CREEDENCE CLERWATER REVIVIAL: ΜΙΑ ΔΙΑΜΑΧΗ 45 ΕΤΩΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ(;)

Μια διαμάχη που κρατάει περισσότερο από 45 χρόνια φαίνεται ότι τελειώνει. Μετά από σωρεία μηνύσεων, αγωγών και δικαστικών αποφάσεων, η διαμάχη του John Fogerty με τους άλλους δύο πρώην συν μουσικούς του στους θρυλικούς Creedence Clearwater Revival, Stu Cook(μπάσο) και Doug Clifford (ντραμς) φαίνεται να παίρνει τέλος.
Η διαμάχη είχε ξεκινήσει λίγο μετά την τελευταία κυκλοφορία του συγκροτήματος, το άλμπουμ Mardi Gras.(1972) όπου ήδη ο αδελφός του Tom Fogerty είχε αποχωρήσει και δεν συμμετείχε στις ηχογραφήσεις του. Έκτοτε ξεκίνησε μια διαμάχη μεταξύ των John Fogerty και των υπολοίπων τριών που κατέληξε στα δικαστήρια με βασικό αίτημα να μην παίζουν τα τραγούδια του συγκροτήματος που σχεδόν όλα(!) ήταν συνθέσεις του John Fogerty. Ο αδελφός του, Tom Fogerty έφυγε από τη ζωή το 1990 από AIDS που του μεταδόθηκε εξ αιτίας μολυσμένης βελόνας.
Οι σχέσεις των John Fogerty με τους Stu Cook και Doug Clifford επιδεινώθηκαν και το 1993 όταν το συγκρότημα έγινε μέλος του Rock and Roll Hall of Fame κι ο Fogerty αρνήθηκε να ανέβει στην σκηνή μαζί τους!

Τώρα όλα αυτά φαίνεται να τελειώνουν με τον Stu Cook να δηλώνει ότι "επικεντρωνόμαστε μόνο στα καλά των Creedence, πράγμα το οποίο έπρεπε να είχαμε κάνει εδώ και χρόνια». Ήδη έχουν ξεκινήσει να επεξεργάζονται παλαιότερο ακυκλοφόρητο υλικό τους όπως την εμφάνισή τους στο Woodstock festival, η οποία πέρασε στα ψιλά γιατί όταν εμφανίστηκαν στη σκηνή ήταν μεθυσμένοι και η εμφάνισή τους δεν είχχε συμπεριληφθεί στην ταινία. Να σημειώσουμε ότι σήμερα οι John Fogerty, Stu Cook και Doug Clifford είναι και οι τρεις 74 ετών! (σ.σ. κάλιο αργά παρά ποτέ!
Δείτε εδώ το οπτικοακουστικό αφιέρωμα που είχε ετοιμάσει ο Rockmachine.gr στο μεγάλο αμερικάνικο συγκρότημα.
17/4/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου