Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ “LOVEHUNTER” ΤΩΝ WHITESNAKE

Οι Whitesnake δεν είναι από τα συγκροτήματα που τα εξώφυλλά τους, πέραν του σεξουαλικού υπονοούμενου, έχουν κάτι που να ξεχωρίζει. Το Lovehunter(1979) είναι το πιο χαρακτηριστικό εξώφυλλο τους, όπου μια γυμνή κοπέλα τρίβεται πάνω σε ένα φίδι. Δημιούργημα του Chris Achilleos που ξαναδούλεψε εξώφυλλο άλμπουμ πάρα πολλά χρόνια μετά, το 2003 στο άλμπουμ του Gary Hughes, Once and Future King Part I.Να σημειώσουμε ότι πριν το Lovehunter ο Achilleos είχε δουλέψει το εξώφυλλο των Uriah Heep, Fallen Angel.

“Με είχαν καλέσει στο γραφείο του manager τους όπου ήταν και μέλη των Whitesnake” λέει ο Achilleos “και μου έδωσαν δίσκους τους να ακούσω τα τραγούδια τους. Στη συζήτηση που κάναμε, μού έδωσαν να καταλάβω ακριβώς τι θέλουν. Μια γυναίκα να μπλέκεται με ένα φίδι. Μου άρεσε η ιδέα τους και άρχισαν να την υλοποιώ. Σίγουρα οι φεμινίστριες θα αντιμετώπισαν το εξώφυλλα με έντονη καχυποψία αλλά σε όλες τις λίστες με τα πιο sexy εξώφυλλα, το Lovehunter ήταν μέσα»!
Όταν είδαν το τελικό σχέδιο, είχαν ένα πρόβλημα με το χρώμα του φιδιού που το ήθελαν εντελώς άσπρο αλλά τελικά το ξεπέρασαν ενώ μια δεύτερη αμφιβολία παρουσιάστηκε με το πρόσωπο του φιδιού που είναι περισσότερο δράκος παρά φίδι, αλλά και αυτό ξεπεράστηκε.
Τέλος για την ιστορία, το πρωτότυπο κλάπηκε το 1980,  ενώ για όσους έχουν γερή μνήμη, παρεμφερή αλλά όχι ίδια αισθητική με φίδι χρησιμοποιήθηκε στο άλμπουμ του John Lord, Sarabande (1976).
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
7/3/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου