherspoon στο ρόλο της γυναίκας του June Carter.
  • Οι μεγάλες επιτυχίες του Carl Perkins είναι τα κλασικά 'Blue Suede Shoes', 'Matchbox'και 'Everybody's Trying To Be My Baby'.
  • Το τραγούδι χρησιμοποιήθηκε σε τηλεοπτικό σποτ από τη Levis ερμηνευμένο από τους Megan Wyler & Adem Ilhan.
  • Ήταν το βασικό τραγούδι στην ομότιτλη ταινία του 1970 με πρωταγωνιστές τους Gregory Peck και Tuesday Weld.
    •  ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΑΝ
    Δύσκολο να επιχειρήσεις διασκευή σε ένα τόσο απλό τραγούδι αλλά με μια τέτοια ερμηνεία. Οι  Everly Brothers, η  Dolly Parton, ο Glen Campbell, ο γαμπρός του Johnny Cash, Rodney Crowell (σ.σ. το 1979 είχε παντρευτεί την κόρη του Rosanne Cash με την οποία χώρισε το 1992), η Jaye P. Morgan αλλά και οι Live είναι μεταξύ των σημαντικότερων καλλιτεχνών που το έχουν διασκευάσει.
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
11/5/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου